Diet&Health Diverse Lifestyle Travel

5 motive pentru care achizitionarea unei biciclete este o investitie rentabila

biciclete

Supraaglomerarea urbana din ultimele decenii si sedentarismul din ce in ce mai “practicat” de unele persoane au condus la alegerea bicicletei ca mijloc de transport alternativ, atat in marile orase, cat si in zonele limitrofe. Cu toate ca investitia initiala in achizitionarea unei biciclete de buna calitate poate fi destul de mare, daca luam in considerare beneficiile aduse, dar si costurile presupuse de mijloace de transport in comun sau masina personala, putem deduce rapid de ce aceasta achizitie este una profitabila. In acest articol, vom afla care sunt cele 5 motive pentru care alegerea unei biciclete este o investitie rentabila:

1. Asigura transportul zilnic

Daca ar fi sa luam in calcul costurile pe care le presupune alegerea unei masini personale, de la asigurare, rovinieta pana la cauciucuri de schimb sau mentenanta, putem observa ca acestea sunt foarte ridicate. La aceasta se adauga si costul combustibilului, ajungand astfel la o nota de plata insemnata. Din acest motiv, chiar si alegerea unei biciclete mai performante sau mai extravagante ne va scuti de la plata a mii de lei pe termen lung. In plus, odata cu amortizarea costurilor bicicletei, vei observa ca incepi chiar sa faci economii!

2. Te ajuta sa combati sedentarismul

Multe studii au demonstrat ca persoanele care petrec perioade lungi de timp in trafic pot dezvolta afectiuni de ordin psihologic. In acelasi timp, persoanele care se bucura de biciclete nu doar ca se mentin intr-o forma fizica excelenta, ci au si o sanatate psihica mai buna. Atunci cand pedalam, ne mentinem sanatatea musculaturii si a articulatiilor, dar si a inimii. Din acest motiv, achizitionarea si folosirea unei biciclete este o alegere excelenta pentru tine!

biciclete

3. Poti renunta la sali de forta sau de fitness

Cu toate ca foarte multe persoane isi fac abonamente la varii sali de sport, majoritatea nu frecventeaza aceste locuri decat o data sau de doua ori pe luna. Pretul unui abonament lunar poate ajunge chiar si la 450 de Lei, reprezentand astfel o investitie destul de ridicata. Achizitionarea unei biciclete isi dovedeste rentabilitatea si in acest caz, iar daca alegi un model performant, te vei bucura de el pentru multi ani, in timp ce te mentii in forma, fara a mai cheltui bani in plus!

4. Uita de locurile si taxele de parcare

Daca locuiesti de mult timp in oras, probabil ca stii cat de dificila este gasirea unui loc liber de parcare la orele de varf. De asemenea, in cele mai multe cazuri, va trebui sa platesti si pentru acesta. Avantajele unei biciclete se pot vedea si aici: ea poate fi legata sau transportata aproape oriunde, iar o bicicleta pliabila poate fi adusa chiar si la serviciu, incapand cu usurinta sub birou, odata ce este pliata.

5. Vei avea o productivitate crescuta

Intr-un studiu recent s-a demonstrat ca folosirea unei biciclete pentru transportul zilnic pana la lucru si inapoi creste productivitatea cu pana la 15 procente! Acest fapt este explicabil prin avantajele pedalatului, de a reduce stresul acumulat si, in acelasi timp, de a stimula activitatea cerebrala. De asemenea, aceasta activitate poate fi practicata alaturi de colegi si prieteni, pentru momente cu adevarat placute!

You Might Also Like

1 Comment

  • Avatar
    Reply
    Ioana Vlad
    March 26, 2019 at 8:23 am

    CHiar intentionam sa achizitionam pentru toata familia!

Leave a Reply