Cand a aparut papusa Barbie?

Poate una dintre cele mai renumite jucării din istoria americană, papusa Barbie este o bijuterie pastrata în cutiile de jucărie ale fetelor mai mari sau mai mici de pretutindeni. Pe lângă co-fondarea renumitei jucării Mattel, femeia inventator, Ruth Handler a creat, de asemenea, papusa pentru fetite care va deveni o icoană culturală americană.

În timp ce o privea pe fiica ei jucând cu păpușile de hârtie, Ruth Handler a observat că ea și prietenii ei au folosit păpușile pentru a acționa în viitor, mai degrabă decât în ​​prezent. Așa că a pornit să inventeze o păpușă tridimensională în vârstă, pe care fetele să o poată folosi pentru a-și face visul. Aceasta, desigur, a inclus prezența sânilor (și ceea ce mulți ar numi ulterior „proporții nerealiste ale corpului”). Inventatorul feminin a numit-o noua inventie a papusa Barbie dupa porecla fiicei sale Barbara. Mai târziu, o păpușă de sex masculin va fi numită după fiul său: Ken.

După premiera la Târgul de jucării în 1959, Barbie a devenit o senzație instantanee. Succesul păpușii a determinat-o pe Mattel să devină o companie deținută în mod public, care a dat curând lista celor mai mari 500 de companii industriale din Statele Unite ale Americii. Handler a ocupat funcția de președinte al companiei pentru mai mulți dintre cei mai de succes ani ai săi. Împreună cu faptul că a fost inventator și femeie de afaceri, Ruth Handler este, de asemenea, supraviețuitor al cancerului de sân – o experiență pe care o folosea pentru a începe o altă companie, Nearly Me, care a produs proteze de san cu aspect realist.

Până în prezent, invenția păpușilor Barbie rămâne unul dintre cele mai bine vândute produse de la Mattel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *