Călătorii

Am vizitat Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Spania

ianuarie 16, 2023
Am vizitat Catedrala Sagrada Familia din Barcelona

Ce este atât de special la Sagrada Família din Barcelona?

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Spania este una dintre cele mai impresionante și mai cunoscute construcții din lume. Proiectată de arhitectul catalan Antoni Gaudi, această catedrală impresionează prin arhitectura sa unică și prin istoria sa bogată.

Catedrala Sagrada Familia a început să fie construită în 1882 și încă se lucrează la ea. Gaudi a lucrat la proiect timp de 40 de ani, până când a decedat în 1926. După moartea sa, alți arhitecți au continuat lucrările la catedrală.

Ceea ce face catedrala Sagrada Familia atât de specială este arhitectura sa unică, care combină elemente gotice cu elemente moderne. Fiecare coloană este diferită, iar fiecare fereastră este decorată cu sticlă colorată și modele complexe. În plus, catedrala este decorată cu sculpturi detaliate, care adaugă o dimensiune suplimentară frumuseții acesteia.

Una dintre cele mai impresionante caracteristici ale catedralei Sagrada Familia sunt turnurile sale, care sunt impresionante prin înălțimea lor. Turnurile sunt decorate cu sculpturi și ferestre colorate, iar vederea de la vârf este uimitoare.

Catedrala Sagrada Familia este un simbol important al Barcelonei și al Spaniei. Ea a devenit una dintre principalele atracții turistice din oraș, atrăgând milioane de vizitatori în fiecare an. În plus, catedrala Sagrada Familia este un loc sacru pentru catolici, care vin aici pentru a se ruga și a medita.

Ce este atât de special la Sagrada Família din Barcelona?

De ce ar trebui să vizitezi Sagrada Familia în interior?

În interior, catedrala Sagrada Familia este la fel de impresionantă ca și exteriorul. Lumina naturală care pătrunde prin ferestrele colorate creează o atmosfera unică, iar decorațiunile și sculpturile sunt impresionante. În plus, catedrala are o sală de rugăciune mare, care este decorată cu sculpturi și fresce.

De ce ar trebui să vizitezi Sagrada Familia în interior?

Merită vizitată Sagrada Familia?

În concluzie, catedrala Sagrada Familia din Barcelona este o construcție impresionantă, care merită vizitată. Arhitectura sa unică, decorațiunile și sculpturile sale impresionante, precum și istoria sa bogată, fac din această catedrală una dintre cele mai frumoase și mai importante construcții din lume.

Cat timp durează vizita la Sagrada Familia?

Durata unei vizite la Catedrala Sagrada Familia din Barcelona poate varia în funcție de interesul și preferințele fiecăruia. În medie, o vizită poate dura între 1 și 2 ore, dar poate fi extinsă la 3-4 ore dacă se dorește să se exploreze în detaliu toate zonele catedralei și să se facă o tur ghidat. De asemenea, vizitatorii pot opta pentru o experiență audio-ghidată sau pentru o tură ghidată cu un ghid calificat, care poate oferi mai multe informații despre istoria și arhitectură catedralei.

Pe contul meu de Tik Tok am postat și un videoclip cu Catedrala Sagrada Familia din Barcelona.

@elenamateica

???? Sagrada Familia din Barcelona #sagradafamilia #sagrada #sagradafamiliabarcelona #barcelona #spain #barcelonatravel #travelbucketlist #calatorestecumine #calatorestesidescopera #viziteazacumine #fy #foryou #tiktoktravel #viral #bellaciao #devizitat #sagradafamilia2022

♬ Bella Ciao Remix – Xdx prod

Sagrada Familia preț intrare

Prețul pentru intrarea la Catedrala Sagrada Familia din Barcelona variază în funcție de sezon și de tipul de bilet ales.

Bilet standard

 • Prețul pentru un bilet standard adult cu ghid audio este 26 €.
 • Prețul pentru un bilet standard adult cu ghid turistic este  30 €.

Bilet cu acces la turnurile catedralei:

 • Prețul pentru un bilet adult cu acces la turnurile catedralei cu ghid audio este 36 €.
 • Prețul pentru un bilet adult cu acces la turnurile catedralei cu ghid turistic este 40 €.

De remarcat că există și reduceri pentru copii sub 9 ani, persoane cu dizabilități și grupuri mari.

Este recomandat să verifici site-ul oficial al catedralei pentru cele mai recente informații despre prețurile de intrare și pentru a cumpăra biletele online, deoarece catedrala este foarte populara și se poate întâmpla să fie aglomerație și să nu se mai găsească bilete la intrare.

Dacă vrei să mergi și tu în vacanță la Barcelona nu rata Catedrala Sagrada Familia!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Bratu Gabriela ianuarie 17, 2023 at 5:08 pm

  Sper sa ajung candva in Barcelona!

 • Reply Lucia Mihaela Curea ianuarie 17, 2023 at 6:15 pm

  Noi am vazut-o doar pe exterior si e impresionanta, tare mi-ar placea sa o vedem si pe interior.

 • Reply Carmen ianuarie 17, 2023 at 9:31 pm

  Și noi am fost si ne-a impresionat.

 • Reply Adriana Ivan ianuarie 18, 2023 at 2:38 pm

  Neapărat vreau să ajung și eu acolo.

 • Reply Raluca Brezniceanu ianuarie 18, 2023 at 6:44 pm

  Am vazut-o, dar doar pe exterior deoarece era o coada infernala. Da, asa e cand te duci in august. In ziua respectiva la fel ca noi au gandit si inca vreo 2000 de persoane. Cert e ca coada a durat 2 ore jumatate.

 • Reply Albu Steluta Georgiana ianuarie 19, 2023 at 9:43 pm

  wow! Cat de faina este! N-am apucat s-o vad si tare mult mi-as dorii acest lucru!

 • Reply Rokolla ianuarie 24, 2023 at 9:50 pm

  Am avut ocazia sa vizitez Barcelona si am ajuns la Sagrada Familia. Recunosc ca mi-a placut mult si este cu adevarat speciala atat pe exterior, cat si pe interior

 • Leave a Reply