Pentru copii și bebeluși

Cărucioare pentru copii – ghid complet cu tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra

ianuarie 31, 2022

Căruciorul pentru copii nu face parte din categoria cumpărăturilor pe care le faci la impuls. Dimpotrivă, un cărucior potrivit pentru tine și pentru copilul tău se alege după ce te documentezi bine și iei în considerare toate variantele. Descoperă în acest articol ghidul complet cu tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra cărucioare pentru copii!

Cărucioare pentru copii

Un cărucior pentru bebe este o investiție semnificativă, spre deosebire de celelalte lucruri care îți trebuie pentru noul membru al familiei. Putem compara cu achiziționarea unei mașini pentru adulți: trebuie să te asiguri că este cel mai potrivit model pentru voi și că primești exact ce cauți pentru banii investiți.

Cu atât de multe opțiuni în magazine și online, multor părinți li se întâmplă „să nu mai vadă pădurea de copaci”. Cum să alegi? După ce criterii? Toate modelele de căruțuri se laudă că sunt cele mai bune, tu cum alegi?

Ei bine, te ajutăm noi. Îți explicăm ce înseamnă fiecare tip de cărucior pentru bebeluși, după ce criterii trebuie să îl alegi pe cel perfect pentru tine și îți oferim câteva sfaturi bonus! Citește în continuare!

Tipuri de cărucioare pentru copii

De ce mașină ai nevoie? Una micuță de oraș, ușor de parcat, un SUV pentru off-road, o limuzină pentru plimbări sau un break ca să îți rezolvi toate treburile cu el? Exact așa trebuie să gândești și când alegi tipul de cărucior pentru copii care îți este cu adevărat necesar:

  • Căruciorul standard

Un cărucior standard este, așa cum îi spune și numele, modelul de bază, tradițional. Este căruciorul clasic, stabil, de încredere, care va rezista pe parcursul tuturor anilor în care micuțul tău va avea nevoie de el.

Cei mai mulți părinți îl aleg pentru că oferă loc suficient pentru copil chiar și când va crește, are spații de depozitare, are rotițe solide, iar cele mai multe modele au recliner pentru spătar și poziție de revers (copilul stă cu spatele sau cu fața la tine când îl împingi).

Totuși, acest tip de cărucior clasic pentru copii are dezavantajul de a fi greu și voluminos. Dacă zilnic trebuie să mergi cu el prin mijloacele de transport în comun sau să urci și să cobori scări cu el, poate nu e cea mai bună alegere pentru tine, în ciuda avantajelor sale.

  • Căruciorul sport

Și de această dată, denumirea produsului ne dă indicații despre cea mai bună utilizare a sa. Un cărucior sport este potrivit pentru părinții activi: fie că faci plimbări lungi cu copilul tău prin parc sau în natură, fie că ești mereu pe fugă între autobuze și tramvaie, aceasta este alegerea perfectă pentru tine.

Acest tip de căruț pentru copii este durabil, are spații de depozitare, este ușor și ergonomic, poate fi depozitat ușor oriunde, chiar și în mașină. De obicei, are 3 roți și o frână de mână foarte eficientă. În plus, oferă siguranță și confort copilului cu centurile sale și spătarul cu recliner.

Dacă decizi că acest tip de cărucior este ce îți trebuie, singurul lucru la care trebuie să fii atent este calitatea frânelor. Dacă ești într-adevăr un părinte activ, vei avea nevoie de ele!

  • Căruciorul multifuncțional

Căruciorele 2 în 1 sau 3 în 1 sunt potrivite pentru părinții care au nevoie de rezistență, stabilitate și, mai ales, flexibilitate. Dacă viața ta și a copilului tău se împarte între plimbări prin parc, apoi urcat în mașină, apoi copilul adoarme, iar tu încă mai ai de rezolvat treburi, iar în weekend sunteți iar pe drumuri cu mașina, atunci un cărucior multifuncțional este răspunsul pentru tine.

Un cărucior multifuncțional este cel care te ajută în orice situație. De obicei, cărucioarele de tip 3 în 1 sunt formate din: parte sport, landou, scaun auto certificat și alte accesorii. În loc să le alegi pe toate acestea separat, este mai bine să achiziționezi un astfel de cărucior multifuncțional de la Kidiko.ro și să le ai în set, montabile pe același cadru.

Criterii pe baza cărora să alegi căruciorul pentru copii

Așadar, acum știi tipurile principale de cărucioare pentru copii și criteriile pe baza cărora să îl alegi pe cel potrivit pentru nevoile tale:

– rutina ta zilnică,

– obiceiurile de deplasare împreună cu cel mic,

– greutatea căruciorului,

– depozitarea căruciorului.

Acum ești 100% pregătit să alegi cel mai bun cărucior pentru copii de pe Kidiko.ro, partenerii tăi de încredere atunci când faci cumpărături pentru bebeluși și copii de toate vârstele!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply