Diverse

Ce material este potrivit pentru prosoape de baie?

decembrie 2, 2019
Ce material este potrivit pentru prosoape de baie

Prosopul de baie este un accesoriu extrem de utilizat, acesta fiind utilizat dupa fiecare spalare a corpului. Prosopul de baie trebuie sa fie moale, placut la atingere, catifelat, sa absoarba cat mai bine apa de pe corp si sa nu creeze nici un fel de iritatii. Avand in vedere ca in momentul de fata pe piata prosoapelor de baie exista o varietate foarte mare de produse este necesar ca achizitionarea acestor accesorii sa se realizeze cu foarte mare atentie pentru a nu achizitiona un produs de proasta calitate. Materialul din care este confectionat prosopul de baie trebuie sa fie principalul criteriu avut in vedere in momentul achizitionarii prosoapelor de baie. Pentru ca aceasta achizitie sa fie cat mai usor de realizat trebuie cunoscute cat mai multe informatii despre materialele utilizate in confectionarea prosoapelor de baie.

Materiale utilizate in confectionarea prosoapelor de baie

Pentru a putea achizitiona prosoape de baie de cea mai buna calitate, care sa ofere exact avantajele de care ai nevoie trebuie sa cunosti cat mai multe informatii despre materialele din care sunt confectionate prosoapele de baie. In momentul de fata, prosoapele de baie care pot fi achizitionate de pe piata sunt realizate din urmatoarele materiale: bumbac egiptean, bumbac turces, bumbac organic, bumbac Pima, microfibra si bambusul. Principalele avantaje oferite de catre fiecare material sunt urmatoarele:

Prosoapele de baie confectionate din bumbac egiptean ofera urmatoarele avantaje:

 • Grad ridicat de absorbtie a apei. Acest avantaj este cel mai important avantaj cautat de catre persaonele care achizitioneaza prosoape de baie. 
 • Durata de utilizare mare. Acest avantaj este valabil doar in cazul in care sunt respectate sfaturile de intretinere a prosoapelor de baie confectionate din bumbac egiptean. O parte din aceste sfaturi sunt scrise si pe eticheta prosopului de baie. Asadar, inainte sa o tai insuseste-ti aceste sfaturi.
 • Sunt foarte moi si pufoase motiv pentru care utilizarea unui astfel de prosop de baie va oferi o experienta placuta si relaxanta.

Principalele avantaje oferite de catre utilizarea prosoapelor de baie confectionate din bumbac turcesc sunt urmatoarele:

 • Au o grosime mare motiv pentru care sunt foarte atragatoare din punct de vedere estetic.
 • Sunt moi, pufoase, placute la atingere.
 • Grad ridicat de absorbtie, insa mai mic decat in cazul prosopului de baie confectionat din bumbac egiptean.
 • Pretul de achizitionare al prosopului de baie confectionat din bumbac turcesc este mai mic decat in cazul achizitionarii prosopului de baie realizat din bumbac egiptean.

Principalele avantaje oferite de catre utilizarea prosoapelor de baie confectionate din bumbac organic sunt urmatoarele:

 • Este un material care nu este crescut cu ajutorul pesticidelor sau a altor chimicale. Datorita acestui fapt, prosoapele de baie confectionate din acest tip de bumbac nu creeaza iritatii, protejeaza foarte bine pielea corpului si pot fi utilizate si de catre persoanele care au probleme cu pielea.
 • Sunt ideale pentru copii pentru ca acestia au o piele mai sensibila.
 • Ofera un nivel foarte ridicat de absorbtie a apei, fapt care face ca prosoapele de baie realizate din bumbac organic sa fie considerate prosoape de baie de cea mai buna calitate.

Prosoapele de baie realizate din microfibra ofera urmatoarele avantaje:

 • Se usuca foarte repede. Acesta este cel mai important avantaj oferit de catre utilizarea acestui tip de prosop de baie.
 • Microfibra este un material care nu ocupa foarte mult spatiu atunci cand se depoziteaza prosoapele de baie realizate din acest material.
 • Au un pret mic de comercializare.
 • Pot fi achizitionate sub diverse forme.
 • Nu este un material pretentios, care sa aiba nevoie de o atentie speciala in timpul procesului de spalare sau de uscare.

Prosoapele de baie realizate din bambus ofera urmatoarele avantaje:

 • Antibacterian. Bambusul este un material care nu este obtinut prin utilizarea produselor chimice motiv pentru care acesta nu este un material care sa polueze sau sa puna in pericol sanatatea celor care utilizeaza prosoape de baie realizate din acest material.
 • Este un material considerat de lux.
 • Are un nivel ridicat de densitate motiv pentru care prosoapele de baie realizate din bambus sunt foarte moi si pufoase.
 • Au durata de utilizare mare si o rezistenta crescuta la ciclurile de spalare.
 • Mentine foarte bine culoarea prosopului de baie chiar si in cazul in care acesta este spalat foarte des.

Concluzii

Materialul din care este realizat prosopul de baie trebuie sa fie principalul criteriu in functie de care se achizitioneaza prosoapele de baie. Dupa cum bine se poate observa si din cadrul acestui articol exista mai multe tipuri de materiale destinate realizarii prosoapelor de baie, fiecare dintre aceste materiale oferind avantaje. www.sabaev.ro este magazinul care pune la dispozitia clientilor o varietate mare de tipuri de prosoape de baie astfel incat clientii sa poata alege exact tipul de prosop de baie de care au nevoie. Pentru mai multe informatii cu privire la acest lucru dar si pentru a putea plasa o comanda de prosoape de baie apeleaza cu incredere la cei de la Sabaev.ro.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply