Beauty

Ce trebuie să știi când folosești placa de păr. Sfaturi utile!

noiembrie 27, 2017

  Folosește corect placa de întins părul!

Placa de întins părul este unul dintre cele mai folosite instrumente de coafat. Aparent, este cea mai simplă și rapidă metodă de a coafa părul. Însă, doar pentru că este folosită constant, nu înseamnă că este folosită și corect. Din nefericire, după o perioadă îndelungată de utilizare a unei plăci, podoabă capilară are de suferit. Greșelile pe care le faci când îndrepți părul pot duce la fragilizarea și ruperea firelor de păr.

1. Folosește un produs de protecție termică. 

Nu-ți poți supune părul la temperaturi foarte ridicate, fără ca acesta să nu aibă de suferit. Pentru a nu-ți arde părul, folosește produse care îți protejează părul împotriva căldurii generate de placa de întins părul.

2. Piaptănă-ți părul înainte de a-l întinde.

Pieptănatul părului înainte de coafare este un detaliu pe care multe femei nu-l iau în considerare. Chiar dacă părul pare descurcat, poate să existe mici ghemotocuri de păr pe care numai o perie le poate descurca.

3. Nu întinde niciodată părul dacă este ud.

Este indicat să nu folosim niciodată placa pe părul ud deoarece îl vom deshidrata și degrada.

4. Setează temperatura corect

Chiar dacă aparatele de coafat au reglaj de temperatură până la 230 de grade, nu înseamnă că trebuie să folosim temperatură cea mai ridicată. Inițial, temperatura de 230 de grade a fost concepută pentru a fi folosită doar  în saloanele de înfrumusețare.

Pentru coafatul acasă, temperatura ideală pentru părul tău este undeva între 150-170 de grade. În acest mod vei evita să-ți arzi părul.

5. Împarte părul în secțiuni 

Împarte părul în șuvițe subțiri și egale pentru a fi mai ușor de îndreptat. Placa de păr nu va putea îndrepta porțiunile mari de păr.

6. Nu insista foarte mult pe o șuviță de păr.

Dacă treci cu placa de păr de mai multe ori pe aceeași șuviță de păr, nu vei face decât să-ți distrugi părul. Pentru a evita degradarea firului , trece placa încet și delicat prin păr.

7. Nu-ți îndrepta părul zilnic cu placa de păr.

Placă de întins părul nu trebuie folosită zilnic, ci numai ocazional, deoarece temperaturile ridicate afectează firul de păr și îi slăbesc rezistența.

esteto.ro%20

You Might Also Like