Diverse

Ai nevoie de salopete de lucru? Iata 5 criterii dupa care sa le alegi!

octombrie 21, 2019
salopete_de_lucru

Atunci cand te gandesti la utilitatea unei salopete de lucru, este important sa ai in vedere faptul ca acest articol face parte din categoria de echipamente de protectie, astfel incat salopetele de lucru isi vor dovedi necesitatea in orice mediu profesional in care exista risc de accidentare. Asadar, scopul acestor echipamente este de a proteja utilizatorul de riscurile mediului de lucru.

Aceste riscuri pot proveni din factori variati, incepand de la conditiile de mediu (caldura, frig, vant, umiditate) pana la diferite substante cu care o persoana poate intra in contact (baze, acizi, azbest). In plus, salopetele de lucru sunt importante si pentru mentinerea igienei si asigurarea confortului necesar in timpul activitatii.

Toate motivele si detaliile de mai sus afirma importanta alegerii unei salopete de lucru adecvate, care sa te fereasca de factorii de risc si disconfort prezenti in mediul tau de lucru. Mai mult decat atat, salopetele de lucru au si un rol practic, asigurand, prin multiple buzunare si gaici, prinderea sau pastrarea instrumentelor si uneltelor necesare in timpul lucrului.

In functie de mediul in care lucrezi, poti opta pentru unul din cele doua tipuri de salopete de lucru:

Cu bretele. Acestea sunt potrivite pentru persoanele care activeaza intr-un mediu de lucru relativ igienic, unde nu se impune protejarea zonei gatului si a umerilor. Astfel, acest model de salopete de lucru poate fi folosit de catre electricieni, zidari sau personalul de curatenie. In plus, aceasta varianta ofera confort si pe durata sezonului cald, atunci cand manecile lungi ar putea provoca disconfort termic permanent.

Complete. Acest tip de salopete de lucru acopera tot corpul, fiind recomandate in medii ce impun protectie totala, alaturi de o casca de protectie, manusi si incaltaminte speciala. De asemenea, acestea sunt potrivite si pentru activitatile desfasurate in exterior la temperaturi scazute, oferind confort termic.

Care sunt beneficiile folosirii unei salopete de lucru?

Protejarea corpului. Alaturi de confortul termic, acesta este principalul atu al salopetelor de lucru, asadar este necesara alegerea acestor echipamente de protectie in functie de factorii de mediu si de risc profesional la care esti expus zilnic.

Asigurarea vizibilitatii. In situatii de vizibilitate redusa (ninsoare, vreme ploioasa, intuneric), in marile santiere de constructii sau la lucrari pe carosabil, salopetele potrivite sunt cele dotate cu elemente reflectorizante, menite sa imbunatateasca vizibilitatea persoanelor. In plus, exista salopete de lucru in culori foarte puternice, precum portocaliu sau rosu, potrivite pentru medii cu vizibilitate redusa.

Rezistenta si durabilitate. Durabilitatea materialului din care sunt confectionate este o conditie de baza pentru orice tip de echipamente de protectie. In cazul salopetelor de lucru, spalarile repetate si expunerea la conditii dure de utilizare impun o rezistenta deosebita a materialului. Tocmai de aceea, multe modele de salopete sunt confectionate din tercot, poliester sau bumbac de foarte buna calitate.

Design personalizat. In functie de specificul firmei tale, poti personaliza salopetele de lucru cu embleme sau culorile brandului, iar daca doresti sa asiguri un aspect aparte al acestor piese, poti alege una din metodele traditionale de personalizare, precum serigrafia, broderia sau transferul termic.

Certificare RoCert. Din pacate, putine persoane au in vedere acest aspect important, aspect care face dovada calitatii si eficientei echipamentelor de protectie. Asadar, este recomandat sa optezi pentru un producator care iti poate pune la dispozitie salopete de lucru cu aceasta certificare, precum Kronos.ro, pentru a asigura protectia necesara pe toata durata activitatii profesionale.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply