Igiena orala

Cum se aleg fatetele dentare si cum se aplica acestea?

august 6, 2018
fatete dentare

Dinti patati, colorati neuniform sau inchisi la culoare. Dinti abrazivi, tociti din cauza bruxismului. Dinti ciobiti sau fracturati, cariati sau cu tratamente inestetice. Dinti inghesuiti sau care sufera de malpozitii, cum ar fi strungareata. Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul unor fatete dentare de inalta calitate, efectuate la Clinicile Dr. Leahu Bucuresti-Pitesti!

Asadar, fatetele dentare pot fi solutia optima pentru o serie de afectiuni ale dintilor atat de ordin estetic, cat si functional, oferindu-ti o dantura impecabila intr-un timp foarte scurt – o singura sedinta! Cu toate acestea, alegerea gresita a fatetelor dentare poate cauza o serie de riscuri si inconveniente, precum inflamatiile gingivale. Din cauza pozitionarii incorecte a fatetelor sau a lipsei de aderenta, gingiile se pot inflama, capatand o culoare rosie spre violet. Daca fateta respectiva nu se lipeste perfect de dinte, in spatiul ramas liber se vor acumula resturi alimentare si bacterii ce conduc la inflamarea gingivala. De asemenea, alegerea unor fatete dentare nefiresc de albe poate crea un efect inestetic, printr-o dantura care nu are aspect natural. In acest caz, tratamentul cu fatete dentare este considerat ca fiind un esec.

Cum se aleg fatetele dentare?
In primul rand, acestea se aleg tinandu-se cont de recomandarea medicului specialist. Inainte de orice, nuanta este primul detaliu care trebuie stabilit intr-un astfel de tratament, iar aceasta decizie se ia de comun acord cu specialistul in fatetare dentara. Astfel, la Clinicile Dr. Leahu, fatetele sunt personalizate in cabinet pentru fiecare pacient in parte. „Avem un cuptor special pentru ceramica, in care se poate arde stratul final al fatetei, care da acel luciu cu aspect natural si prin care putem sa oferim diferite nuante in functie de dantura pacientului, astfel incat in final sa obtinem o dantura estetica”, precizeaza Dr. Ionut Leahu.

Cum se aplica fatetele dentare?
Fiind o procedura de mare finete si precizie, exista mai multe etape in ceea ce priveste realizarea unui tratament cu fatete dentare:
– scanarea digitala a dintilor, pentru a stabili cat si daca acestia trebuie slefuiti;
– pregatirea dintilor care trebuie imbracati cu fatete dentare;
– scanarea dintilor din nou;
– efectuarea designului pe calculator, pentru ca pacientul sa vada cum va arata lucrarea finala;
– realizarea fatetelor din material ceramic integral, 100% biocompatibil si estetic, cu proprietati asemanatoare smaltului natural;
– aplicarea fatetelor pe suprafata dintilor, acestea fiind niste pelicule foarte fine din portelan (aplicarea se face de la un nivel optim al dintelui, astfel incat sa nu afecteze gingia).

In cazul in care este necesara slefuirea dintilor, procesul se face cu freze speciale prin care se indeparteaza din suprafata dintelui aproximativ 1 milimetru. Atentie! Nu se indeparteaza smaltul dintelui, deci rezistenta acestuia nu va fi afectata in niciun fel. Aceasta etapa pentru tratamentul cu fatete dentare este o procedura minim invaziva, care permite medicului sa aseze fatetele fara a ingrosa dintii. Pentru o consultatie de specialitate la Clinicile Dr. Leahu, suna la numarul de telefon 0374 475 555!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply