Diverse

De ce este obligatorie instalarea unor camere de supraveghere in gradinite?

august 20, 2018

Pentru parinti, dupa nasterea si botezul copilului, un alt moment comparabil din punctul de vedere al emotiilor il reprezinta prima zi de gradinita. Aceasta va fi prima perioada in care cel mic va sta despartit de voi mai mult timp, prin urmare trebuie sa alegeti o gradinita in care copilul sa se simta ca acasa, adica protejat si iubit. Printre criteriile pe care le-ati putea lua in calcul se numara apropierea fata de casa, posibilitatea ca micutul sa fie coleg cu o ruda sau un vecin ori reputatia respectivei unitati de invatamant.

Cu toate acestea, exista un criteriu pe care cel mai probabil nu l-ati luat in considerare pana acum, insa care este cel putin la fel de important precum cele de mai sus si se poate dovedi decisiv in cazul unei situatii neprevazute. Mai exact, vorbim despre alegerea unei gradinite dotate cu camere de supraveghere. Din acest articol, veti afla care sunt beneficiile montarii unor camere de supraveghere in gradinite si cu siguranta nu veti mai dori sa alegeti pentru copilul vostru o institutie de invatamant in care acesta sa isi petreaca ore intregi, iar voi sa nu stiti ce se intampla cu el.

1. Linistea voastra. In calitate de parinti, cu siguranta veti fi mult mai linistiti avand garantia ca micutul vostru isi va petrece timpul intr-un spatiu supravegheat, unde beneficiaza de acelasi nivel de securitate ca acasa. Camerele de supraveghere au in primul rand un rol preventiv si se dovedesc extrem de eficiente chiar si atunci cand nu sunt pornite. Simplul fapt ca acestea sunt instalate in locuri vizibile va face ca educatoarele sa fie mult mai atente cu copiii, in timp ce camerele de supraveghere exterioare ii vor face pe hoti sa se gandeasca de doua ori inainte sa incerce sa intre in curtea sau in cladirea gradinitei. In cazul putin probabil in care acestia nu observa camerele sau decid sa le ignore, ei vor fi identificati in cel mai scurt timp, prinsi si pusi sa raspunda pentru faptele lor.

2. Prevenirea incidentelor. Tinand cont de faptul ca se afla la o varsta frageda, copiii nu sunt foarte atenti nici cu ei insisi, nici cu cei din jur. Din aceasta cauza, se pot lovi, pot cadea, se pot ineca in timpul mesei sau ii pot lovi pe ceilalti, voluntar sau nu. Intrucat copiii de gradinita nu pot explica foarte clar cum s-au petrecut lucrurile, prezenta unor camere de supraveghere va semnala orice incident si va duce la rezolvarea cat mai rapida a acestuia. Asadar, micutul vostru va fi in siguranta la gradinita si se va putea concentra pe activitatile esentiale la varsta sa: joaca, educatia, odihna si alimentatia.

3. Garantia calitatii educatiei. Nu in ultimul rand, montarea unor camere de supraveghere in gradinita va responsabiliza educatoarele, facandu-le sa aiba o atitudine mult mai profesionista. Daca vor fi instiintate inca din momentul angajarii cu privire la prezenta unor camere in cladire, educatoarele neserioase vor renunta din start, iar celelalte se vor comporta ireprosabil, stiind ca orice miscare gresita poate fi echivalenta cu o taiere din salariu sau chiar cu demiterea. Din pacate, in Romania exista destule cazuri de educatoare care isi pierd rabdarea si ii lovesc pe copii. Intr-o gradinita supravegheata video, acest lucru este imposibil, intrucat fiecare abatere va fi observata chiar in momentul producerii si va fi sanctionata corespunzator.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply