Home&Decor

Cum să alegi un instalator bun?

noiembrie 24, 2020
Cu ce se ocupă un instalator profesionist?

Cauți un instalator bun? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta

În cele mai multe cazuri, instalația sanitară și termică rezistă câțiva ani buni dacă este făcută de un instalator bun. Din nefericire pentru mine, până am găsit un instalator profesionist am avut parte și de oameni care se credeau profesioniști în domeniu dar habar nu aveau cum să monteze o baterie dreaptă.

Am ajuns la concluzia că orice meserie nu se învață peste noapte, ci în timp. Dacă o persoană a învățat să schimbe singur o baterie asta nu-l face insalator. Dacă mă uit la un tutorial pe Youtube poate și eu reușesc să schimb bateria de la chiuvetă singură. Dar, cam atât. Pentru treburi mai complicate este nevoie de intervenția unui instalator autorizat din București sau alt oraș.

Cu ce se ocupă un instalator profesionist?

Cauți un instalator bun?

– reparații și montaj obiecte sanitare;

– reparații și montaj instalații termice;

– refacerea întregii instalații sanitare;

– desfundare wc, canalizare sau țevi;

– schimbat apometre;

– montaj sifoane de pardoseală;

– montaje de circuite de apă rece, caldă și canalizare.

Cum alegem un instalator bun?

Înainte de toate este foarte important să alegi un instalator autorizat, care oferă factură pentru serviciile oferite. Factura primită te va ajuta în cazul în care lucrarea făcută nu corespunde cerințelor tale. Fie îl suni să vină să refacă lucrarea, fie faci o reclamație la ANPC.

Știu că, costurile pot fi ușor mai mari dacă alegi să lucrezi cu un instalator autorizat, dar și beneficiile oferite sunt pe măsură. Garanția lucrării este foarte importantă. În orice clipă pot apărea probleme neprevăzute.

Un instalator bun nu îți va face niciodată un preț la telefon, ci doar după ce face o constatare la fața locului. La telefon poți primi doar un preț estimativ.

Nu alege neapărat un instalator ieftin, indicat ar fi să plătești exact cât face lucrarea. Dacă un instalator cere prețuri mult prea mici, clar este ceva în neregulă. Dar, asta nu înseamnă că trebuie să plătești mai mult pe un serviciu care nu este de banii aceia. Motiv pentru care trebuie să plătești un preț corect, exact pentru ce ai nevoie.

Ține cont și de recomandările primite de la prieteni sau recenziile pozitive de pe internet.  După ce ai găsit un instalator sanitar bun, lasă o recenzie pe pagina lui de facebook sau site. Cel mai probabil recenzia ta va ajuta și pe alții să facă alegerea potrivită. Este alegerea ta dacă recenzia lăsată este negativă sau pozitivă, în funcție de serviciile primite.

Sfatul meu este să nu lași pe mâine ce poți face azi. Dacă observi că s-a înfundat o țeavă sau curge apă de la baterie nu mai amâna și apelează la un instalator. Cu siguranță dacă rezolvi problemele sanitare din timp, costurile vor fi mai mici.

You Might Also Like

12 Comments

 • Avatar
  Reply Lucia Mihaela Curea noiembrie 24, 2020 at 8:29 am

  Trebuie sa fie devotat si pasionat, sa gaseasca repede problema si sa ai sculele potrivite.

 • Avatar
  Reply Bratu Gabriela noiembrie 24, 2020 at 8:39 am

  si mai grav e cand ai si vecini dedesubt si au si probleme din cauza ta. horror! de-aia e bine sa cunosti oameni priceputi!

 • Avatar
  Reply Ilinca noiembrie 24, 2020 at 9:17 am

  Util articol. Sunt de acord ca trebuie sa alegem un instalator autorizat, unul “amator” ar putea ajunge mai scump decat cel profesionist!

 • Avatar
  Reply Gratiela Vlad noiembrie 24, 2020 at 9:34 am

  Ce topic bun! Cred ca toti ne-am confruntat macar o data cu o situatie in care am avut nevoie de un instalator bun si ne-am multumit cu primul care ne-a iesit in cale…si nu a fost chiar o intamplare fericita! Eu inca sunt fara calorifer in baie din cauza asta… montaj facut pe genunchi

 • Avatar
  Reply Simona noiembrie 24, 2020 at 10:24 pm

  E bine sa avem la indemana numarul unui instalator care sa ne ajute la greu… Sunt multe situatii urgente si neprevazute care tot apar!!

 • Avatar
  Reply Oana noiembrie 25, 2020 at 1:46 pm

  Sunt de acord cu cele spuse de tine in articol, total de acord!

 • Avatar
  Reply Bianca noiembrie 25, 2020 at 7:26 pm

  Mereu ma gandeam cum sa gasesc unul, de fiecare data am dat numai peste oameni neprofesionisti

 • Avatar
  Reply Albu Steluta Georgiana noiembrie 25, 2020 at 10:25 pm

  Cat am mai cautat un instalator bun..pfuai! Dar l-am gasit si chiar e foarte bun!

 • Avatar
  Reply Catalina Coman noiembrie 25, 2020 at 10:32 pm

  In domeniul asta, trebuie sa alegi bine. E grav daca lasam treaba pe mana oricui, ca poate face mai mult rau decat bine.

 • Avatar
  Reply Denisa noiembrie 25, 2020 at 10:55 pm

  Nu am avut nevoie pana acum dar e bine de stiut pe viitor.

 • Avatar
  Reply Ioana noiembrie 26, 2020 at 2:10 pm

  Oh, da! Eu bine să ai între apropiați pe cineva care să te ajute în astfel de probleme, dar dacă nu ai, nu rămâne decât să apelezi la cineva priceput, la un instalator cu experiență.

 • Avatar
  Reply Rokolla noiembrie 26, 2020 at 11:10 pm

  Mie mi se pare ca este din ce in ce mai greu sa gasesti un profesionist. Iar daca-l gasesti trebuie sa tii cu dintii de el

 • Leave a Reply