Cum sa folosesti o baterie externa pentru a te bucura de performanta maxima

Dezvoltarea impresionanta a tehnologiei portabile din ultimii ani a determinat nevoia tot mai mare de a folosi o baterie externa pentru sustinerea activitatilor cu un consum ridicat de energie pe care le intreprindem prin intermediul tuturor dispozitivelor mobile. Astfel, in cazul in care nu te afli in apropierea unei surse de alimentare cu energie electrica, o baterie externa de mare capacitate iti va putea reincarca device-urile chiar de mai multe ori.

Calatoriile lungi cu trenul, avionul sau autocarul pot provoca stingerea ecranelor sau descarcarea castilor fara fir, insa un powerbank te va ajuta sa eviti aceasta neplacere. De asemenea, o baterie externa iti poate permite sa asculti muzica la boxa portabila intr-o zi de plaja sau sa continui navigarea si upload-ul de poze pe retelele de socializare chiar in cursul unei drumetii pe munte. Pentru a-ti putea fi de folos la potentialul maxim, insa, o baterie externa are cateva reguli de folosire, printre care:

Depoziteaz-o la temperatura camerei
Acest lucru nu va fi posibil intotdeauna, insa este indicat fiindca tehnologia acumulatorilor reincarcabili ce folosesc Lithium inregistreaza cei mai buni parametri de functionare la temperatura camerei. Avand acest lucru in vedere, va trebui sa feresti powerbank-ul de caldura in exces sau temperaturi foarte scazute. Astfel, una dintre greselile pe care trebuie sa le eviti este sa lasi acumulatorul portabil in masina. Indiferent daca este iarna sau vara, o baterie externa cu Lithium va avea de suferit daca ramane in masina peste noapte.

Incarc-o inainte de prima utilizare
Producatorii recomanda intotdeauna sa incarci bateria portabila pana la capacitate maxima inainte sa o pui in folosire. Nu te ingrijora ca o vei lasa prea mult conectata la priza; circuitele din interiorul powerbank-ului vor opri incarcarea atunci cand limita a fost atinsa.

Pastreaz-o incarcata
Un sfat foarte bun este sa pastrezi intotdeauna incarcat powerbank-ul pe care il folosesti. Daca ai o baterie externa de capacitate mare, poate dura ceva timp pana sa o aduci la 100% pentru a-ti fi de folos, asadar fa-ti un obicei din a o pune la incarcat imediat ce ajungi acasa.

Incarc-o periodic chiar si cand nu o folosesti
O baterie externa ce foloseste tehnologia Lithium Ion sau Lithium Polymer se poate degrada in cazul in care ramane descarcata pentru o lunga perioada de timp. Fiindca acumulatorii pierd energie cu timpul, este indicat sa incarci periodic powerbank-ul chiar daca nu il folosesti atat de frecvent.

Foloseste-o dupa recomandarile producatorului
Cateodata avem tendinta de a ignora recomandarile producatorului in legatura cu incarcarea device-urilor noastre, folosind acelasi transformator sau cablu pentru toate dispozitivele pe care le folosim. O baterie externa, insa, este special proiectata pentru a putea incarca anumite dispozitive portabile care, de regula, se regasesc in informatiile de pe pachet. Aceasta precizare este facuta fiindca unele device-uri pot avea un voltaj diferit. De asemenea, dispozitivele mari pot avea cerinte prea mari de energie, fortand bateria externa sa se descarce foarte rapid.

Nu o expune la socuri mecanice
Pe scurt, asta inseamna sa nu o scapi din mana. O baterie externa contine, pe langa acumulatorul propriu-zis, si circuite care sa asigure o buna functionare. Ca orice alt echipament electronic, powerbank-ul trebuie manevrat cu grija. In cazul in care iti cade din mana, se poate sparge carcasa, se pot defecta circuitele interne sau chiar elementul ce acumuleaza energia. De asemenea, umezeala creste riscul defectarii unui acumulator portabil, asadar fereste bateria externa de ploaie.

Daca vrei sa gasesti acea baterie externa care sa iti poata satisface toate necesitatile de incarcare si, pe deasupra, sa reziste si la apa, praf sau socuri mecanice, intra pe GadgetWorld.ro si alege modelul potrivit stilului tau. Grabeste-te sa profiti de perioada reducerilor de sezon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *