Lifestyle

5 MODURI ÎN CARE SĂ ÎMPRESIONEZI MUSAFIRII INVITAȚI LA CINĂ

ianuarie 11, 2021
Comandă mâncare online

O cină cu musafiri presupune pregătiri și aranjamente de tot felul: alegerea meniului potrivit și a atmosferei ambientale, invitarea persoanelor care s-ar bucura de un astfel de eveniment, cumpărăturile necesare pentru a avea totul la îndemână etc.

Toate gazdele își doresc să ofere o experiență de neuitat invitaților lor, însă acest obiectiv poate părea destul de apăsător și de stresant când vine vorba de pus toate detaliile la punct în timp util.

Acest ghid are scopul să te ajute să ții cont de ceea ce contează cel mai mult pentru ca invitații să se simtă excelent și să creați împreună amintiri frumoase ce vor dăinui peste mulți ani.

  1. Alege o temă 

Chiar dacă ți se pare firesc și relaxant să iei cina în compania unor prieteni, sau să urmăriți un film împreună și să vă bucurați de băuturi relaxante, ocazia poate deveni mai specială dacă adaugi o temă. Poate avea legătură cu familia, sărbătorile de sezon sau pur și simplu un subiect care aduce bucurie tuturor.

De asemenea, poți organiza o seară cu cină și film, iar meniul să conțină feluri de mâncare ce au legătură cu filmul. Poate mâncare tradițională țării în care are loc acțiunea sau ceva ce personajele filmului ar mânca cu plăcere. Comandă mâncare online care să te ajute să atingi acest obiectiv.

  1. Planifică meniul din timp

Gândește-te la alimente care se complementează reciproc, dar adaugă și puțină variație. Nu pregăti feluri de mâncare care nu au nicio legătură unele cu altele, cum ar fi saramură de pește și mici la grătar, dar nici prea multe din aceeași categorie alimentară. Ideea de bază este ca organizarea ultimelor detalii din acea zi să-ți permită să petreci cât mai mult timp cu invitații.

Dacă ai ocazia, întreabă-i pe musafiri din timp cam ce preferințe au, poate chiar alergii sau alimente pe care nu le agreează deloc. Vei evita astfel situația jenantă în care un invitat nu prea are ce mânca. Daca este cazul, poți comanda mancare online chiar în acea zi pentru cerințele speciale ale musafirilor.

  1. Nu exagera cu alcoolul

Aprovizionează-te cu vinul potrivit și alte băuturi alcoolice pentru cei interesați, însă asigură-te că nu se bea prea mult înainte de a mânca câteva gustări. Ușoara amețeală dată de alcool poate fi relaxantă și amuzantă, însă prea mult alcool pe stomacul gol poate cauza probleme unor persoane.

  1. Menține ritmul constant

Musafirii se așteaptă să petreci cât mai mult timp cu ei și să vă bucurați împreună de companie. Totuși, poate fi o limită fină între a fi o gazdă atentă cu musafirii și a te asigura că totul merge ca uns în bucătărie. Dacă crezi că ai nevoie de ajutor pentru a menține acest echilibru, caută-l din timp.

Înainte de sosirea primului invitat, asigură-te că ai susținerea necesară pentru a fi mulțumită de rezultate (echipamente electrocasnice, ingrediente, tacâmuri și veselă etc). Chiar dacă ai musafiri la cină, asta nu înseamnă că trebuie să faci tu totul. Este important să rămâi relaxată și să fii atentă la nevoile invitaților, să interacționezi cu ei și să observi când sunt gata pentru felul următor. Atunci când ești atentă dar fără să grăbești cursul evenimentelor, în calitate de gazdă ai ocazia să creezi atmosfera corectă în care toată lumea să se simtă bine.

  1. Nu uita de marele final: desertul

Este tentant ca după atâtea pregătiri și detalii organizatorice, să cumperi o cutie mare de înghețată și servești din ea la desert. Reamintește-ți că desertul este partea cea mai plăcută a unei mese – este posibil ca unele persoane să țină dietă toată săptămâna pentru a se bucura de desertul servit de tine. Acum ai ocazia să impresionezi cu rulouri dulci din brânză cu cremă de lapte, caimac cu miere, fistic și banane sau blat caramelizat și cremă de lapte – comandă-le online alături de mâncarea libaneză preferată.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply