Diverse

Când și cum se vopsesc ouăle de Paște?

aprilie 5, 2018

Tradiția spune că ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare, prin urmare asta am și făcut. Totuși, să nu uităm că ne aflăm în Săptămâna Patimilor iar răutatea și invidia nu-și au rostul. Măcar acum să încercam să fim mai bun unii cu alții.

Este prima oară când am vopsit ouăle de Paște și pot spune că am avut ceva emoții, îmi era teamă că nu îmi va ieși nici măcar un ou frumos. La final am realizat să m-am stresat degeaba deoarece este foarte ușor să vopsești ouăle de Paște, este nevoie de doar puțină atenție și totul va ieși minunat.

Înainte de a mă apuca de treabă am vizionat diverse tutoriale pe youtube pentru a vedea cum se procedează. În continuare vă voi arăta ce pași am urmat eu pentru a obține această culoare superbă. Nu este nimic complicat și nimic nou.

Am avut grijă să scot ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a le vopsi. După ce au stat mai bine de 5 ore la temperatura camerei le-am degresat foarte bine. Cu grijă am spălat fiecare ou în parte cu apă caldă și detergent de vase.

Am citit pe net că dacă adaugi sare în apă, ouăle nu se vor sparge în timpul procesului de fierbere. Ei bine, eu am pus 10 ouă la fiert dintre care 3 mi s-au crăpat. Focul la aragaz l-am lăsat foarte mic și mie tot mi s-au crăpat.

Ouăle se fierb timp de 10-15 minute. Am ales să vopsesc ouăle cu vopsea din comerț și să nu le vopsesc cu coaja de la ceapă. Fiind și prima oară am zis să nu mă complic prea mult.

Vopseaua pe care am folosit-o se numește Carmin și este de la Dr.Oetker . Am decis să vopsesc ouăle doar în culoarea roșie, deoarece simbolizează sângele Domnului Isus Hristos. Nu este nimic greșit dacă alegi să le vopsești galben, verde sau mai știu eu ce culoare, fiecare face cum îi place.

După ce au fiert ouăle, într-un vas am pus 700 de ml de apă clocotită și am adăugat conținutul din plic. Pentru a se prinde vopseaua cât mai bine am adăugat și 5 linguri de oțet. Cu grijă să nu mă ard la degete am introdus cu ajutorul unei lingure ouăle în vas. Nu le-am adăugat pe toate deodată, prima oară am pus patru și dupaia trei.

Pe plic zice să le lași între 2-4 minute, eu le-am lăsat vreo 7/10 minute să fiu sigură că se prinde culoare și voi obține un roșu frumos. Pentru a scăpa de surplusul de vopsea, ouăle le-am scos pe o farfurie pe care am pus două prosoape de bucătărie. 

Pentru a căpăta un luciu cât mai frumos am uns fiecare ou în parte cu ulei. Eu m-am folosit de o dischetă demachiantă cu puțin ulei pentru a unge fiecare ou în parte cât timp a mai fost încă cald. Cică este bine să ungi ouăle cu ulei, untură sau slănină cât timp încă sunt calde deoarece nu vor fi așa de unsuroase la final.

Așa arată ouăle vopsite de mine, nu am modificat deloc poza pentru a se vedea culoarea roșie la ou exact cum este.

Paște Fericit!

starshiners.ro

You Might Also Like