Diverse

Care sunt criteriile dupa care sa te iei atunci cand doresti sa iti achizitionezi o pompa sumersibila?

octombrie 5, 2018

Alegerea unei pompe sumersibile nu este o treaba atat de grea daca ai mai avut inainte una, deoarece acum stii cu siguranta ce alte caracteristici ai avea nevoie la ea. Dar daca nu ai mai achizitionat trebuie sa stii inainte cateva lucruri importante.

Ce este o pompa sumersibila?

Inainte sa o cumperi, trebuie sa stii ce este o pompa sumersibila – este acel utilaj care poate sa alimenteze apa intr-o locuinta colectand-o din diverse surse precum lacuri, izvoare, puturi, iazuri sau chiar din fantana proprie. Rezista o perioada lunga de timp fiind folosita atat in scop casnic cat si in scop agricol sau comercial.

Care este mecanismul de actiune al unei pompe sumersibile?

Prin procesul de drenare, apa care urmeaza sa fie utilizata, este colectata de la anumite adancimi fiind apoi distribuita in case sau pentru irigatii. Intotdeauna o pompa sumersibila trebuie sa fie montata in lichidul pe care trebuie sa il pompeze, fiind asezata in pozitie verticala, actionand prin intermediul unei forte centrifuge pentru a putea ridica apa la suprafata si a o distribui cu presiune.

De ce trebuie sa fie situata in lichidul pe care il pompeaza?

O pompa sumersibila are in compozitia ei un motor pentru a putea functiona. Tipul de motor folosit este inchis ermetic. Prin introducerea acestuia in apa, motorul nu se suprasolicita deoarece apa nu o sa ii permita sa se incalzeasca prea tare.

De ce sa optezi pentru o pompa sumersibila daca stai la casa?

Deoarece este mai usor sa utilizezi apa dintr-o sursa sigura si sanatoasa, decat sa apelezi la apa de pe strada care este tratata cu clor si alte substante. Desi este potabila, prezinta un gust care nu este recomandat sa fie consumat decat in uz casnic.

Care sunt tipurile de pompe sumersibile?

Exista mai multe tipuri care pot fi utilizata in functie de locul din care este colectata apa cat si multitudinea de functionalitati prezente la unele. Iti prezint mai jos o lista cu tipurile de pompe sumersibile:

  • Pompe sumersibile de suprafata

  • Pompe sumersibile de fantana

  • Pompe sumersibile care colecteaza si distribuie apa curata

  • Pompe de apa murdara

  • Pompe sumersibile care actioneaza in functie de puritatea apei colectate

  • Pompe care colecteaza apa murdara dar pe langa mai au si functie de tocare a impuritatilor de dimensiuni mari

  • Pompe care au ejector

  • Pompe care au turbina

  • Pompe care au plutitor

  • Pompe care au presostat

Cum stii sa alegi o pompa sumersibila potrivita?

Ei bine trebuie sa stii ce cantitate de apa consumi in mod normal, care este sursa de la care o sa colectezi apa si in ce scop urmeaza sa o utilizezi, de la ce adancimi, tipul apei este important – precum temperatura dar si aciditatea. Dupa tipurile de pompe sumersibile enumerate mai sus, vei putea sa alegi produsul care sa ti se potriveasca. Iti recomand site-ul www.shop-einstal.ro deoarece au produse de calitate la preturi accesibile.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply