Educație

Ce instrumente ai nevoie pentru a începe să pictezi

februarie 21, 2023

Una dintre cele mai frumoase metode prin care poți să îți exprimi personalitatea este și pictura pe pânză. Majoritatea oamenilor se gândesc că este destul de simplu să pictezi, și orice artist plastic are nevoie doar de inspirație, talent, vopseluri și panza pictura. Total greșit, pentru că sunt mult mai multe cele necesare, și am decis să ți le prezentăm și noi pe scurt. Nu contează că ești un începător sau un adevărat profesionist, îți sunt mai mult decât necesare!

Pânză

Este suportul principal, și aici poți opta pentru o mulțime de dimensiuni, texturi și grosimi. Totul ține de preferințele tale, așa că ai toată libertatea în a alege ceea ce simți că este necesar pentru creația pe care o ai în minte.

Culori

Și de această dată vei ține cont atât de preferințele tale, dar și natura picturii pe care o faci. De obicei, se alege dintre culori acrilice, uleiuri sau acuarele.

Pensule

Ca și în cazul pânzei, sunt esențiale în procesul creației. Nu poți începe să pictezi fără să ai la îndemână instrumentele principale pentru aplicarea culorii pe pânză. Da, mai există și alte metode, dar chiar ai nevoie obligatoriu de pensule. Există pensule de multe dimensiuni și forme de pensule, astfel încât tu să le alegi pe cele cu care rezonezi cel mai bine.

Paletă

Ce ar fi un pictor fără paleta lui? Paleta îți este necesară pentru amestecarea culorilor. Poți opta pentru paletă de lemn sau plastic, în funcție de preferințele tale.

Solvenți

Solventul este necesar atât pentru curățarea pensulelor, cât și amestecarea culorilor. De menționat însă că uleiurile necesită solvenți speciali, cum ar fi terebentina, în timp ce o vopsea acrilică se curăță foarte bine și cu apă.

Pânză rulată

Știm prea bine cum este atunci când te cuprinde fiorul creației așa că nu uita de pânza rulată, care îți este utilă pentru a proteja podeaua și mobilierul împotriva stropirii de vopsea în timp ce tu ești în plin proces creativ.

Șevalet

Șevaletul este acel suport care susține pânza în timpul picturii. Există multe tipuri de șevalete, cum ar fi cele de podea sau de masă, în funcție de preferințele tale.

Lavete

Un adevărat artist plastic are grijă de tot, așa că la finalul creației va avea nevoie și de lavete pentru a curăța pensulele și pentru a șterge vopseaua de pe suprafața pânzei.

Hârtie abrazivă

Cu ajutorul ei cureți mai bine, slefuiești chiar, suprafața pânzei înainte de a începe să pictezi. Acest lucru te ajură să îndepărtezi acele impurități sau asperități care ți-ar putea afecta aspectul creației.

Pictura de bază

Ai nevoie de ea pentru a acoperi panza înainte de a începe pictura. În acest fel protejezi pânza, dar și suprafața pe care vei aplica vopselurile va fi mult mai uniformă.

Ți se pare mult? Nu ar trebui, pentru că este doar o mică listă cu ce ai putea nevoie. În funcție de preferințele tale artistice și de natura picturii, ar putea fi necesare și alte instrumente, cum ar fi cuțite de pictură sau acele geluri care schimbă textura culorilor acrilice, de exemplu.

Nu începe până nu ai totul la îndemână

Ideal ar fi ca înainte să începi să creezi, să ai toate materialele și instrumentele pregătite. Acest lucru te va ajuta să te concentrezi doar pe crearea operei tale de artă fără a fi întrerupt de căutarea instrumentelor sau a materialelor necesare. O suprafață de lucru adecvată este esențială, dar și să nu uiți să îți protejezi hainele și suprafețele împotriva vopselei.

Dacă ai la îndemână aceste instrumente și materiale la îndemână, ești pregătit să începi să pictezi și să îți exprimi creativitatea pe pânză!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply