Adio riduri! Adio batranete! Clinica Dr. Calu va ofera cele mai noi tehnici de chirurgie estetica

Imbatranirea ne sperie pe toti si primele semne vizibile sunt parul alb si ridurile. Pentru par, vopsitul este cu siguranta o solutie eficienta. Pentru riduri, solutia poate fi un lifting facial realizat intr-o clinica de specialitate precum cea a Dr. Calu. Puteti descoperi toate tipurile de proceduri la https://www.drcalu.com/interventii-chirurgicale/chirurgie-faciala.

Pielea ridata, imbatranita face ca fata sa apara trista si obosita si pentru multi este o adevarata problema pana la punctul in care afecteaza viata sociala, in special pentru femei. Cunostintele medicale si cosmetice actuale fac posibila prevenirea aparitiei ridurilor si utilizarea tratamentelor inteligente din medicina estetica pentru a trata primele semne ale imbatranirii. Cu toate acestea, cei care nu au reusit in acest demers sau, in orice caz, si-au dat seama prea tarziu ca ridurile erau acum la un anumit nivel, pot recurge la proceduri de chirurgie estetica si, in special, la lifting-ul facial. Fata este partea corpului care prezinta cel mai mult semnele imbatranirii. Acest lucru se datoreaza faptului ca pielea de aici este mai subtire si mai delicata. In plus este mai expusa agentilor atmosferici si poluarii. La acestea se adauga numeroasele expresii faciale care sunt puse in aplicare zilnic.

Liftingul facial este o operatie chirurgicala cunoscuta de zeci de ani, chiar daca tehnicile au fost perfectionate de-a lungul timpului si astazi este posibil sa se obtina rezultate estetice mult mai bune si mai naturale. Pe scurt, chipul nu mai este tras si “plastic”. Scopul interventiei este de a indulci trasaturile si de a indeparta excesul de piele pentru a elimina ridurile si pentru a avea un ten elastic si tanar. In functie de situatia fiecarui pacient, interventia poate fi efectuata atat la femei, cat si  la barbati si este posibil sa se apeleze la mini-facelift sau facelift complet. In primul caz, se face o anestezie locala si nu este nevoie de spitalizare. In al doilea caz, interventia poate fi considerata mai invaziva si, prin urmare, mai solicitanta. Liftingul facial este indicat pentru atenuarea si eliminarea ridurilor clasice ale fetei. Consta in realizarea unei incizii, ascunse in spatele urechilor si sub scalp. Se face o detasare a tesuturilor si apoi se trece la intinderea ulterioara a acestora. In acest moment, chirurgul procedeaza la eliminarea excesului de piele si in final la sutura. De obicei, operatia dureaza de la doua la trei ore si se efectueaza sub anestezie locala cu sedare.

Imediat dupa procedura, vanataile vor fi in mod normal prezente, dar tind sa dispara in cateva zile. In plus, va trebui sa asteptati aproximativ o luna pentru a va expune la soare. Inciziile sunt facute in parti ascunse si asta inseamna ca cicatricile vor fi invizibile. In urma operatiei de ridicare a fetei, trasaturile chipului devin relaxate si pielea neteda. Va fi totusi necesar sa folositi produse cosmetice pentru a hidrata si a hrani pielea si pentru a o ajuta sa isi mentina elasticitatea si tonusul.

Tot in procedurile faciale, menite sa ofere un aspect mai tanar chipului se afla blefaroplastia. Aceasta proceura efectuata la Clinica Dr. Calu, este o interventie chirurgicala care va permite sa eliminati excesul de piele la nivelul pleoapelor superioare si pungile de grasime de la nivelul celor inferioare, restabilind un aspect odihnit si tineresc. Nu este intotdeauna necesar sa interveniti atat pe pleoapele superioare, cat si pe cele inferioare, dar de obicei este posibil sa le corectati in functie de tipul de problema care apare.

Cei mai buni candidati pentru blefaroplastie sunt pacientii care prezinta un exces de piele foarte vizibil la nivelul pleoapelor superioare, care in unele cazuri poate ingreuna vizibilitatea campurilor laterale. Interventia este utila si pentru a elimina imperfectiunile pielii care afecteaza zona perioculara, pentru a ridica pleoapele, pentru a reduce excesul de piele prezent pe pleoapa superioara si „pungile” pleoapelor inferioare.

Blefaroplastia superioara se realizeaza in mod normal sub anestezie locala, la care se poate adauga o sedare usoara, intr-un cadru ambulatoriu, astfel incat pacientul sa poata pleca acasa la cateva ore dupa operatie. Pielea este indepartata si suturata cu cusaturi foarte fine. Daca este necesar, se elimina si pungile mici de grasime prezente in coltul interior al ochiului. Pansamentul consta in aplicarea unor mici plasturi care trebuie sa ramana acolo pana la indepartarea punctelor (dupa 5-6 zile).
Si in cazul blefaroplastiei inferioare, se efectueaza o anestezie locala cu sedare si numai in unele cazuri poate fi necesara anestezia generala. In abordarea clasica, se face o incizie pe marginea inferioara a genelor si pungile de grasime sunt indepartate usor, iar pielea este suturata cu cusaturi subtiri. In accesul trans-conjunctival,  se intervine din interior si pungile de grasime sunt eliminate, evitand prezenta cicatricilor externe. Tipul tehnicii utilizate variaza in functie de situatia fiecarui pacient. Blefaroplastia poate fi efectuata impreuna cu alte operatii de refacere a zonei perioculare, cum ar fi ridicarea sprancenelor. Daca este efectuata cu atentie, aceasta procedura ofera un rezultat natural, fara imperfectiuni ale pielii. 

Pentru mai multe informatii despre liftingul facial, blefaroplastie si alte interventii, consultati site-ul drcalu.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *