Lifestyle

De ce iubim diamantele?

februarie 3, 2021

Vechii greci credeau că diamantele erau fragmente de stele. Unii chiar au spus că sunt lacrimi ale zeilor. Adevărul este că originea exactă a diamantelor este încă un mister chiar și pentru oamenii de știință și geologi.

Diamantul este cel mai greu mineral cunoscut de om, totuși este foarte simplu în compoziție. Este la fel ca grafitul unui creion, deși nu se rupe la fel de ușor. Punctul său de topire este de două ori și jumătate mai mare decât oțelul și este nevoie de aproximativ 4.000 de grade Celsius pentru a topi un diamant.

De ce sunt diamantele atât de valoroase? Totul ce este extrem de rar devine valoros. Diamantele, formate în urmă cu milioane de ani, sunt așa de valoroase deoarece foarte puține au supraviețuit călătoriei lungi din adâncul pământului până la suprafață. Obținerea unei cantități relativ mici de pietre prețioase de calitate, precum și diamante industriale, nu este ușoară, chiar și cu tehnologia sofisticată de astăzi.

Până în secolul al XV-lea doar regii purtau diamante. Simbol al puterii, curajului și invincibilității. Cu toate acestea, de-a lungul secolelor, diamantul și-a dobândit statutul de cadou identificat, în esență, cu iubirea. În zilele noastre este obișnuit ca inelele de logodnă să fie inele cu diamante. De asemenea, cerceii cu diamante sunt o opțiune din ce în ce mai preferată, pentru un cadou oferit cu ocazia nașterii unui copil, o zi de naștere sau o aniversare. Este o piatră durabilă, incasabilă și, prin urmare, cea care definește cel mai bine conceptul de eternitate în dragoste. Însuși cuvântul „diamant” provine din greacă și înseamnă „indestructibil”.

Un diamant netăiat seamănă atât de mult cu o pietricică încât majoritatea oamenilor ar trece pe lângă el fără să se uite la el. Numai abilitatea sculptorului dezlănțuie frumusețea care se ascunde în interior. Sculptorul nu își poate permite o greșeală. Nu numai că diamantul în sine este în pericol, ceea ce ar pierde o parte din valoarea sa, ci și munca de luni de zile pentru a tăia și a lustrui. În timpul acestui proces, piatra pierde în medie 50% din greutatea sa inițială.

Frumusețea unui diamant depinde și de modul în care reflectă lumina. Sculptorul trebuie să găsească o modalitate de a tăia piatra în așa fel încât să lase lumina să intre prin capătul superior, astfel încât să pătrundă în interior și să iasă din nou prin același loc în care a intrat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply