Diverse

De ce bongul este cea mai “cool” metoda de a fuma

decembrie 8, 2017

Bongul este denumirea comuna a pipei cu apa. Termenul de “bong” isi are originea in cuvantul de origine tailandeza “baung”, care se refera la un tub cilindric din lemn sau bambus, folosit in mod traditional ca instrument de fumat.

Istoria bongului este veche de peste 2400 de ani, conceptul de pipa cu apa fiind readus in Occident odata cu intoarcerea in SUA a soldatilor americani din razboiul din Vietnam, unde au redescoperit fumatul la bong. In timp ce designul, materialele de fabricare si functiile bongurilor din zilele noastre au evoluat semnificativ fata de cele ale stramosilor nostri, bongul are astazi aceeasi intrebuintare si aceleasi principii de functionare.

Care este diferenta intre fumatul din tigara si cel la bong?

Exista mai multe diferente intre tigarile rulate si bonguri, insa cea care face ca experienta fumatului la bong sa fie unica este temperatura fumului inhalat.

In timp ce rulatul unei tigari este o operatiune simpla si la indemana pentru un fumator, temperatura fumului inhalat prin tigara este destul de mare. Pe de alta parte, fumul inhalat printr-un bong are temperatura cea mai mica, insa utilizarea unui bong are anumite inconveniente, printre care cele mai comune sunt dimensiunile relativ mari si portabilitatea scazuta.

O temperatura mare a fumului poate cauza disconfort la inhalare, tuse si chiar leziuni plamanilor. Asadar, un fum mai rece ofera o experienta mai placuta si mai revigoranta.

Temperatura scazuta a fumului inhalat prin bong se datoreaza distantei mai mari pe care fumul o parcurge prin tubul bongului si a fluxului mai mare de aer. Fumul este si mai rece in cazul bongurilor cu percolator sau cu gheata. Bongul este, literalmente, cea mai “cool” metoda de a fuma. Spre deosebire de celelalte metode de a fuma, principalul avantaj al unui bong este reprezentat de fumul mai rece, mai fin, si mai bine filtrat pe care il ofera, care e mult mai placut de inhalat si care pune o presiune mai mica pe alveolele pulmonare.

Care sunt cele mai comune materiale din care sunt realizate bongurile?

Sticla este cel mai popular material utilizat pentru fabricarea bongurilor, datorita faptului ca nu afecteaza aroma fumului. Fiind transparent, este foarte usor de monitorizat nivelul de puritate a apei dintr-un bong de sticla. De asemenea, curatarea reziduurilor acumulate este o operatiune la fel de simpla. Un dezavantaj al bongului de sticla este faptul ca se poate crapa sau sparge cu usurinta.

Plasticul este al doilea material ca popularitate in productia de bonguri, deoarece este durabil si rezistent. Chiar daca scapi un astfel de bong din mana atunci cand tusesti (accident des intalnit in randul fumatorilor), acesta nu se va sparge. Avantajul unui bong de plastic este pretul mai scazut in comparatie cu bongurile realizate din alte materiale, precum sticla sau ceramica. De asemenea, un bong de plastic este ideal pentru calatorii, datorita greutatii mai mici si rezistentei materialului.

You Might Also Like