Diverse Home&Decor

Cum să alegi mobila perfectă pentru camera copilului tău

august 27, 2018
amenajare camera copil

Amenajarea camerei copilului tău este o adevărată provocare. Foarte multe viitoare mămici aleg să decoreze camera copilului dinainte să se nască. Dar ce ne facem când copilul este deja mărișor și începe să aibă anumite preferințe?

Arta Mobilei București vine în ajutorul mămicilor și pune la dispoziție o gamă variantă de mobiliere de dormitor, care mai de care mai frumoase. Încă din primii ani de viață copilul trebuie să se simtă în siguranță, motiv pentru care mobila trebuie aleasă în funcție de ani și necesitățile copilului.

Spre exemplu, dacă se află încă la o vârstă fragedă, camera trebuie amenajată într-un mod cât mai vesel și distractiv. Să nu uităm că toate aceste lucruri au un impact foarte mare asupra copilului, cu cât este mai vesel și fericit, cu atât își va dezvoltă mai repede imaginația.

Pentru zilele ploioase un tobogan în cameră îl va ține ocupat pe copil astfel încât să-și consume energia și să poată dormi suficient la noapte.

Jocurile distractive, care îi pun mintea la contribuție îl ajută să-și îmbogățească vocabularul. Dacă camera este amenajată într-un mare fel, poate chema câțiva prieteni la el pentru a se juca. Cu cât va petrece mai mult timp cu copii, cu atât se va exprima mult mai ușor în public și nu se va simți stânjenit când va cunoaște persoane noi.

Dacă nu dispui de o cameră spațioasă nu-i nimic deoarece poți opta pentru un mobilier mic și practic. Un pat, un birou (unde să își facă temele și să se joace la calculator) și un dulap este tot ce are nevoie un copil de 5/8 anișori.

Culoarea verde se află în topul preferințelor băieților, este o culoare veselă care crează un ambient plăcut și relaxant. Totodată, pe dulap sau marginea la pat poate să-și lipească posterele preferate cu super-eroii care salvează lumea.

Camera copilului ar trebui să fie locul preferat pentru el deoarece acolo se va odihni, își va face temele și se va juca. Dacă aveți o familie numeroasă dar totuși nu vreți să separați copii, aveți opțiunea de a lege mobilier cu paturi suprapuse. Este, de departe cel mai bun mod de a economisi spațiu în camera copiilor. Mai ales că le mai rămâne și puțin spațiu pentru a se juca pe covor.

Știu ca toți ne dorim camera noastră, dar când suntem mici este bine să dormim alături de surioara sau frățiorul nostru.

Dacă fetița cea mică se transformă într-o domnișoară a sosit momentul să renunțe la vechiul mobilier și să își cumpere unul potrivit pentru vârsta și nevoile ei. Mobilierul de adolescent este cel mai ușor de ales deoarece copilul știe exact ce își dorește. Aici părintele are rol doar de a susține și a plăti mobilierul, în funcție de bugetul familiei, bineînțeles.

În camera unui elev, biblioteca nu trebuie să lipsească. Aici vorbim deja despre educație și organizare, lucruri foarte importante în viitorul copilului.

Un aspect foarte important este că Arta Mobilei realizează mobilă la comandă, dacă locuiești în București sau în apropiere măsurătorile, transportul și montajul sunt incluse în preț.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply