Tipuri de costume medicale existente pe piață – alege ce ți se potrivește!

Majoritatea celor care lucrează în sectorul medical, aleg costumul medical ca uniforma de lucru. Costumul medical format in bluza/tunica si pantaloni este uniforma medicală standard de lucru pentru cei care activează in spitale, clinici medicale, cabinete stomatologice, centre beauty si welness&spa, etc. Pot exista unele spitale sau clinici cu reglementări care specifică culorile, croiala sau modelul costumelor medicale purtate de angajați. Cu toate acestea, în majoritatea instituțiilor legate de sănătate, asistenților medicali și doctorilor li se permite să aleagă personal ce tipuri de costume medicale poartă la serviciu.

Si adevărul este ca in ziua de azi, atât femeile cat si bărbații din sectorul medical iubesc moda si trend-urile și își doresc sa arate bine chiar si la job. Si din moment ce costumul medical este cartea lor de vizita atunci când sunt in tura, acesta trebuie sa reflecte personalitatea fiecăruia si sa îi completeze cat mai natural stilul. Întrucât există o abundență de modele de costume medicale pe piață, iată câteva lucruri de care ar trebui sa ții cont atunci când îți vei cumpăra următorul costum medical:

1. Scump versus ieftin

Chiar dacă înseamnă că trebuie să cheltui mai mult, alege și cumpără costume medicale de la un producător sau furnizor de bună calitate. Nu fă niciodată rabat la calitate doar pentru că te gândești că salvezi niște bani pentru altceva. Nu uita că turele la job sunt lungi, dificile, obositoare și că ești mereu în mișcare. Nu îți dorești un costum medical care să își piardă culoarea după 2 spălări, sau care se destramă după doar 1 spălare – mai bine un singur costum de calitate de la un brand de renume, decât 3 dar de calitate proastă. Și până la urmă, costumul medical este cartea ta de vizită la job! Vrei sa arăți ca un profesionist, nu?

2. Alb sau colorat?

Este un fapt că albul se reflectă asupra medicilor și asistentelor. Este atât de curat și te îngrozește ideea de a vedea vreo pată pe costumul tău medical alb? Dacă te regăsești în afirmația aceasta, atunci trebuie să accepți faptul în general albul este un magnet pentru murdărie. Cu siguranță merge mână în mână cu profesia ta. Așa că dacă instituția unde lucrezi nu te condiționează la un anumit cod de culori, alege costume medicale în culori închise și puternice, cum ar fi negru, bleumarin, grena sau maro. Aceste culori maschează petele iar tu te vei simți mereu în largul tău la job.

3. Buzunar la piept – cu sau fără?

Pe lângă alegerea unei uniforme medicale confortabile, este de asemenea necesar să iei în considerare utilitatea acesteia la locul tău de muncă. Gândește-te la lucrurile pe care le pui de obicei în buzunarul de la piept și cât de importante sunt aceste lucruri pentru tine și pentru modul în care îți desfășori activitatea. Dacă îți dorești să ai mereu la îndemână un pix și telefonul mobil, atunci optează pentru un costum medical cu buzunar aplicat pe piept.

4. Croială lejeră sau cambrată?

Costumul medical trebuie să fie confortabil la purtare, dar asta nu înseamnă că trebuie să fie prea larg – larg nu înseamnă mereu confortabil! Bărbații preferă de obicei croiala clasică, lejeră, care le oferă libertate în mișcări. În ceea ce privește femeile, lucrurile sunt puțin mai complicate, pentru că de multe ori, acestea nu își cunosc foarte bine măsurile. De aceea, vă sugerăm să cumpărați costume medicale de la furnizori de încredere, care oferă descrieri ample produselor și care oferă și ghid și tabel de mărimi de la producător, pentru a vă asigura ca alegeți măsura corectă. Atunci când porți un costum medical care vine „ca turnat” pe tine, nu doar că te simți confortabil întreaga zi, dar îți oferă și acea încredere în tine de care ai nevoie pentru a-ți face treaba cât mai bine.

În concluzie, atenție mare la mărime – nu alegeți costume medicale prea largi care să vă îngreuneze mișcările, dar nici atât de strâmte încât să cedeze cusăturile.

5. Pantaloni cu șnur sau nasturi?

Majoritatea pantalonilor medicali sunt prevăzuți cu șnur sau nasturi în talie pentru a putea ajusta mărimea pentru o potrivire cât mai bună. Dacă sunteți între mărimi, pantalonii cu șnur sunt alegerea ideală, întrucât vă permit să reglați mărimea exact cât aveți nevoie pentru ca pantalonii să se așeze cum trebuie.

Pantalonii costumului medical nu trebuie să alunece niciodată pe șolduri și să scoată la vedere lenjeria intimă atunci când vă aplecați. Nu doar că ar fi total neprofesional, dar poate fi și foarte jenant atât pentru colegii dvs., cât și pentru pacienți.

Indiferent de preferințe în ceea ce privește modelul, achiziționați întotdeauna costume medicale, pantaloni medicali, bluze și tunici medicale, bandane medicale, și tot ce aveți nevoie de la un furnizor cu vechime pe piață care vă poate oferi o gamă variată de echipamente medicale, într-o paleta de culori și măsuri variată, pentru a fii siguri că aveți de unde alege!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *