5 sfaturi pentru a economisi produsele de papetarie la birou

Produsele de papetarie sunt esentiale intr-un birou, mai ales cand vine vorba de organizarea eficienta a spatiului de lucru. Fie ca vorbim de foi de hartie, notite autoadezive sau alte articole similare, produsele de papetarie isi dovedesc eficienta de fiecare data cand sunt utilizate. Iar pentru ca acestea fac parte din categoria consumabilelor, este indicat sa le utilizam cu masura, deoarece acestea presupun costuri periodice. Astfel, economisind hartie, nu numai ca protejezi mediul inconjurator, dar vei economisi si banii din bugetul firmei.

Printre produsele de papetarie cele mai folosite se numara notitele autoadezive si, mai ales, hartia pentru copiator. In ultima perioada, statisticile au aratat ca angajatii firmelor din Romania tind sa foloseasca in mod excesiv hartia in format A4, fara a fi constienti de costurile pe care suplimentarea stocurilor de papetarie le implica in fiecare luna pentru o companie. Prin urmare, pentru a nu face risipa de bani si materie prima, iata cum poti folosi eficient produsele de papetarie la birou.

Nu iti lua notite pe hartia A4
Daca iti doresti sa economisesti la birou produsele de papetarie, incearca sa renunti la obiceiul de a nota anumite informatii importante direct pe hartia A4. Pentru acestea exista caiete office pe care le poti folosi cu succes ori de cate ori ai de facut diverse insemnari, notite sau calcule importante. Hartia pentru copiator este un produs de papetarie indispensabil la birou, de aceea trebuie folosita intr-un mod cat mai eficient. Pastreaz-o ca suport pentru documentele oficiale sau actele importante.

Opteaza pentru plicuri din plastic
In loc sa folosesti plicuri de tip A4 si A5 fabricate din hartie, alege mai bine plicurile din plastic. Un astfel de produs de papetarie reprezinta o alternativa utila si durabila pentru transportul si prezentarea unui document intrucat are calitatea de a putea fi refolosit oricand la nevoie.

Notitele autoadezive nu sunt carti de vizita
Disponibile intr-o varietate de culori, notitele autoadezive se numara printre cele mai indragite produse de papetarie datorita aspectului si, totodata, dimensiunii lor reduse. Totusi, multe persoane le folosesc in mediul profesional pe post de carti de vizita, lucru care nu este deloc profesionist. Unde mai pui ca acestea nu sunt destinate pentru a nota datele de contact ale firmei, ci mai degraba memo-uri importante?

Organizeaza-ti documentele cu bibliorafturi
A face economie la produsele de papetarie nu inseamna a reduce complet existenta acestora. Spre exemplu, nu poti lasa imprastiate pe birou actele si documentele importante in speranta ca vei reusi sa reduci consumul altor produse esentiale. Organizeaza-le cu ajutorul bibliorafturilor, deoarece aceste produse de papetarie reprezinta o investitie de durata.

Nu face rabat la calitate
Cand vine vorba de economisirea produselor de papetarie, calitatea produselor trebuie sa primeze. Cu alte cuvinte, poti reduce din numarul lor, dar nu poti face rabat la calitate, mai ales daca ai o companie profesionista. Daca nu stiai, calitatea hartiei pentru copiator influenteaza calitatea printurilor, prin urmare daca folosesti o hartie de slaba calitate poti fi pus in situatia in care sa fii nevoit sa printezi de mai multe ori acelasi lucru. Dincolo de munca repetitiva, irosesti un produs de papetarie extrem de folositor, indiferent de tipul de activitate.

Poti cumpara produse de papetarie la cel mai bun raport calitate-pret de pe OfficeClass.ro, partenerul de incredere al firmelor din Romania. Nu uita sa folosesti produsele de papetarie cu atentie si intr-un mod cat mai organizat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *