Diet&Health

De câte ori trebuie să te speli pe dinți?

ianuarie 25, 2021

Periajul corect al dinților

Rutina zilnică de îngrijire ar trebui să includă obligatoriu și periajul corect al dinților. Când suntem mici nu realizăm cât de importantă este igiena orală, iar la maturitate ajungem să regretăm că nu am avut grijă cum trebuie de dinți.

Cea mai des întâlnită problemă este apariția carilor dentare. În cele mai multe cazuri neglijarea igienei orale duce la afecţiuni parodontale, principala cauză a pierderii dinților.

În ultimii ani medicina stomatologică a avansat foarte mult și acum dinții lipsă pot fi înlocuiți cu ajutorul implanturilor dentare. Chiar dacă nimic nu se compară cu dinții naturali, implanturile sau punțile dentare sunt o alternativă bună, dar si destul de costisitoare.

Cel mai bine este să previi apariția carilor prin periaj zilnic, de două ori pe zi. Dinții trebuie curățați cu mișcări circulare blânde. Periajul ar trebui să dureze cel puțin 2 minute.

Ce pastă de dinți să folosim?

Nu cred că există cea mai bună pastă de dinți, ci doar pasta de dinți potrivită nevoilor tale. Înainte de toate, trebuie să descoperi dacă te confrunți cu anumite probleme dentare după care să folosești pasta de dinți potrivită.

Pastă pentru dinți sensibili

Pasta pentru dinți sensibili de la Elmex mi-a fost recomandată de medicul stomatolog deoarece dinții mei au devenit sensibili la stimuli reci, fierbinți sau dulci din cauza regresie gingiilor.

Pasta de dinți cu cărbune activ pentru albire

În paralel folosesc și pasta de dinți pentru albire de la Colgate. Pot spune că este un produs eficient, albește dinții dacă este folosit în mod constant.

Pastă pentru întărirea dințiilor și gingiilor

Soțul meu folosește pasta de dinți de la Lacalut deoarece îi sângerează gingiile în momentul periajului dentar. Această pastă de dinți este singura care îl ajută să oprească sângerarea gingiilor.

Ce pastă de dinți să folosim?

Eu folosesc o periuță de dinți cu cărbune fin. Perii sunt moi și ajung și în locuri greu accesibile. Periuta de dinți este tot de la Colgate. După fiecare periaj folosesc și apă de gură. La nevoie folosesc și ață dentară.

Majoritatea produselor pentru îngrijirea orală le cumpăr de la Notino. Îmi place că aici găsesc produse de la diferite branduri. Aleg să cumpăr de la ei deoarece pe lângă produsele pentru îngrijirea dinților mai cumpăr și produse de make up, parfumuri sau produse pentru îngrijirea personală.

Dacă te confrunți cu probleme dentare nu mai aștepta și mergi la medic. Știu că este costisitor dar dacă ai posbilitatea, pune bănuți deoparte și tratează-ți dinții.

Tu cum ai grijă de dinții tăi?

You Might Also Like

14 Comments

 • Avatar
  Reply Georgiana Sabina ianuarie 25, 2021 at 3:14 pm

  Foarte tare inițiativa ta de a scrie un articol pe tema asta, la capitolul asta România sta prost rau.

 • Avatar
  Reply Lucia Mihaela Curea ianuarie 26, 2021 at 6:40 pm

  Mi-ar plăcea să am mai multă grijă de dinții și anul acesta pe dantura ma concentrez.

 • Avatar
  Reply Gratiela Vlad ianuarie 29, 2021 at 6:57 pm

  Și eu folosesc exact aceeași periuța de dinți. Este incredibila. Am 3 ani de când nu mai schimb marca și modelul. Nicio periuța electrica nu ma ajuta sa curat atât de bine spatiile interdentare!

 • Avatar
  Reply Raluca Brezniceanu ianuarie 29, 2021 at 8:36 pm

  Am destule probleme dentare cat sa ma spal pe dinti de cate ori simt nevoia. Cel care ma salveaza este irigatorul bucal, nu stiu cum am trait pana acum fara el.

 • Avatar
  Reply Catalina Coman ianuarie 30, 2021 at 11:19 am

  Am grija sa folosesc o pasta buna de dinti, apa de gura si ata dentara. Igiena orala e foarte importanta

 • Avatar
  Reply G. Doll ianuarie 30, 2021 at 5:45 pm

  De 2 ori pe zi spun eu. Noi avem periuta electrica insa apa de gura nu am mai luat de mult timp

 • Avatar
  Reply Adriana Ivan ianuarie 30, 2021 at 8:07 pm

  Am descoperit de curând unele probleme dentare. Le voi trata cât de curând.

 • Avatar
  Reply Adriana Ivan ianuarie 30, 2021 at 8:12 pm

  Îi spăl de două ori pe zi și îmi place să folosesc apă de gură.

 • Avatar
  Reply Denisa ianuarie 31, 2021 at 12:06 am

  Lacalut am folosit si eu in trecut, mi-a placut. In schimb la Colgate am renuntat.

 • Avatar
  Reply Rokolla ianuarie 31, 2021 at 12:18 am

  Sa stii ca acum regret ca nu am dat o importanta mai mare ingrijirii dintilor. Incerc acum sa am grija de ei si sa-i protejez pe cat posibil. Eu folosesc Colgate ca si pasta de dinti si apa de gura Listerine

 • Avatar
  Reply ellafairytale ianuarie 31, 2021 at 8:29 am

  Folosesc pasta de dinti Colgate de ani de zile, mi se pare tare buna.

 • Avatar
  Reply Beauty With Camy ianuarie 31, 2021 at 6:42 pm

  Noi folosim de la Colgate iar fetita mea Elmex. Ne înțelem super cu ele. 😄 😄

 • Avatar
  Reply Ale Rogo ianuarie 31, 2021 at 7:38 pm

  Eu am avut o obsesie cu spalatul pe dinti si m-am prea spalat 😂😂 deci nici prea mult nu e bine. Acum incerc sa fiu la echilibrata si sa nu ma spal chiar dupa fiecare miez de paine pe care il mananc. 😂😂

  Ps: articolul tau e foarte bine structurat😊

 • Avatar
  Reply Paula februarie 1, 2021 at 12:38 pm

  Ma bucur ca ai mei copii sunt foarte incantati de periajul dintilor si spalatul pe dinti de 2 ori este un obicei nelipsit. Folosim pasta de dinti colgate pt copii.

 • Leave a Reply