Despre optimizarea SEO si importanta ei pentru un business online

Daca ai un business online si inca nu ai acordat importanta optimizarii SEO, ar trebui sa iei masuri. In ziua de azi, acest aspect este mai important decat iti imaginezi si influenteaza direct succesul afacerii tale.

Pe scurt, optimizarea SEO este un ansamblu complex de tehnici care isi propune sa aduca business-urilor o vizibilitate online mai buna si pozitii cat mai favorabile in motoarele de cautare. De asemenea, optimizarea SEO este un factor important care imbunatateste experienta de navigare a utilizatorului, care devine mai usoara, mai placuta si mai user-friendly.

Avand in vedere competitia din ce in ce mai mare in mediul online, optimizarea SEO a devenit o adevarata necesitate. Permanent, motoarele de cautare isi propun sa ofere utilizatorilor o experienta cat mai buna. De aceea, fiecare site in parte va ocupa o pozitie care sa reflecte relevanta sa pe domeniul pe care il targeteaza. Scopul lui Google este sa ofere rezultate cat mai precise la interogarile pe care utilizatorii sai le fac dupa anumite cuvinte cheie.

Afla principalele motive pentru care optimizarea SEO este esentiala pentru succesul business-ului tau online:

1. SEO te poate ajuta sa ajungi in primele pozitii din Google

In general, majoritatea utilizatorilor acorda atentie doar primelor 5 pagini de internet pe care le regasesc in prima pagina de rezultate. De aceea, este foarte important sa acorzi importanta acestui aspect. In acest sens, este necesar ca site-ul tau sa fie optimizat din punct de vedere SEO.

2. Optimizarea SEO contribuie la un user experience pozitiv

Pe langa faptul ca te va ajuta sa ajungi in primele pozitii in motoarele de cautare, o optimizare SEO eficienta te ajuta sa imbunatatesti experienta utilizatorilor in online. Acest lucru are un impact direct asupra ratei de conversie.

3. Utilizatorii prefera rezultatele organice din Google

S-a demonstrat faptul ca, in general, utilizatorii evita sa acceseze site-urile care utilizeaza Google AdWords, avand o incredere mult mai mare in rezultatele organice ale motoarelor de cautare. De aceea, este esential ca business-ul tau sa ocupe primele pozitii organice in Google.

4. SEO contribuie la vizibilitatea brandului tau in Social Media

Optimizarea SEO influenteaza si prezenta ta pe Social Media. Studiile au aratat ca exista foarte multe sanse ca utilizatorii care ti-au accesat site-ul prin intermediul Google sa il recomande si pe canalele de socializare precum Facebook, Twitter, sau Google + etc.

5. SEO te ajuta sa iti devansezi concurenta

Indiferent de domeniul pe care se axeaza business-ul tau, competitia exista. De aceea, daca site-ul tau este optimizat SEO, va avea mai multe sanse sa se afirme in online, lucru care iti va aduce mai multi vizitatori, respectiv mai multi clienti si vanzari mai mari.

6. O strategie de optimizare SEO solida contribuie la construirea de brand awareness

Optimizarea SEO contribuie la consolidarea identitatii brandului tau in mediul online. SEO este unul din cele mai importante instrumentede marketing online, ceea ce inseamna ca o investitie in acest sens te va ajuta sa comunici eficient si targetat cu audienta ta. In cele din urma, aceasta va deveni din ce in ce mai constienta de prezenta brandului tau pe piata.