7 Motive profunde pentru care femeile aleg să se machieze

Cum să menții rujul intact pe buze – 8 sfaturi

Pentru a obține un machiaj de buze impecabil, nu este suficient să aplici simplu rujul. Este important să urmezi anumiți pași pentru a asigura o durabilitate sporită a culorii și pentru a preveni estomparea sau transferul culorii pe alte suprafețe.

În acest ghid detaliat, vom explora pașii esențiali pentru a menține rujul intact pe buze pentru o perioadă mai îndelungată.

 1. Exfolierea buzelor: Folosește un scrub special pentru buze sau pregătește-ți unul acasă. Pentru un scrub homemade, amestecă o cantitate mică de zahăr brun sau alb cu ulei de cocos, ulei de măsline sau miere. Aplică acest amestec pe buze și masează ușor în mișcări circulare timp de aproximativ un minut. Apoi, clătește cu apă călduță.
 2. Hidratare: Aplică un balsam de buze bogat în ingrediente hidratante, cum ar fi untul de shea sau uleiurile naturale. Masează bine balsamul pe buze și lasă-l să se absoarbă timp de câteva minute înainte de a trece la următorul pas.
 3. Folosește un primer: Alege un primer de buze care să aibă o formulă ușoară și care să ajute la uniformizarea texturii buzelor. Aplică o cantitate mică de primer pe buze și întinde-l uniform până când este complet absorbit. Lasă-l să se usuce înainte de a aplica rujul.
 4. Conturează buzele: Alege un creion de buze care se potrivește cu nuanța rujului și folosește-l pentru a contura și a defini linia buzelor. Începe prin a contura arcul buzei superioare și apoi continuă cu buza inferioară. Poți umple ușor și conturul buzelor cu creionul pentru a crea o bază uniformă pentru ruj.
 5. Aplică rujul în straturi subțiri: Alege rujul dorit și aplică-l începând din centrul buzelor și continuând spre colțurile exterioare. Poți folosi o perie de buze pentru a aplica rujul mai precis sau poți aplica direct din tub. Asigură-te că acoperi întreaga suprafață a buzelor cu un strat subțire de ruj și lasă-l să se usuce timp de câteva secunde.
 6. Fixează cu pudră translucidă: Pentru o rezistență sporită a culorii, poți folosi o pensulă de machiaj pentru a aplica o cantitate mică de pudră translucidă pe buze, în special în zona centrală. Tamponând ușor cu degetul, asigură-te că pudra este distribuită uniform pe întreaga suprafață a buzelor.
 7. Evită să muști sau să lingi buzele: Pentru a preveni estomparea sau transferul culorii, evită să muști sau să lingi buzele după ce ai aplicat rujul. În plus, poți folosi o paletă de absorbție a excesului de uleiuri naturale de pe buze, astfel încât să reduci șansele de estompare a culorii.
 8. Reaplică la nevoie: Dacă simți că culoarea începe să se estompeze, reaplică un strat subțire de ruj pentru a reîmprospăta culoarea și pentru a menține aspectul proaspăt al buzelor.

Prin urmarea acestor pași în detaliu, vei obține un aspect impecabil al rujului pe buze și o durabilitate sporită a culorii.

Ruj rezistent la transfer

Bonus: Rujuri rezistente la transfer

Pentru o durabilitate sporită a culorii, poți opta pentru rujuri rezistente la transfer de la mărci precum Maybelline, L’Oréal Paris sau Bourjois. Aceste produse oferă o acoperire intensă și o rezistență îndelungată, fără a compromite confortul buzelor.

Ruj maybelline superstay matte ink pareri

Dintre opțiunile disponibile de la aceste mărci, poți alege:

 • Maybelline SuperStay Matte Ink: Acest ruj lichid oferă o culoare intensă și rezistentă la transfer, cu o textură mată confortabilă. Este disponibil într-o gamă variată de nuanțe vibrante și este cunoscut pentru durabilitatea sa îndelungată.
 • L’Oréal Paris Rouge Signature Matte Lip Stain: Acest ruj lichid mat oferă o culoare intensă și o rezistență îndelungată fără a se simți greu pe buze. Formula sa lejeră și confortabilă este ideală pentru purtare pe tot parcursul zilei.
 • Bourjois Rouge Edition Velvet Liquid Lipstick: Acest ruj lichid mat are o formulă lejeră și catifelată care oferă o culoare intensă și rezistentă la transfer. Este confortabil de purtat și oferă o acoperire uniformă și mată.

Vezi și: 

Sursă poze: https://www.freepik.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *