Lifestyle

Cum te asiguri că operația estetică pe care o vei face este sigură pentru tine?

ianuarie 11, 2021
operatii estetice

Nu toți doctorii chirurgi sunt la fel de experimentați când vine vorba de operațiile estetice. Aceasta este premisa de la care trebuie să pleci atunci când pui siguranța operației chirurgicale pe primul loc. Siguranța pe parcursul operației, dar și înainte și după operație, este la fel de importantă ca procedura în sine și rezultatul dorit.

Care sunt criteriile care determină această siguranță?

1. Doctorul chirurg trebuie să fie acreditat de asociații de specialitate, cu experiență vastă în tipul de operație estetică care te interesează. De exemple, dl doctor Dumitru Totir, de la clinica Monza Metropolitan Hospital București, este membru al Asociației Chirurgilor Plastici din Romania și al Societății Române de Medicină Estetică, precum și în alte societăți științifice din Europa și din lume.

2. Analizează website-ul doctorului chirurg care te interesează. Mai întâi citește secțiunea de biografie, aceasta îți va oferi informații despre experiența lui, precum și certificările obținute de-a lungul timpului. Dacă nu există o biografie listată, este un semn de întrebare. Un bun și apreciat chirurg plastic nu are nimic de ascuns. Un website bine organizat, cu design profesionist și informații detaliate, îți poate spune multe despre experiența doctorului chirurg. Ține cont, totuși, că oricine poate fi faimos pe propriul website, așa că, atunci când faci cercetarea caută și ce înseamnă fiecare certificare, cum se obține, cum se menține și ce calificări trebuie să aibă doctorul pentru a obține certificarea respectivă.

3. Stabilește o primă întâlnire cu doctorul chirurg pentru a clarifica toate beneficiile, riscurile și complicațiile potențiale. Discută deschis și fără teamă. Dacă doctorul răspunde la întrebările tale cu „Totul va fi bine” sau „Nu vei simți nimic”, acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă că chirurgul tău nu este sincer cu tine. Chirurgia plastică, oricât de sigură este, poate avea complicații și istoricul medical al fiecărui pacient poate prezenta riscuri diferite. Chirurgul plastic ar trebui să-ți prezinte de la început informații despre riscuri și posibile complicații.

4. Găsește recenzii și recomandări reale. Cere persoanelor în care ai încredere – medicul de familie, prieteni și persoane pe care le cunoști din domeniul asistenței medicale – să îți ofere recomandări cu privire la doctorii chirurgi plastici pe care ar putea să-i cunoască sau despre care au auzit.

De asemenea, contactează oamenii despre care ai informații că au suferit o intervenție operație estetică și întrebă-i despre experiența lor și dacă sunt mulțumiți de rezultate. În cele din urmă, fă și muncă de cercetare online: website-urile de recenzii pot fi locuri excelente pentru a vedea despre ce vorbesc oamenii cu și despre un chirurg plastic. Ține cont de faptul că, totuși, recenziile online nu sunt verificate, deci este posibil să nu fie atât de autentice pe cât par. Iată un indiciu pentru un detecta opinii realiste: un doctor are multe evaluări bune dar și unele nu atât de bune. Acest lucru este mai realist și mai aproape de adevăr decât cineva care are mii de aprecieri excelente și niciuna negativă. Atenție mare la recenziile false!

5. Un chirurg foarte bun va colabora cu un anestezist atent selectat și certificat. Persoana care administrează anestezia este esențială pentru asigurarea unei proceduri chirurgicale relaxante și fără durere. Un chirurg plastic cu reputație va angaja doar personal care oferă aceeași calitate a îngrijirii pe care o oferă el însuși.

6. Discută cu doctorul chirurg despre perioada de recuperare post operatorie. Înțelegerea procesului de recuperare și la ce să te aștepți în primele 24-48 de ore mai ales este crucială pentru menținerea siguranței pe care ți-o dorești atât de mult. Fiecare recuperare chirurgicală este unică, iar doctorul chirurg ar trebui să explice în detaliu la ce să te aștepți și cum să iei legătura cu echipa sa, dacă este necesar.

Ține minte: Acesta este corpul tău și doar tu decizi asupra lui. Alegerea unui chirurg plastic este o decizie foarte personală – nu ceda presiunilor prietenilor care fac eforturi mari pentru a te convinge asupra unui doctor sau altul. Alegerea unui chirurg plastic începe cu un interviu și uneori sunt necesare 2 sau 3 consultații cu diferiți chirurgi pentru a găsi unul care să corespundă criteriilor căutate și să te facă să te simți confortabilă și încrezătoare.

În concluzie: acest ghid te ajută să găsești un doctor cu experiență în operația estetică care te interesează, care este expert în domeniul dorit și care îți poate arăta dovezi ale rezultatelor excepționale obținute de-a lungul timpului. Decizia de a suferi o intervenție chirurgicală pentru a îți modifica sau corecta aspectul este o decizie importantă și nu trebuie luată cu ușurință.

În calitate de consumator educat, trebuie să decizi singur ce dorești, să îți faci temele și să soliciți consultații de specialitate. Urmând pașii de mai sus, poți fi sigur(ă) că iei o decizie bine informată.

You Might Also Like

13 Comments

 • Avatar
  Reply Ana Maria B ianuarie 21, 2021 at 8:34 pm

  Eu consider ca cel mai bine este sa te cauți cat mai multe păreri avizate. Aa cercetezi puțin istoricul acelui doctor.
  Sfaturile tale sunt foarte utile.

 • Avatar
  Reply Simona ianuarie 21, 2021 at 9:02 pm

  Cred ca inaintea unei operatii de acest tip e bine sa faci mai multe cercetari si sa ceri sfaturile specialistilor pentru a avea rezultatele dorite. ^_^

 • Avatar
  Reply Oana ianuarie 21, 2021 at 9:22 pm

  Da, sunt multe de analizat pana sa iei o decizie corecta.

 • Avatar
  Reply Gratiela Vlad ianuarie 21, 2021 at 10:30 pm

  De acord cu toți pasii. Eu însămi i-am parcurs înainte de a decide unde sa îmi fac operația de rinoplastie 😁

 • Avatar
  Reply Bratu Gabriela ianuarie 22, 2021 at 6:37 am

  Fiecare trebuie sa se documenteze foarte bine înainte sa faca asta

 • Avatar
  Reply Zanfir Anamaria ianuarie 22, 2021 at 7:24 am

  Cu siguranta toți pașii acestia trebuiesc respectați. Merci de articol foarte interesant.

 • Avatar
  Reply Flori din calimara ianuarie 22, 2021 at 8:54 am

  Foarte utile sfaturile tale. 🙂

 • Avatar
  Reply Luca Raluca ianuarie 22, 2021 at 9:13 am

  Ma bucur ca ai abordat acest subiect. Sunt de acord cu toate recomandarile tale. Este foarte important sa ne documentam bine inainte de orice interventie.

 • Avatar
  Reply Adriana Ivan ianuarie 22, 2021 at 12:13 pm

  Trebuie să fim informați bine înainte de a lua o astfel de decizie. Nu e un lucru pe care să îl facem în grabă.

 • Avatar
  Reply Lucia Mihaela Curea ianuarie 22, 2021 at 2:09 pm

  M-as informa tare mult inainte sa fac o operatie estetica.

 • Avatar
  Reply Catalina Coman ianuarie 22, 2021 at 9:41 pm

  Cred ca o operatie estetica nu este ceva care sa se faca peste noapte. Mi se pare ca este nevoie de multa informare in prealabil.

 • Avatar
  Reply Beauty With Camy ianuarie 23, 2021 at 12:57 pm

  Nu tare as face, dar inainte de asta cu siguranță trebuie sa te informezi cum trebuie. 😊

 • Avatar
  Reply Albu Steluta Georgiana ianuarie 24, 2021 at 7:01 pm

  Cred ca este foarte important sa te documentezi bine innaintea oricarei interventii chirurgicale, indiferent ca este sau nu estetica.

 • Leave a Reply