Diverse

7 obiective turistice la care poti ajunge cu usurinta cu masina companiei de inchirieri auto din Cluj

aprilie 5, 2018

Cluj-Napoca a devenit, in ultimii ani, al doilea oras ca importanta din Romania, dupa Bucuresti. In capitala Ardealului se desfasoara unele dintre cele mai importante evenimente artistice, sportive si de business din tara, motiv pentru care aici ajung zeci de mii de turisti in fiecare an. Acestia au nevoie de conditii optime atat de cazare, cat si de transport.

Daca si tu ajungi pe Aeroportul International “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, ai la dispozitie trei variante de transport pana in Centrul orasului: poti apela la un taxi, poti opta pentru un mijloc de transport in comun sau poti alege o companie care ofera servicii de inchirieri auto din Cluj.

Primele doua variante nu sunt tocmai potrivite, intrucat in cazul unui taxi poti ajunge sa platesti o suma mult mai mare decat cea stabilita initial, iar in mijloacele de transport vei pierde foarte mult timp si va trebui sa parcurgi pe jos distanta dintre statie si locul unde iti vei desfasura activitatea.

Prin urmare, varianta ideala pentru tine este sa apelezi la o companie care ofera servicii de inchirieri auto in Cluj. Pe langa siguranta si confortul pe care o astfel de optiune ti le garanteaza, un alt beneficiu important il reprezinta mobilitatea. Vei putea folosi masina inchiriata pentru a profita la maximum de putinul timp liber pe care il ai si pentru a vizita unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Cluj-Napoca:

1. Piata Unirii

Primul loc in care trebuie sa ajungi cu masina companiei de inchirieri auto din Cluj este Piata Unirii, piata centrala a orasului, care are in centru biserica gotica Sf. Mihail si grupul statuar Matei Corvin, iar pe laturi case si palate renascentiste sau baroce. Piata Unirii este inima orasului Cluj-Napoca si locul unde tinerii din oras isi dau intalnire.

2. Parcul Central

Parcheaza masina companiei de inchirieri auto din Cluj pe una din stradutele adiacente si plimba-te prin Parcul Central, fie pe jos, fie cu bicicleta sau hidrobicicleta. Tot aici ai ocazia sa mananci cea mai gustoasa vata de zahar si sa vizitezi Cazinoul.

3. Cluj Arena

La o aruncatura de bat de Parcul Central se afla Cluj Arena, una dintre cele mai noi si spectaculoase arene sportive din tara, unde se desfasoara meciuri importante, inclusiv ale echipei nationale de fotbal. Stadionul este dotat cu cateva sute de locuri de parcare in subteran, unde poti lasa in siguranta masina companiei de inchirieri auto din Cluj.

4. Sala Polivalenta

Tot langa Cluj Arena este situata si Sala Polivalenta, unde de-a lungul ultimilor ani au concertat nume importante ale muzicii internationale, dar unde au avut loc si importante meciuri sau competitii sportive.

5. Cetatuia

Nu poti pleca din Cluj-Napoca fara a vizita Cetatuia, o fortificatie construita in perioada habsburgica, situata pe malul stang al Somesului. Aici poti admira panorama intregului oras si poti bea una dintre cele mai savuroase cafele. O alta traditie spune ca, daca esti indragostit, trebuie sa te saruti cu persoana iubita la Cetatuie.

6. Cetatea Liteni

Apeland la serviciile de inchirieri auto din Cluj, poti vizita si obiective din afara orasului. Cetatea Liteni, aflata la cativa kilometri sud-vest de resedinta de judet, este o cetate medievala construita pe o stanca, deasupra vaii Iara. Cetatea Liteni este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, elaborata de Ministerul Culturii.

7. Salina Turda

Ceva mai departe, insa la fel de accesibila daca apelezi la servicii de inchirieri auto in Cluj, este salina Turda. Aici, decorul pare desprins din filmele SF, iar posibilitatile de petrecere a timpului liber sunt nenumarate, de la explorarea tunelurilor la plimbari cu barca pe lac sau chiar bowling in subteran.

You Might Also Like