Diverse

Cum poate un serviciu de management pentru uniforme de lucru să contribuie la sustenabilitatea afacerii tale?

mai 26, 2021

Sustenabilitatea unui business ar trebui să fie printre primele valori atunci când se dorește înființarea unei noi companii. Fiecare domeniu este responsabil de impactul pe care îl lasă asupra mediului înconjurător, iar rata reciclării deșeurilor ar trebuie să urmeze un trend ascendent de la un an la altul. Companiile care optează pentru uniforme de lucru sau cărora le este impusă obligativitatea de a achiziționa uniforme pentru angajați sunt puse în fața unei decizii dificile: achiziționezi sau închiriezi produsele textile necesare business-ului tău?

Serviciile de management orientate înspre echipamentele de lucru contribuie la creșterea ratei de sustenabilitate a unui business, iar acțiunile lor sunt îndreptate spre reciclarea deșeurilor textile și reducerea consumului de energie și apă. Sustenabilitatea acțiunilor angajaților tăi este un lucru dificil de controlat, deoarece mașinile de spălat casnice nu se încadrează toate la standardele necesare optimizării consumului de apă și electricitate.

Igienizare la domiciliu sau igienizare profesională pentru echipamentele de lucru?

Uniformele de lucru trebuie spălate și igienizate conform unor norme și standarde agreate de o autoritate a domeniului în care îți desfășori activitatea. Pentru a putea respecta aceste standarde și a oferi măsuri de siguranță optime atât angajaților, cât și clienților tăi ar trebui să ai un răspuns clar la un set de întrebări.

În cazul în care optezi pentru igienizarea la domiciliu cum te asiguri că o uniformă de lucru este spălată și uscată la temperatura necesară, că sunt folosiți detergenții potriviți și că igienizarea uniformei va fi efectuată conform standardelor corecte? Aproximativ 68% dintre angajați folosesc balsam de rufe într-un ciclu de spălare care include și uniforma de lucru, iar 4 din 10 angajați își repară uniforma acasă, conform unui studiu efectuat de ETSA.

Dacă o uniformă de lucru este igienizată la domiciliu, riscul de contaminare al țesăturilor este sporit, deoarece balsamul de rufe poate cauza degradarea anumitor țesături. De asemenea, repararea uniformei de lucru de către persoane neavizate nu este indicată, pentru că riști să degradezi integritatea materialului și astfel crește riscul de contaminare al produselor alimentare sau chiar periclitarea siguranței angajatului.

Spălătoriile profesionale Lindström asigură respectarea standardelor și reglementărilor pe întreaga durată de viață a uniformelor de lucru și folosesc detergenți speciali care nu dăunează țesăturii. Pentru spălarea unei singure uniforme de lucru, în cazul igienizării la domiciliu se folosesc 15 gr de detergent pe lună, în timp ce în anul 2020 în spălătoriile Lindström, conform ultimului Raport de Sustenabilitate Lindström, au fost folosite 13 gr/kg de detergenți dintre care cantitatea totală de clor a fost de doar 0.9 gr/kg.

Nu este indicată folosirea unei cantități sporite de clor în normele de igienizare, deoarece substanța poate afecta animalele marine și plantele contribuind la creșterea mortalității acestora și are proprietăți de a debalansa un întreg ecosistem.

Reutilizarea echipamentelor de lucru

În cazul unui serviciu de management pentru uniforme de lucru returnarea sau reprimirea unui număr de uniforme din partea clienților este o etapă obișnuită pentru ciclul de lucru. Acest lucru poate avea loc din diferite motive, demisia angajatului, schimbarea anotimpului sau schimbarea completă a echipamentelor în urma unui proces de rebranding. Majoritatea uniformelor de lucru returnate încă îndeplinesc toate standardele de folosință. Reutilizarea lor este soluția cea mai prietenoasă cu mediul, deoarece uniforma reprimită se va trimite ulterior către un alt angajat.

Serviciul de închiriere Lindström îți oferă posibilitatea să comanzi nu doar uniforme de lucru personalizate, ci și servicii complete de reparare, depozitare și livrare. Livrarea se va face săptămânal, în dulapurile angajaților sau într-un loc special amenajat agreat împreună cu clientul. Una dintre cele mai importante acțiuni ale companiei este reutilizarea uniformelor de lucru. În 2020, compania a reutilizat peste 230.000 de uniforme de lucru prin intermediul acestui proiect și se dorește extinderea acțiunii în toate subsidiarele europene în viitor. Reutilizarea uniformelor nu înseamnă doar atribuirea unui alt rol, ci și reparații pentru uniformele care respectau încă standardele necesare, iar anul 2020 a însemnat pentru Lindström repararea a 4.5 milioane de uniforme de lucru.

Serviciul de închiriere al uniformelor de lucru te aduce cu un pas mai aproape de sustenabilitate

Conform unui studiu realizat de Greenpeace, o persoană cumpără cu 60% mai multe haine în fiecare an și le păstrează cam jumătate din perioada de timp față de acum 15 ani. De exemplu, dacă acum hainele sunt păstrate 2 ani, acum 15 ani hainele erau păstrate pentru mai mult de 4 ani. Consumerismul exacerbat a ajuns să genereze o cantitate uriașă de deșeuri textile, iar reciclarea materialelor textile ar trebui să fie una dintre prioritățile tuturor clienților care apelează la un serviciu de închiriere uniforme de lucru. ”Durata de viață” a unei uniforme este acum în jur de 5.4 ani.

Dacă apelezi la un serviciu de închiriere al uniformelor de lucru gândit special pentru a acoperi cât mai multe ramuri ale industriilor existente contribui în mod direct la reducerea poluării și a deșeurilor textile. Grija pentru mediu și acțiunile întreprinse de Lindström pentru a reduce impactul asupra mediului înconjurător îi transformă într-un partener de încredere pentru compania ta. Serviciul precum reutilizarea uniformelor de lucru contribuie la diminuarea cantității de deșeuri textile, fapt care are un impact direct și asupra afacerii tale. Apelând la un partener de afaceri orientat spre grija pentru mediul înconjurător va contribui la creșterea ratei de sustenabilitate a businessului tău.

În 2020 consumul de resurse și cantitatea de dioxid de carbon eliminată pentru un kilogram de țesături spălate i-a determinat pe cei de la Lindström spre a-și propune goluri sustenabile demne de urmat și de către alte organizații. Strategia pentru 2025 a companiei este să recicleze 100% materialele textile, strategie care urmează îndeaproape obiectivele economiei circulare. Apă rezultată de la ultima clătire se folosește la etapa de prespălare, iar la canalizare ajunge să fie deversată apa curată din punct de vedere chimic, după tratarea acesteia în stația proprie de epurare.

Sustenabilitatea, valoarea fundamentală a unui business

Indiferent de numărul de angajați pe care compania ta îi deține în acest moment, sustenabilitatea serviciilor tale ar trebui să fie una dintre valorile fundamentale ale business-ului tău. Impactul pe care acțiunile tale îl au la nivelul societății și asupra mediului înconjurător sunt un reper după care trebuie să te ghidezi atunci când reevaluezi strategia de creștere. Pentru a putea bifa toate obiectivele pe care le-ai propus pentru acest capitol, este important să îți alegi cei mai buni parteneri din domeniu.

Colaborarea directă, transparentă și maniera în care își desfășoară activitatea furnizorii, colaboratorii și partenerii oricărei companii impactează calitatea muncii tale. Serviciile de management pentru uniformele de lucru asigură continuitatea serviciilor tale la un nivel ridicat al calității, oferă soluții rapide în momente critice, cum ar fi angajările sezoniere sau schimbarea anotimpurilor. Alegând un partener de încredere, a cărui valori se suprapun cu valorile tale, crește exponențial rata de succes a business-ului tău.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply