Coroana ceramica

Coroana ceramica pe suport de zirconiu. Da sau nu?

Zirconiul a fost introdus in medicina dentara la inceputul anilor ’90 si in foarte scurt timp, ideea unor dinti din zirconiu a fost adoptata de majoritatea pacientilor. Chiar daca este un material destul de costisitor, face investitia sa merite datorita proprietatilor incredibile pe care le are acest material. Este placut din punct de vedere estetic, poate sa reziste foarte mult timp si este construit intr-un mod cat se poate de precis.

Pe piata pot fi descoperite mai multe solutii care implica zirconiul, insa cea mai populara este cea a coroanei ceramice pe suport de zirconic. Spre deosebire de coroana construita exclusiv din zirconiu, aceasta este mai ieftina, reusind sa pastreze totusi o multime de proprietati.

Care sunt avantajele si dezavantajele coroanei ceramice pe suport de zirconiu?

Avantaje

Un prim avantaj major este rezistenta. Spre deosebire de o coroana construita integral din ceramica, varianta cu zirconiu poate sa reziste mult mai bine la fortele masticatorii si sa aiba o durata de viata mult mai mare.

Aspectul estetic este si el pus pe lista cu plusuri. Gratie faptului ca este translucida, ofera un aspect aproape natural, de multe ori fiind greu sa deosebesti dintii din zirconiu de cei naturali.

Coroana ceramica pe suport de zirconiu este perfecta pentru refacerea dintilor lipsa din partea frontala a cavitatii bucale, oferind flexibilitate foarte mare. Practic, culoarea paote sa fie decisa in functie de culoarea dintilor naturali, in asa fel incat zambetul sa ramana unul uniform si foarte placut.

Nu in ultimul rand, pe lista cu avantaje putem trece faptul ca acomodarea este rapida si usoara. Atat zirconiul cat si ceramica au o biocompatibilitate mare cu corpul uman, fiind eliminate riscurile de reactii alergice sau de probleme.

Dezavantaje

Poate cel mai mare dezavantaj al coroanei ceramice pe suport de zirconiu este faptul ca nu este o solutie tocmai ieftina. Datorita materialelor de calitate, investitia este una consistenta, insa daca se tine cont de faptul ca este o solutie pe viata, se poate spune ca este o varianta acceptabila.

Dat fiind faptul ca aparitia zirconiului este relativ recenta, nu se cunoaste cu exactitate urata de viata a acestuia, in conditiile in care nu a fost testata o astfel de solutie pe o perioada de mai multe zeci de ani. Totusi, se considera ca zirconiul este superior chiar si materialelor metalice, rezistand fara probleme intreaga viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *