Filme și Cărți

Cele mai emoționante filme de dragoste cu final tragic

august 6, 2018
filme de dragoste

M-am gândit că ar fi interesant să scriu un articol cu cele mai emoționante filme de dragoste, pe care le-am vizionat. Pentru că în viață nu este totul roz, astfel de filme sunt binevenite când ai nevoie să te trezești la realitate și să apreciezi mai mult faptul că ești în viață, sănătos și ai persoana iubită alături de tine.

De cele mai multe ori uităm să ne bucurăm de lucruri mărunte și nu apreciem deloc viața pe care o trăim. Unii ar da orice să fie în locul nostru, nu degeaba se spune că sănătatea este cel mai important lucru în viață.

Pentru a nu mă mai lungi cu vorba, în continuare am să vă las o lista cu câteva filme emoționante la care nu ai cum să nu plângi. Mie îmi plac foarte mult filmele de acest gen, chiar dacă au un final tragic ai foarte multe lucruri de învățat, printre care să fii fericit în orice moment al zilei că nu știm ce ne rezervă ziua de mâine.

Me before you ( 2016)

Filmul prezintă povestea emoționantă dintre două personaje aparent nepotrivite. Lou este o tânăra dintr-un orăşel, iar Will este un bărbat de succes, ajuns în scaunul cu rotile în urma unui accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră.

Finalul a stârnit multe controverse, dar mie sincer mi-a plăcut foarte mult, deși m-a făcut să plâng și îmi doream ca finalul să fie altul, după aia am realizat că finalul a fost exact cum trebuia să fie. Finalul este unul realist, care te învață multe lucruri și te face să apreciezi mai mult tot ceea ce ai, de la simplu fapt că te trezești dimineață sănătos, până la persoanele dragi ție. Și cel mai important ne învață că trebuie să ținem cont de deciziile fiecăruia și să învățam să le respectăm și să trăim cu ele, chiar dacă nu ne convine nouă. Fiecare persoană știe ce este mă bine pentru el și cum vrea să își trăiască viață, chiar dacă este o decizie greșită, este alegerea lui. Nimeni nu ar trebui să ne impună cum să ne trăim viața.

Titanic (1997)

Consider că filmul Titanic nu mai are nevoie de nici un fel de introducere. Mulți ani la rând a umplut sălile de cinema și a câștigat numeroase premii.

The Fault in Our Stars ( 2014)

Hazel şi Gus sunt doi adolescenți care împart un simt special al umorului. Hazel este însoțită mereu de un tub de oxigen, iar Gus are un picior din proteză. Cei doi se întâlnesc într-un grup de susținere a celor diagnosticați cu cancer.

Este un film plin de emoție și sentimente în care arată ce înseamnă să iubești indiferent de obstacole. Acest film este perfect pentru persoanele care prețuiesc viața și dragostea.

If only ( 2004)

Samantha se ceartă destul de des cu iubitul ei și simte că nu este fericită. Într-o seară după încă o certă se urcă în mașină, iar Ian o urmărește. Ce poate fi mai dureros decât să vezi cum o altă mașină se izbește de mașina unde este iubită ta și tu să nu poți face nimic decât să privești?

Pentru că Ian nu a apucat să-și ia rămas bun de la Samantha trăiește aceeași zi, din nou și din nou până când ceva se schimbă. Finalul vă las să-l descoperiți singuri.

A walk to remember ( 2002)

Jamie este o fată obișnuită, fără prieteni, dar care învață foarte bine, pe când Landon Carter este foarte popular în liceu. Când o farsă făcută de Landon se termină prost, directorul liceului îl obligă să joace în piesa școlii, alături de Jamie și de câțiva colegi.

Petrecând tot mai mult timp împreună, Jamie este de acord să-l ajute pe Landon cu lecțiile pentru a lua note mai bune, cu condiția să nu se îndrăgostească de ea. În cele din urmă el descoperă care este motiv pentru care nu are voie, dar este prea târziu, deja este îndrăgostit de ea.

Filmul prezintă o poveste de dragoste superba, ruptă din realitate, în care din păcate boala învinge.

Midnight Sun ( 2018)

Katie este o fată care toată viața ei a trăit numai în casă din cauză că nu poate fi atinsă de lumina soarelui. Ea suferă de o boală foarte rară, care din păcate nu are remediu.

Tatăl ei îi dădea voie să iasă afară din casă doar noapte cu condiția să fie acasă înainte de răsărit. Ca orice adolescentă își dorește să aibă parte de un iubit, iar acest lucru se întâmplă. Pentru o scurtă perioadă au o relație foarte frumoasă, petrec foarte mult timp împreună noapte, dar îi ascunde adevărul și nu îi spune de ce nu pot să se vadă și ziua.

Într-o seară ea pierde noțiunea timpului cu iubitul ei și nu ajunge acasă la timp, prin urmare lumina soarelui îi atinge pielea timp de câteva minute, suficient cât să îi agraveze boala.

Keith (2008)

Keith este o persoană iresponsabilă cu o viziune rebelă despre viață. Deși încearcă să pară dur în fața lui Natalie, o elevă constiincioasă, cei doi ajung să fie împreună. În ciuda diferențelor dintre ei, cei doi sunt împreună până când Natalie descoperă că Keith suferă de  boală incurabilă și că i-a ascuns adevărul.

Boala poate apărea la vârste fragede și nu te întreabă dacă ești pregătit să mori.

Now is good (2012)

Dacă ai ști că suferi de o boală necruțătoare cum ai dori să-ți petreci ultimile zile?

Tessa este o tânără de numai 14 ani care are leucemie în fază terminabilă. Sătulă de tratamente, ea decide să-și trăiască timpul ce i-a mai rămas la maxim. Alături de vecinul său, încearcă pe cât puțină să își înfrunte teama și să facă exact ce-și dorește.

Filmul prezintă o scurtă poveste de dragoste, emoționată, cu momente și trăiri intense.

Voi la ce filme de dragoste v-ați uitat și care v-au impresionat până la lacrimi?

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Anca august 16, 2018 at 6:36 pm

    La titanic cred ca am plans de vreo zece ori, interesanta lista ta.

  • Reply Alina S august 16, 2018 at 7:43 pm

    Am vazut doar 3 dintre filmele recomandate de tine. Cred ca este timpul sa recuperez 😀

  • Reply Duduia Magda august 18, 2018 at 12:36 pm

    Interesant topul. Oricât am nega, avem nevoie și de filmele acestea siropoase, de dragoste. Titanic este, desigur, preferatul meu.

  • Leave a Reply