Sănătate

Remedii ayurvedice pentru afecțiunile aparatului uro-genital feminin

octombrie 4, 2018
Shecure

Când vine vorba despre problemele intime, noi femeile, ne ferim ca și cum ar fi ceva rău să vorbim despre afecțiunile aparatului uro-gentital feminin. Din păcate, aceste afecțiuni apar fie că vrem sau nu, iar primul pas spre vindecare este să vorbim despre aceste afecțiuni și să le tratam la timp cu tratamente potrivite, de preferat remedii ayurvedice.

Majoritatea femeilor se confruntă cu probleme în zona uro-gentitală încă de la vârste fragede. Orice femeie care remarcă o schimbare în ceea ce privește aparatul genital ar trebui să sune de urgență la medicul ginecolog pentru a-și face o programare.

Medicul ginecolog tratează în fiecare zi paciente care suferă de afecțiuni uro-gentitale, deci dacă te afli printre ele nu are de ce să-ți fie rușine sau să te simți stânjenită să vorbești cu mama ta, sau cu oricare altă femeie despre aceste afecțiuni.

Cele mai frecvente afecțiuni ale aparatului uro-genital feminin:

    – Cistita

Este una dintre cele mai frecvente afecțiuni uro-gentitale, ce apare atât la femei, dar și la bărbați. În general femeile sunt mai predispuse la aceste infecții urinare decât bărbați. Cistita apare atunci când bacteriile din intestinul gros pătrund, prin uretră, în tractul urinar și încep să se multiplice.

Cauze: igiena precară, contactul sexual neprotejat, folosirea unor produse care conțin parfum și pot irita uretra și vezica urinară, pietre la rinichi.

Simptome: urinare frecventă, urinare sau usturime la urinare sau imediat după procesul de micțiune, urină de culoare închisă, nevoia frecventă de a urina în cantități mici, urină cu miros neobișnuit, febră, durere în timpul actului sexual, dureri abdominale joase, disconfort, o stare generală proastă.

   – Candidoză

Candidoza este o infecție vaginala fungică produsă de înmulțirea necontrolată a unei ciuperci, Candida Albicans. Această ciupercă apare ca rezultat al unui dezechilibru al florei din organism.

 Cauze: antibiotice, sarcină, imunitate scăzută, diabet zaharat necontrolat, tratament cu hormoni. Chiar dacă această afecțiune nu este considerată o boală cu transmitere sexuală, ea poate fi transmisă partenerului prin contact sexual oral-genital.

 Simptome: mâncărimi în zona intimă, înroșirea și umflarea vulvei, secreție vaginală apoasă, senzație de arsură în timpul actului sexual sau după ce urinați, inflamarea zonei din jurul vaginului, erupții cutanate vaginale, durere vaginală.

   – Menstruație neregulată

Dacă ești la început de drum și abia ți-a venit menstruația este normal să nu fie regulată, dar la o femeie adultă nu este normal deoarece poate ascunde adesea o patologie ( ovare polichistice, chist ovarian, endometrioză, tulburări endocrine).  Dacă te confrunți adesea cu menstruație neregulată, este posibil să suferi de dereglări hormonale.

Principalele simptome care indică că te confrunți cu dereglări hormonale sunt: menstruații neregulate, dureri de cap, dureri de sâni, te îngrași nejustificat deși mănânci ca de obicei, apetit sexual scăzut, insomnii, stare de oboseală, senzație intensă de balonare, probleme cu digestia.

Dacă aceste afecțiuni nu sunt descoperite și tratate la timp pot apărea probleme serioase de sănătate. Medicul este cel mai indicat să vă pună diagnosticul.

Remediile ayurvedice sunt unele dintre cele mai folosite tratamente împotriva afecțiunilor genitale feminine deoarece conțin 100% plante medicinale indiene. Nu știu cum sunteți voi, dar eu una prefer tratamentele care conțin ingrediente naturale benefice și nu substanțe nocive pentru organism.

Shecure Sirop

 Shecure Sirop este un protector al funcțiilor urogenitale feminine și contribuie la funcționarea normală a ciclului menstrual, elimină stările de disconfort din perioada premenstruală și menstruală, menține starea de sănătate și funcționarea normală a aparatului genital feminin.

 Contribuie la menținerea capacității de adaptare a organismului feminin la stres, suprasolicitări, oboseală și conferă o stare de bine prin inducerea calmului și relaxării și obținerea de performanțe fizice și intelectuale.

Ingrediente: 

   – apă demineralizată

   – zahăr

   – Saraca asoca (Ashoka), scoarță

   – Caesalpinia sappan (Sappan), lemn

   – Foeniculum vulgare (Fenicul), fructe

   – Bacopa monnieri (Brahmi), părți aeriene

   – Emblica officinalis (Amla), fructe

   – Withania somnifera (Ginseng indian), rădăcini

   – Abroma augusta (Ulat kambal), frunze

   – Aloe barbadensis (Gwarpatha), părți aeriene

   – Mesua ferrea (Nagkesar), flori

   – Salmalia malabarica (Semal), scoarță

   – Symplocos racemosa (Lodhra), rădăcină

   – Benzoat de sodiu (conservant)

Mod de administrare:  suplimentul alimentar ayurvedic poate fi folosit de către persoanele feminine care au vârsta de 14 ani. Medicul recomandă să se administreze câte 1-2 linguri de două ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca. Produsul nu are efecte secundare și nu conține substanțe cu potențial alergenic.

Nu luați tratamentul ayurvedic în timpul menstruației.

Shecure – Reechilibrant hormonalReechilibrant hormonal

Suplimentul alimentar Shecure conține plante medicinale ayurvedice care mențin echilibrul hormonal feminin, contribuie la un libidou sănătos, îmbunătățește digestia și metabolismul, are rol calmant asupra sistemului nervos și ajută la ameliorarea problemelor neplăcute cauzate de dereglări hormonale.

Ingrediente:

   – Malus sylvestris (Mar paduret), muguri

   – Cissus quadrangularis (Hadjod), părți aeriene

   – Triticum vulgare (Grau), părți aeriene

   – Bacopa monnieri (Brahmi), părți aeriene

   – Withania somnifera (Ginseng indian), pulbere de rădăcină

   – Asparagus racemosus (Sparanghel-salbatic), pulbere de rădăcină

   – Acacia arabica (Guma acacia – agent de compactare)

 Mod de administrare: suplimentul alimentar ayurvedic este destinat exclusiv persoanelor de gen feminin care au împlinit vârsta de 14 ani. Produsul se administrează câte 1-2 pastile de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca sau după o oră după ce ai mâncat.

Tratamentele ayurvedice naturale menționate în articol pot fi cumpărate exclusiv online de pe site-ul ayurmed.ro. Dacă aveți o nelămurire sau doriți mai multe informații pe site puteți adresa o întrebare iar un specialist în domeniu vă va răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Pentru a evita pe cât puțină afecțiunile aparatului uro-gentital, există câțiva pași importanți pe care orice femeie ar trebui să-i urmeze cu strictețe.

   – să adoptam un stil de viață sănătos

   – să ne odihnim suficient

   – să evitam stresul

   – să avem o igienă intimă corectă

   – să mergem de două/trei ori pe an la medicul ginecolog pentru un control de rutină

   – să nu întreținem raporturi sexuale neprotejate

   – să folosim remedii ayurvedice dacă ne confruntam cu afecțiuni uro-genitale

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Andreea Apostol octombrie 4, 2018 at 1:37 pm

  Util pentru toate doamnele/domnişoarele!

 • Reply Alina S octombrie 5, 2018 at 3:37 am

  Un articol explicit pe înțelesul tuturor. Si, mai ales, foarte util

 • Reply Duduia Magda octombrie 6, 2018 at 6:11 am

  Un subiect delicat, trebuie să ai curaj și inspirație să ți-l asumi. Sunt convinsă că, în secret, toată lumea îl va citi. Să nu mai spun că e fantastic pentru SEO. Felicitări!

  • Reply elenablog octombrie 6, 2018 at 5:46 pm

   Mulțumesc frumos!

 • Reply Adde octombrie 7, 2018 at 7:11 pm

  Un subiect într-adevăr delicat, cu siguranță informațiile acestea le vor fi utile unora care se confruntă cu astfel de probleme. Mai bine prevenim, decât să tratăm!

 • Leave a Reply