5 Beneficii ale uleiului de cocos | Elena blog
Beauty Diet&Health

5 Beneficii ale uleiului de cocos

Tratamente naturiste cu ulei de cocos

Uleiul de cocos este considerat un adevărat elixir al frumuseții. Acesta este recunoscut la nivel mondial pentru efectele sale benefice asupra organismului, părului și al pielii.

Uleiul de cocos este o comoară pentru sănătatea nostră, fiind un remediu naturist pentru a trata diverse afecțiuni. El poate fi utilizat atât intern, cât și extern, în funcție de necesitățile fiecăruia.

Uleiul de cocos are o formă solidă, iar pentru a putea fi utilizat în tratamente naturiste, acesta trebuie încălzit ușor. Cea mai simplă și ușoară metodă de a încălzi uleiul de cocos, este de a introduce recipientul cu ulei de cocos într-un vas umplut cu apă fierbinte. După câteva minute poate fi utilizat.

Uleiul de cocos conține în procent de 90% grăsimi saturate. Deși a fost supraapreciat în trecut fiind considerat nociv, numeroase studii recente spun defapt că este inofensiv, fiind foarte benefic asupra organismului.

 Proprietăți beneficie ale uleiului de cocos.

 1.Ulei de cocos pentru păr.

Fiind foarte versatil poate fi folosit pe orice tip de par: aspru, uscat, rebel, deteriorat. Ca orice tratament naturist, uleiul de cocos acționează în timp, nu peste noapte. Folosind regulat, rezultatele nu vor întârzia să apără. Încă de la prima utilizare veți putea observa o îmbunătățire vizibilă a aspectului părului.

Știai că uleiul de cocos stimulează creșterea părului?  Datorită vitaminei E care se regăsește în uleiul de cocos, acesta este un adevărat tonic pentru  stimularea creșterii părului.

Cel mai bun remediu naturist de a scăpa de mătreață este să-ți masezi scalpul cu ulei de cocos timp de câteva minute. După care spală părul în mod obișnuit.

Părul are tendința de a se încurca atunci când este prea uscat și agresat. Aplică puțin ulei de cocos pe vârfuri și folosește un piepten cu dinți rari pentru a descurca și a distribui produsul.

Pentru un plus de strălucire și hidratare, aplică ulei de cocos pe toată lungimea părului înainte să-l speli. Cantitatea de produs diferă în funcție de lungimea părului. Fiind totuși un ulei nu trebuie folosit în permanență.

 2.Accelerează arderea grăsimilor.

Uleiul de cocos conține trigliceride cu lanț mediu, substanțe care cresc consumul de energie, ducând astfel la arderea grăsimilor mult mai repede de pe abdomen.

3.Curăță tenul

Uleiul de cocos este un foarte bun exfoliat pentru ten, elimină cu blândețe celulele moarte și impuritățile lăsând tenul curat și hidratat. Aplicat în mod constant pe ten, uleiul de cocos previne îmbătrânirea și apariția ridurilor.

Uleiul de cocos poate fi folosit cu ușurință pentru a îndepărta machiajul. Aplică  o cantitate mică pe o dischetă demachiantă și șterge ușor ochii și tenul, având grijă să nu îți intre în ochi. La final, spăla-te pe față cum o faci în mod normal.

4.Cremă hidratantă pentru corp, mâini și ten

Înainte de culcare folosește puțin ulei de cocos ca să-ți hidratezi mâinile. Se absoarbe rapid în piele și miroase extrem de bine. Îl poți folosi și pe post de loțiune de corp.

 5. Vindecă rănile

Uleiul de cocos ajută la vindecarea rapidă a rănilor minore.  Doar aplică-l pe zona cu probleme.

 

Facebook Comments

You Might Also Like