Sănătate

Obiceiuri pentru o piele sănătoasă

februarie 3, 2021
Obiceiuri pentru o piele sănătoasă

Știi care este cel mai mare organ al corpului tău? Exact, pielea. Cu toate acestea, este una dintre cele mai puțin îngrijite, cel puțin din punct de vedere al sănătății. Este adevărat că mulți oameni folosesc zilnic creme și alte produse cosmetice, dar uită ceva important: controale medicale.

Este necesar să mergi la dermatolog o dată pe an pentru a verifica starea pielii. Cu toate acestea, vizitele nu ar trebui să fie limitate la cea anuală, deoarece dacă este detectat orice tip de problemă, trebui să mergi la o consultație. Pielea poate suferi diferite boli, chiar unele foarte periculoase. Când este recomandat să mergi la dermatolog?

Alunițe

În general, acestea nu prezintă de obicei probleme de sănătate. Dacă observi că oricare dintre ele se schimbă în culoare, formă sau dimensiune, mergi la dermatolog.

Acnee

Acneea este asociată cu modificările hormonale tipice adolescenței, dar poate apărea oricând. Dacă suferi de această problemă dermatologică, consultă dermatologul.

Alopecia

Dacă părul îți cade anormal fără niciun motiv, mergi la dermatologul tău, să poți afla de ce se întâmplă.

Erupții cutanate

În principiu, acestea nu sunt îngrijorătoare, dar este recomandat ca dermatologul să le evalueze. Uneori poate fi vorba de contact cu o substanță sau un produs care provoacă aceste tipuri de reacții.

Arsuri solare

În ciuda faptului că toată lumea este conștientă de pericolele pe care le prezintă soarele, există încă mulți oameni care ignoră sfaturile cu privire la aceasta. Consultă dermatologul pentru a le putea examina.

Răni care nu se vindecă

Este adevărat că nu toată pielea se vindecă la fel, dar dacă observi că o rană se vindecă mult prea greu, ar trebui să mergi la dermatolog. Este un simptom care poate să nu fie important, dar în unele cazuri este asociat cu diverse boli ce necesită îngrijire specială.

Este clar că trebuie să mergi la dermatolog cel puțin o dată pe an și ori de câte ori ai orice fel de semnal de alarmă.  Asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi rutina în îngrijirea pielii acasă.

Dacă nu ai deja un dermatolog, este momentul să îl identifici pe cel mai bun pentru tine. Trebuie să știi că, atât în clinicile din țară cât și in clinicile de dermatologie București vei găsi unii dintre specialiștii cei mai căutați pentru expertiza acestora nu doar în România cât și în străinătate.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Irina martie 18, 2021 at 8:23 pm

  Mulțumesc frumos pentru aceste informații

 • Reply Bratu Gabriela martie 19, 2021 at 5:59 am

  Si eu trebuie sa ajung la dermatolog, am niste puncticele care nu mai trec pe picioare…

 • Reply Denisa martie 19, 2021 at 6:45 am

  E important sa verifici cu un dermatolog orice chestiuta mica ciudata sau daca exista intrebari pe un anumit subiect.

 • Reply ellafairytale martie 19, 2021 at 7:31 am

  Mersul la dermatolog e cea mai buna solutie atunci cand apare o problema ce nu se rezolva asa usor.

 • Reply Ana martie 19, 2021 at 10:05 am

  Pana am descoperit la ce aveam alergie am fost la zeci de dermatologi care nu au stiut sa faca un lucru simplu: sa imi faca teste de alergie. Apoi mi l-a recomandat cineva pe cel mai bun din Bucuresti si am aflat la ce aveam alergie si cum sa o controlez.

 • Reply Marin Mirela martie 19, 2021 at 7:51 pm

  Problemele de acest gen nu se pot rezolva decât în cabinete clinicilor de dermatologie. Numai în mod profesionist, într-un mediu de siguranță pentru săntatea noastră și a pielii pot fi cele mai bune rezultate.
  Mulțumesc pentru recomandare!

 • Reply Raluca Brezniceanu martie 19, 2021 at 8:00 pm

  Ai dreptate, stiu, eu tot aman sa ajung la dermatolog desi as cam avea nevoie.

 • Reply Ana Maria B martie 19, 2021 at 8:18 pm

  Cred ca ar trebui sa ne facem un obicei din a merge la dermatolog în fiecare an. Poate ca pare banal pentru unii, dar nu se știe niciodată.

 • Reply Catalina Coman martie 19, 2021 at 9:36 pm

  Cred ca este extrem de important ca orice problema sa fie discutata cu un dermatolog. Asa poti gasi solutia potrivita pentru pielea ta.

 • Reply Rokolla martie 20, 2021 at 11:44 pm

  nu stiu cum se intampla ca mereu ajung la Dermatolog. Cred ca singura specialitate pe care am consultat-o cel mai mult in ultimii ani este dermatologia

 • Reply Ioana S. Pavel martie 22, 2021 at 12:59 pm

  Am și eu câteva alunițe dubioase cărora vreau să le fac screening cât de curând.

 • Leave a Reply