Cum ar fi viața fără energie electrică?
Te-ai gândit vreodată cum ar fi viața fără electricitate? Ai putea rezista măcar o zi fără curent electric, fără căldură și fără tehnologie? Lipsa curentului electric ne poate afecta mai mult decât realizăm. Fără curent, toate ar fi la pământ, de la serviciile de telefonie (salvare, poliție etc.) până la spital, locuri de muncă, școală, centrala electică, mijloace de transport, magazine etc.
Depindem de curent electric. Este adevărat, strămășii noștri au rezistat bine mersi fără electricitate, însă noi consider că nu am rezista la fel de bine. Majoritatea activităților pe care le facem necesită folosirea curentului electric.
În România, există mii de persoane care trăiesc fără electricitate și nu pentru că așa își doresc, ci datorită faptului că în zonele unde locuiesc rețeaua electrică nu a ajuns încă la casele lor.
Pe internet găsești numeroase articole în care sunt prezentate beneficiile vieții fără curent. Faptul că nu ești nevoit să plătești facturi, nu mai ești influențat de emisiunile de la televizor, trăiești într-un mediu ecologic sunt enumerate printre câteva dintre ele.
Dar dacă stăm bine să ne gândim, consider că persoanele care au scris articolele nu au trăit niciodată fără curent. Până la urmă, și articolele le-au scris cu ajutorul unui laptop, care funcționează cu ajutorul rețelei electrice și a internetului.
Este ușor să zici ce bine e viața fără curent, din confortul casei tale, de la căldură, eventual vizionând și un film.
Ce este de făcut dacă nu avem energie electrică?
În primul rând trebuie să căutăm cel mai bun generator de curent. Dacă nu știi exact ce este acest aparat minune, în cele ce urmează vei afla.
Generatorul electirc a fost creat special pentru a transforma energia mecanică în energie electrică. Pentru a funcționa mereu, aparatul are nevoie de combustibil. Acesta poate funcționa cu benzină sau motorină.
Cine are nevoie de generator de curent?
Orice persoana care nu nu are access la rețeaua de energie electrică. Fie că vorbim de gospodări, utilaje din curte, case de vacanțe sau magazine. Generatorul de curent este ușor de folosit, dacă se respectă instrucțiunile oferite de producător.
Odată ce ai aprins generatorul, în doar câteva minute întreaga casă va fi alimentată cu energie. Pentru a evita deteriorarea lui, e bine să fie ferit de umezeală.
Faptul că funcționează mereu, indiferent de anotimp sau temperatură este un mare avantaj.
Cât costă un generator electric?
Prețurile diferă în funcție de mai multe caracteristici ( tensiunea oferite, puterea, combustibil, numărul de prize, marca, materialele din care este realizat, oferta actuală).
Pe site-ul practik.ro găsești recomandări de generatoare de curent pentru toate buzunarele. Cu ajutorul lor am cumpărat și eu unul, pentru bunici la țară.
Chiar dacă este mai scump, consider că merită investiția. Pentru a vă face o idee, prețurile pornesc de la 400 de lei și pot ajunge și mai mult de 5000 de lei.
În ultimii ani generatoarele de curent sunt la mare căutare în România. Faptul că te scapă de penele de curent este de mare ajutor. Pentru gospodăriile neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice sunt aparate indispensabile.
Nici nu vreaau sa ma gandesc la o astfel de intrebare, ma mai uit la tv si mai vad tari sarace unde energia electrica nu exista si ma minunez sincer.
OMG….nici nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna viata fara energie electrica, multumim pentru articol.
Geneatoarele sunt, intr-adevar, extrem de eficiente. Si noi ne-am pus unul la casa, chit ca de obicei se adreseaza companiilor… dar nu e chiar placut sa ramai fara curent cand ti-e lumea mai draga.
La o cabana, unde stam temporar, ar fi ideal de avut un generator de curent. Ar fi pacat sa platesti curent si in lunile cand nu stai acolo.
Nu se stie niciodata cand este nevoie de un astfel de aparat, astfel ca orice informatie este de bun augur. Multumesc pentru ponturi.
Noi stam la tara asa ca un genrator de curent e obligatoriu.
Un generator este, intr-adevar, un „instrument” extrem de eficient in casa. Ai mei au, noi, la bloc, nu am considerat inca util, mai ales daca e sa se ia curentul… laptopurile merg in continuare :)). In rest nici nu conteaza.
Aveam un vecin care avea, atunci când locuiam la casă. El nu era supărat când se lua curentul.
Intotdeauna trebuie sa fim prevazatori si sa generam resurse, nimic nu e vesnic si un astfel de aparat ne-ar scuti de griji suplimentare.
Si noi avem un generator. Este mai bine sa fim prevazatori.
Niciodata nu se stie cand ai nevoie de un generator si tocmai din acest motiv este bine sa ai unul de rezerva