Diet&Health

Care sunt avantajele unui implant dentar?

martie 27, 2019
Ce este implantul dentar?

 Dinți frumoși și sănătoși

Cu toții ne dorim o dantură frumoasă și sănătoasă. Din păcate, foarte puține persoane s-au născut cu dinți perfecți și sănătoși, demni de invidiat.

După cum probabil bine ai auzit, dantura este cartea noastră de vizită, motiv pentru care trebuie să avem parte de o igienă orală corespunzătoare și neapărat să mergem de cel puțin două ori pe an la medicul stomatolog.

De-a lungul anilor, foarte multe persoane ajung să își piardă dinții din diverse motive, igienă orală precară, accidente sau afecțiuni ale țesutului de susținere a dinților.

Indiferent de cauza, dinții pierduți trebuie înlocuiți la timp pentru a evita problemele de ordin estetic, sau de sănătate. În ultimii ani, medicina dentară a evoluat foarte mult, prin urmare implanturile dentare sunt cea mai modernă și eficientă soluție de înlocuire a dinților lipsă.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o rădăcină artificială, care are formă unui șurub. Acesta se plasează în locul unui dinte lipsă, în osul mandibular sau maxilar, după care pe porțiunea sa superioară se atașează o coroană artificială.

Dacă te numeri printre persoanele care au suferit extracții dentare și intenționezi să îi înlocuiești, dar nu ești încă decis, în continuare îți voi prezenta câteva motive pentru care ar trebui să apelezi la un implant dentar București.

Avantajele implantului dentar

1. Inserarea implantului dentar este o procedură nedureroasă deoarece se desfășoară sub anestezie locală. Este posibil ca la final, unii pacienți să simtă un mic disconfort, dar cu ajutorul unei pastile de durere, prescrisă de medic, durerea să treacă rapid.

2. Dacă este realizat din materiale de cea mai buna calitate, implantul dentar se deosebește greu de dinții naturali. Contează foarte mult și ca medicul stomatolog să aibă experiență și să realizeze procedura corect.

3. Implantul dentar nu afectează dinții din jur. Când dinții absenți sunt înlocuiți cu ajutorul punților dentare, dinții stâlpi trebuie șlefuiți pentru a plasa deasupra lor coroane artificiale pentru a susține puntea.

4. Implantul dentar ajută la migrarea și înclinarea dinților adiacenți celor lipsă. Specialiștii susțin că implantul dentar poate stimula dezvoltarea osoasă, prevenind pierderea de țesut dur.

5. Doar cine a avut extracții de dinți știe cât de neplăcut și greu poate fi să mestece alimente dure. Ei bine, implantul dentar ajută la o masticație confortabilă și eficientă.

6. Dacă este îngrijit corespunzător, implantul dentar poate fi o investiție pe termen lung. Dacă pacientul menține o igienă orală optimă, se poate bucura până la 10 ani de beneficiile oferite de implantul dentar.

7. Implantul dentar te ajută să ai mai multă încredere în tine și să zâmbești fără să ai rețineri.

Orice persoană, care este clinic sănătoasă, poate să își pună implant dentar. La un simplu control, la cabinetul de stomatologie sector 2 poți afla dacă ești candidatul ideal pentru această procedură minim invazivă.

Menține-ți zâmbetul frumos și sănătos cu ajutorul unui implant dentar. Sună acum la numărul de telefon 0747 151 516 și solicită o programare. Toate detaliile despre costuri le vei afla în urma consultului la cabinetul medicului stomatolog.

You Might Also Like

18 Comments

 • Avatar
  Reply Denisa martie 27, 2019 at 9:28 am

  Mie-mi spui de mersul la stomatolog de cel putin 2 ori pe an? Ufff, eu merg in fiecare luna si e si chinuitor si costisitor. Dar daca are nevoie de retusuri “cartea de vizita”….

 • Avatar
  Reply Rox martie 27, 2019 at 9:47 am

  Eu am avut extractii si stiu cum e. Locurile sunt inca goale, nu am facut nimic in privinta asta. 🙂

  • Avatar
   Reply Otilia Dima martie 27, 2019 at 4:48 pm

   Foarte util articolul tau. Si eu am niste probleme cu dantura, asa ca iti multumesc pt recomadari.

 • Avatar
  Reply unblogcolorat martie 27, 2019 at 10:10 am

  Sper sa nu fie nevoie de asa ceva mai repede dar pe la bătrânețe ma gandesc sa apelez la aceasta varianta 🙂

 • Avatar
  Reply Bratu Gabriela martie 27, 2019 at 12:46 pm

  din fericire, momentan nu am probleme, acum sa vedem cum voi evolua pe mai tarziu!

 • Avatar
  Reply Illusion martie 27, 2019 at 2:17 pm

  Tocmai mi-am amintit că trebuie să mă duc la stomatolog…

 • Avatar
  Reply Mirela-Carmen martie 27, 2019 at 5:48 pm

  Hmmm… la fix a venit articolul tau! Chiar am nevoie de… doua implanturi. Multumesc pentru recomandare, Elena!

  • Avatar
   Reply Alina S martie 28, 2019 at 11:28 am

   A est articol mi-ar fi fost de mare folos acum 2 ani cand m-a supărat rau o maseluta:)) . Chiar și așa, ma bucur ca este aici si accesibil. Il consider tare util

 • Avatar
  Reply Ioana Vlad martie 27, 2019 at 6:10 pm

  Un articol foarte util, chiar ma interesa!

 • Avatar
  Reply Alina martie 28, 2019 at 12:09 pm

  De cand ma stiu am o problema cu lipsa dintilor, de aceea cand timpul va veni eu voi apela la implantul dentar.

 • Avatar
  Reply ellafairytale martie 28, 2019 at 3:50 pm

  Implantul dentar chiar e o solutie eficienta, atunci cand vine vorba de un zambet frumos si sanatos.

 • Avatar
  Reply LacraRevs martie 28, 2019 at 5:18 pm

  Nu am nevoie de așa ceva acum, însă când va fi cazul cu siguranță voi apela la cea mai bună opțiune

 • Avatar
  Reply daiana martie 28, 2019 at 7:16 pm

  Desi ideea mi se pare super, preturile ma depasesc cu mult. Mereu dentistul a fost un doctor foarte scump dupa mine si desi preturile sunt piperate daca stii ca ai nevoie de el, eu zic sa nu stai pe ganduri si sa faci o investitie desteapta.

 • Avatar
  Reply Rokolla martie 28, 2019 at 10:24 pm

  Un implant este perfect pentru a avea o dantura perfecta, o masticatie buna si pentru ca estetic sa se vada frumos

 • Avatar
  Reply Gerlinde / lindemona.ro martie 29, 2019 at 9:30 am

  Din fericire medicina este in continua dezvoltare, ceea ce ne ofera solutii tot mai bune. Informatii utile, mai ales celor care se confrunta cu astfel de probleme.

 • Avatar
  Reply Simona martie 29, 2019 at 10:49 am

  Sper sa nu am nevoie niciodata de aceasta procedura. Stiam ca nu e reusita pentru oricine. Ca tot merg acum la dentist, m-a convins articolul si mai mult sa am grija de dintii mei, insa ma bucur ca exista solutii pentru orice problema. 😘

 • Avatar
  Reply Romina Talpos martie 29, 2019 at 5:53 pm

  Din fericire nu am nevoie de implant, dar ne-ai explicat foarte frumos.

 • Avatar
  Reply Adelina aprilie 12, 2019 at 1:44 pm

  Cel mai bine este sa ai grija si sa-ti pastrezi dintii de la Mama Natura. 😀 Daca exista totusi multe extractii, da, implantul este mult mai ok decat o coronita dentara.

 • Leave a Reply