Diverse Lifestyle

Ai nevoie de un grinder potrivit? Iata cum sa il alegi!

grinder

Persoanele care sunt la prima achizitie a unui grinder pot fi coplesite de multitudinea de modele existente pe piata, care poate dezorienta pe oricine. Din fericire, suntem aici sa iti venim in ajutor, pentru ca tu sa beneficiezi de cel mai potrivit grinder pentru tine! Iata, pe scurt, o analiza a celor mai des intalnite modele, dintre care tu sa poti alege in cunostinta de cauza!

Grinderele au evoluat mult de la “rasnitele” clasice, ajungand astazi sa existe modele complexe, formate din mai multe camere, cu compartimente sau cu diverse functii dedicate, pentru o experienta de top a fumatului. Iata, in mare, care sunt cele mai des intalnite caracteristici:

Compartimentarea:

 

Cele mai multe modele sunt formate din 2, 3 sau din 4 parti, fapt ce influenteaza decisiv functionalitatea unui grinder. Iata ce caracteristici prezinta fiecare:

Grinder din doua parti

Acest model simplu este compus din doua jumatati separate, cu dinti pe ambele laturi interioare. Astfel, jumatatile se aseaza una peste cealalta, fiind rotite pana cand amestecul de tutun sau plante este bine macinat. Sunt, de asemenea, foarte usor de intretinut.

Grinder din trei parti

Fata de modelul anterior, acesta dispune de un compartiment pentru depozitarea tutunului sau a amestecului de ierburi.

Grinder din patru parti

Fiind printre cele mai des intalnite modele, acesta are in plus si o sita de colectare a polenului, alaturi de o camera dedicata acestuia. Astfel, dupa cateva macinari, te vei putea bucura de un polen foarte fin!

Dimensiunea:

 

Putem face distinctie intre trei tipuri diferite de dimensiuni, in functie de preferintele tale, dar si de stilul de viata! Iata care sunt acestea:

Grinder mic – Avand un diametru de doar 3-4cm, acesta este usor de transportat, incapand chiar si in buzunar. Este un model ideal pentru a macina jumatate de gram de amestec de plante.

De asemenea, in aceasta categorie pot fi incadrate si grinder-cardurile, care pot fi transportate cu usurinta chiar si in portofel.

Grinder mediu – Aceste grindere pot masura intre 40 si 60 de milimetri. Fiind foarte folosite, sunt relativ portabile, oferind in acelasi timp si mai mult spatiu, suficient pentru a macina in jur de 2-3 grame de material.

Grinder mare – Aceste modele sunt fabricate cu un singur scop, acela de a macina cantitati mari de material! Cu un diametru ce incepe de la 60 mm, sunt ideale pentru intalnirile sau petrecerile cu multi prieteni, fiind in acelasi timp durabile si de buna calitate.

Materialul:

 

Grinderele pot fi confectionate dintr-o larga varietate de materiale, de la aluminiu, plastic, lemn, piatra sau chiar din aur! Iata ce avantaje aduce fiecare:

Grinder din aluminiu – Gratie durabilitatii si pretului redus, acesta este un model recomandat atat incepatorilor, cat si celor experimentati. Este poate materialul cel mai des folosit in prezent, pentru grindere.

Grinder din acrilic (plastic) – Este printre cele mai des intalnit modele, fiind ideal pentru majoritatea celor care fumeaza ocazional.

Grinder din lemn – Fiind in acelasi timp elegant si usor de folosit, acest tip de grinder va duce orice treaba la bun sfarsit. Cu toate acestea, nu sunt la fel de eficiente sau durabile precum un grinder din metal.

grinder

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply