Filme și Cărți

De ce e important să citim zilnic?

octombrie 10, 2018

  Motive pentru care să citești zilnic! 

Cititul este una dintre activitățile mele zilnice. Oriunde aș merge, mereu am o carte cu mine. La început, mi-a fost putin inconfortabil să citesc în spații publice, lumea din jur au prostul obicei de a te privi ”diferit” și nu înțeleg de ce. Să fii diferit este un lucru foarte bun, din punctul meu de vedere.

Pasiunea mea pentru citit a început încă din școala generală, datorită profesoarei de română. Mereu ne îndemna să citim cât mai mult, din diferite domenii. Abia după ceva timp am realizat de ce este important să citim.

Datorită cititului am scăpat de emoții și am putut vorbi în public, sau în fața clasei când eram scoasă la tablă. Deși au trecut câțiva ani de când am terminat școala, îmi aduc aminte și acum ce emoții aveam și ce îmi tremura glasul când trebuia să prezint lecția în fața colegilor mei.

M-am apucat să citesc din dorința de a descoperi și a învăța lucruri noi. Aveam o perioadă când citeam numai cărți de dragoste și acțiune, acum citesc cărți din diferite domenii, cum ar fi dezvoltare personală, psihologie, fantezie etc. O carte bună îți va deschide întotdeauna o lume plină de învățături.

Cititul te ajută să-ți dezvolți imaginația și să evadezi în orice lume ai vrea tu. Călătorești cu mintea peste tot în lume și ai posibilitatea să te transpui în pielea oricărui personaj dorești. Sunt zile când citesc din simplul motiv pentru că vreau să uit de griji, așadar încerc să mă concentrez pe povestea pe care mi-o induce cartea.

Informația înseamnă putere, iar cititul te face mult mai inteligent. Cu cât citești mai des, cu atât vocabularul tău va fi mai vast și bogat. Vei putea purta o conversație și nu te vei simți stânjenit dacă vei auzi un cuvânt nou, deoarece tu știi deja ce înseamnă.

Cititul îmbunătățește memoria și crește puterea de concentrare și atenție. Datorită cititului pot face față cu brio la locul de muncă, mă pot concentra cu mai multă ușurință pe parcursul întregii zilei.

Cititul m-a ajutat să descopăr pasiuni noi. Una dintre ele fiind scrisul. Datorită cititului am avut curaj de a-mi crea un blog și de a scrie diferite articole. Mereu voi avea câte ceva de învățat, încă mai am mici greșeli de ortografie și exprimare pe care încerc să mi le corectez. Nimeni nu este perfect dar asta nu înseamnă că nu trebuie să încercăm să devenim mai buni.

Cu cât citești mai mult, cu atât afli mai multe lucruri. Cu cât înveți mai mult, cu atât vei avea mai multe locuri în care să mergi. (Dr. Seuss)

You Might Also Like