Lifestyle

Obiceiuri pentru o piele sănătoasă

februarie 3, 2021
Obiceiuri pentru o piele sănătoasă

Știi care este cel mai mare organ al corpului tău? Exact, pielea. Cu toate acestea, este una dintre cele mai puțin îngrijite, cel puțin din punct de vedere al sănătății. Este adevărat că mulți oameni folosesc zilnic creme și alte produse cosmetice, dar uită ceva important: controale medicale.

Este necesar să mergi la dermatolog o dată pe an pentru a verifica starea pielii. Cu toate acestea, vizitele nu ar trebui să fie limitate la cea anuală, deoarece dacă este detectat orice tip de problemă, trebui să mergi la o consultație. Pielea poate suferi diferite boli, chiar unele foarte periculoase. Când este recomandat să mergi la dermatolog?

Alunițe. În general, acestea nu prezintă de obicei probleme de sănătate. Dacă observi că oricare dintre ele se schimbă în culoare, formă sau dimensiune, mergi la dermatolog.

Acnee. Acneea este asociată cu modificările hormonale tipice adolescenței, dar poate apărea oricând. Dacă suferi de această problemă dermatologică, consultă dermatologul.

Alopecia. Dacă părul îți cade anormal fără niciun motiv, mergi la dermatologul tău, să poți afla de ce se întâmplă.

Erupții cutanate. În principiu, acestea nu sunt îngrijorătoare, dar este recomandat ca dermatologul să le evalueze. Uneori poate fi vorba de contact cu o substanță sau un produs care provoacă aceste tipuri de reacții.

Arsuri solare. În ciuda faptului că toată lumea este conștientă de pericolele pe care le prezintă soarele, există încă mulți oameni care ignoră sfaturile cu privire la aceasta. Consultă dermatologul pentru a le putea examina.

Răni care nu se vindecă. Este adevărat că nu toată pielea se vindecă la fel, dar dacă observi că o rană se vindecă mult prea greu, ar trebui să mergi la dermatolog. Este un simptom care poate să nu fie important, dar în unele cazuri este asociat cu diverse boli ce necesită îngrijire specială.

Este clar că trebuie să mergi la dermatolog cel puțin o dată pe an și ori de câte ori ai orice fel de semnal de alarmă.  Asta nu înseamnă că trebuie să neglijezi rutina în îngrijirea pielii acasă.

Dacă nu ai deja un dermatolog, este momentul să îl identifici pe cel mai bun pentru tine. Trebuie să știi că, atât în clinicile din țară cât și in clinicile de dermatologie București vei găsi unii dintre specialiștii cei mai căutați pentru expertiza acestora nu doar în România cât și în străinătate.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply