Diet&Health Diverse

5 beneficii suprinzatoare ale semintelor de cannabis

octombrie 19, 2018
seminte_cannabis

Efectele benefice ale semintelor de cannabis se cunosc deja de cateva milenii bune. In ultimul timp, insa, acestea au fost studiate indeaproape de catre cercetatori, pentru a determina exact calitatile lor surprinzatoare. Semintele de cannabis provin de la planta de canepa, numita si Cannabis Sativa, din familia de plante Cannabaceae. Chiar daca numele de cannabis te poate trimite cu gandul la marijuana, nu ai de ce sa-ti faci griji! Semintele de cannabis nu contin THC, substanta psihoactiva ce da efecte euforice. In schimb, in seminte de cannabis poti intalni proteine, vitamine si multi acizi grasi sanatosi si buni pentru organism. Iata, deci, 5 beneficii ale semintelor de cannabis, pe care sigur nu le cunosteai inca:

1. Contin foarte multi nutrienti

Nu putem trece cu vederea aportul nutritiv al semintelor de cannabis. Ele pot fi consumate ca atare sau decojite, desi gustul asemanator cu cel al nucilor face ca acestea sa se potriveasca in multe retete. Te exemplu, poti presara cateva seminte de cannabis deasupra checurilor sau fursecurilor, inainte de a le scoate din cuptor, insa ele merg de minune si cu iaurturi, sosuri sau in alte retete.

Semintele de cannabis contin foarte multe proteine, cu un procent de 25% din totalul de calorii. Aceasta cifra este foarte ridicata, mai ales daca tinem cont ca semintele de in sau chia au un continut de proteine in jur de 16-18%.

De asemenea, semintele de cannabis au peste 30% lipide, fiind deosebit de bogate in acizi grasi esentiali, cum ar fi Omega-3 (acidul alfa-linoleic) si acidul linoleic (Omega-6). In plus, in aceste seminte putem regasi si acidul gamma-linoleic, cu multe proprietati benefice pentru sanatate.

In semintele de cannabis mai putem intalni atat vitamina E, cat si minerale precum: potasiu, sodiu, fosfor, calciu, magneziu si zinc, care contribuie la o buna functionare a organismului.

2. Reduc riscul de boli ale inimii

Afectiunile cardiovasculare sunt responsabile pentru cele mai multe decese anual. Exista insa o serie de mecanisme prin care semintele de cannabis ajuta la reducerea riscurilor dezvoltarii bolilor de inima. Deoarece contin o cantitate impresionanta de arginina, care este un precursor al oxidului nitric, semintele pot produce aceasta molecula de gaz caree dilata vasele de sange, ceea ce are ca rezultat o tensiune scazuta.

Astfel, un studiu efectuat pe 13.000 de participanti a stabilit ca o cantitate crescuta de arginina scade nivelul de proteina reactiva C (un marker asociat cu boli ale inimii). In plus, acidul gamma linoleic, intalnit in seminte de cannabis, este foarte bun pentru a reduce inflamatiile, ajutand la recuperarea tesuturilor in urma unui infarct miocardic.

3. Ajuta la mentinerea tenului curat

Deoarece semintele de cannabis contin foarte multi acizi grasi, acestia pot afecta raspunsul imun al corpului la diversi agenti patogeni. S-a descoperit recent ca in seminte de cannabis se poate intalni un raport optim de Omega-6 si Omega-3, avand o ratie de 3:1.

4. Sunt deosebit de nutritive

Cantitatea proteinelor din semintele de cannabis poate fi comparata cu cea din carnea de vita sau de miel. Mai mult, acestea contin toti acizii esentiali pentru corpul uman. Acestia se numesc asa deoarece sunt cruciali pentru o buna functionare a organismului, insa nu pot fi produsi de catre acesta, provenind doar din alimentatie.

Se intampla foarte rar in lumea vegetala ca asemenea resurse complete sa existe, iar aminoacidul lisina, ce se regaseste in seminte de cannabis, lipseste din majoritatea plantelor sau legumelor ce pot fi consumate.

5. Reduce durerile menstruale

Acestea sunt de multe ori cauzate de o sensibilitate la hormonul prolactina. Acidul gamma-linoleic din semintele de cannabis produce prostaglandina E1, ce reduce efectele prolactinei. In acest mod, simptomele menstruale sunt ameliorate vizibil, imediat dupa ingestie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply