Diverse

Salată de boeuf

aprilie 10, 2018

  Salată de boeuf-Rețetă pas cu pas

De când eram mică salata de boeuf era un preparat nelipsit de pe masa festivă de Crăciun sau Paște. Pe lângă faptul că este o salată super delicioasă este și foarte ușor de făcut. Prima oară când am preparat această rețetă a fost la școală, în urma unui proiect gastronomic. Dacă eu ca copil am putut să o prepar atunci oricine poate.

Ingrediente:

carne de pui sau vită( după preferință, eu folosesc piept de pui )

mazăre

cartofi

morcovi

castraveți murați

gogoșari murați( dacă vă plac, eu una nu folosesc )

măsline

sare și piper după gust

maioneză

Cantitățile le alegeți voi în funcție pentru câte persoane preparați salata de boeuf. Spre exemplu, mie îmi plac foarte mult măslinele așadar pun o cantitate mult mai mare. Totul ține doar de gust.

Mod de preparare:

1. Carnea se spală foarte bine după care se pune la fiert. De îndată ce începe să se formeze spumă deasupra oalei, aceasta se îndepărtează cu ajutorului unei lingure. Repetați procedeul până când nu se mai formează deloc.

2. Cartofi se pun la fiert la foc mic pentru a nu se zdrobi în oală. Eu pun cartofi împreună cu morcovi să fiarbă, deși am citit pe internet că se pun separat pentru a-și păstra gustul fiecare. Mie nu mi se pare că își pierde gustul, așadar îi pun în continuare la fiert împreună. În apa în care fierb adaug și puțină sare.

3. Dacă nu folosim mazăre la conservă gata fiartă, această trebuie pusă într-o oală separat cu apă pentru a fierbe. Eu mereu am folosit mazăre gata fiartă pe care am spălat-o puțin sub un jet de apă rece. Nu știu dacă mazărea fiartă se spăla sau nu dar mie așa îmi place.

4. Cât timp fierbe carnea, cartofi și morcovi ne ocupă de restul ingredientelor. Castraveți murați și gogoșari trebuie tocați destul de mărunt. Un lucru pe care îl fac mereu este să scurg foarte bine castraveți în palme pentru a scăpa de excesul de apă unde au stat. Mie una nu-mi place ca salată de boeuf să aibă apă în ea.

5. Măslinele la rândul lor se toacă mărunt. Puteți folosi măsline verzi sau negre, după preferințe.

6. După ce carnea, cartofi și morcovi au fiert le scoatem pe o farfurie și le lăsăm la răcit. Când acestea s-au răcit le tocam mărunt și pe ele.

7. Într-un bol încăpător punem toate ingredientele și le amestecăm cu maioneză. Aveți grijă să nu puteți o cantitatea prea mare de maioneză pentru a nu fi grețoasă. Maioneza poate fi cumpărată din comerț sau preparată de voi acasă.

Decor și servire

Înclin să cred că salata de boeuf are gust mai bun după ce a stat câte ore la frigider. Pentru decor o puteți pune pe un platou simplu sau vă puteți folosi imaginația. Puteți folosi albuș de ou fiert, măsline, morcov, pe scurt ce ingrediente vreți voi pentru a decora salată.

Anul acesta eu am realizat un trandafir din morcov pentru decor. Am folosit și câteva frunze de pătrunjel pentru a crea o floare cât mai reală. Pe youtube găsiți numeroase tutoriale despre cum să realizați această floare superbă. Dacă sunteți curioase poate am să fac un articol separat despre cum am realizat-o eu. 

Eu am ales să nu pun maioneză deasupra deoarece nu îmi place prea multă maioneză în salata de boeuf.

Spor la gătit și poftă bună vă doresc.

elefant.ro

You Might Also Like