Diverse

Cum sa ai o experienta placuta atunci cand inchiriezi o masina

iulie 25, 2018

Cu totii stim deja despre serviciul de tip rent a car, destul de uzual ca si concept. Iei o masina, la alegere, o inchiriezi si platesti fix cat o folosesti. In timp agentiile cu acest profil s-au inmultit, deci ofertele sunt de asemenea multiple, insa cu toate acestea sunt si unii care raman cu un gust amar dupa o astfel de experienta.

Vina nu o poarta neaparat agentia in cauza, cat nerespectarea unor clauze sau exprimarea neclara a dorintelor cu privire la termenii de inchiriere. Pentru a evita astfel de situatii iata cateva recomandari pentru acele situatii in care vei dori masini de inchiriat aeroport sau orice alta deplasare.

Ieftin nu inseamna neaparat si ceva bun

Ai cu siguranta experiente din diverse domenii. Ieftinul nu reflecta calitatea si de cele mai multe ori implica si un compromis. Asa ca prefera sa nu faci o comparatie de genul, mai ales intre serviciile de acest gen de la o firma la alta. Contorizeaza ce include sau nu pretul perceput, verifica veridicitatea si istoricul agentiei in cauza si fii atent la ce masini au in dotare.

Avansul si receptia masinii

Sunt si agentii care percep avans, nimic ciudat in fapt. Doar ca nu vei dori sa te trezesti si cu bani luati si fara masina, asadar combinatia ideala ar fi cu avans platit dar la fata locului, cu rezervare facuta in prealabil indiferent de mijlocul ales. Desigur, ai putea dori sa cauti si pe cei care nu percep avans.

Contractul

Acesta intermediaza pana la urma si termenii si conditiile intre parti. Nu vei dori sa gasesti cine stie ce clauza, cu indicatii despre care nu stiai. Tine cont ca ai o garantie platita, o suma de bani pe care ai putea sa o pierzi din cauza neatentiei tale. Asadar cere si accepta numai colaborarea cu cei care iti ofera un contract si desigur, citeste si fii informat cu ceea ce acesta contine.

Spre exemplu, chiar daca nu sunt de dorit incidentele din trafic se intampla uneori ca vina unor astfel de momente sa o poarte cei din jur, ceilalti participanti la trafic. Dar va accepta agentia in cauza varianta aceasta? Te va pune pe tine sa platesti daunele? Trebuie sa stii ce ai de facut si in astfel de cazuri.

Receptia masinii

In momentul in care ai preluat o masina iti asumi starea acesteia. Asadar, acorda timp intocmai pentru a verifica starea masinii inainte sa o preiei. Ulterior vei semna pentru ea. Cazurile cele mai frecvente ale neintelegerilor intre parti au la baza situatii de acest gen in care agentia nu specifica starea masinii, aceasta este preluata si predata de atat de multe ori incat la un moment dat micile defecte ce apar devin motiv de disputa, desi sursa nu este identificata.

Este recomandat de asemenea ca la receptia masinii sa se verifice cat combustibil exista si ce functii ale masinii sunt cerinte respectate, conform cu cererea emisa catre agentie, atunci cand s-a realizat rezervarea.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply