Beauty

Kit complet pentru ingrijirea sprancenelor

Ingrijirea sprancenelor este foarte importantă dacă avem în vedere un look impecabil. O formă potrivită a sprâncenelor definește trăsăturile feței și oferă profunzime privirii. Sprâncenele subțiri se potrivesc persoanelor cu ochii mici sau cu o frunte mai îngustă, în timp ce ochii mari și fruntea înaltă sunt avantajate de sprâncenele mai groase.

♦  Nu interveni prea abrupt asupra formei naturale a sprâncenelor tale. În general, suntem înzestrați cu forma cea mai potrivită a sprâncenelor, doar că aceasta nu este tocmai definită. Ideea principală este să pensezi cu grijă firele crescute evident deasupra sau dedesubtul liniei sprâncenelor.

♦  Pentru a vedea care este dimensiunea ideală a sprâncenelor tale, folosește un creion pe care să îl plasezi de-a lungul nasului, pe verticală, și observă care este punctul în care acesta întâlnește sprânceana. De acolo ar trebui să înceapă sprâncenele tale. Pentru a găsi limita exterioară a sprâncenelor, folosește același creion pe care să îl plasezi pe diagonală, astfel încât acesta să atingă colțul exterior al ochiului. Poți pensa orice nu se încadrează în aceste limite.

 

♦  Pentru a pensa sprâncenele cât mai corect, piaptănă firele în jos și pensează tot ce este deasupra liniei superioare. Nu aplica aceeași metodă pentru firele de păr de sub linia inferioară a sprâncenei. Pe acelea lei vei pensa doar în măsura în care ele se observă când sprâncenele tale sunt aranjate în forma lor naturală.

 

♦  Înainte de a lua penseta, tunde cu grijă sprâncenele. De multe ori, sentimentul unor sprâncene nedefinite provine de la niște fire prea lungi. Odată tunse, sprâncenele tale vor căpăta o formă din ce în ce mai clară și vei vedea exact cât de mult / puțin trebuie să le pensezi. Pentru a tunde corect sprâncenele, piaptănă-le în sus și apoi, cu o foarfecă de tuns sau chiar cu forfecuța de unghii, taie tot ceea ce depășește linia superioară a sprâncenei.

 

♦  Folosește un creion pentru sprâncene într-o nuanță potrivită. Nu îl folosi în exces. O dungă subtilă, cu simplul rol de a umple eventualele goluri și de a defini mai bine linia sprâncenelor, este suficientă. Optează pentru creioane cu mină moale, catifelată, pentru un aspect cât mai natural.

♦  Piaptănă-ți sprâncenele înainte de a-ți termina machiajul. Pentru o mai bună fixare, poți să aplici puțin fixativ pe pieptănul pentru sprâncene, înainte de a le pieptăna.

   Deși poate părea o responsabilitate destul de mare asumată în fața ținutei tale, îți poți îngriji destul de ușor sprâncenele și singură, acasă. Noi îți recomandăm să economisești din timpul pe care l-ai petrece la salon, apelând la niște trucuri simple care te vor ajuta să menții forma sprâncenelor. Punând în aplicare aceste mici trucuri, va fi suficient să mergi la salon de numai câteva ori pe an, pentru redefinirea  formei sprâncenelor, urmând să le întreții acasă.

You Might Also Like