Diverse

Diferite tipuri de materiale de constructii si utilizarile acestora

septembrie 20, 2018
tipuri de materiale de constructii si utilizarile acestora

Materialele de constructii folosite in primii ani au fost piatra, noroiul si alte materiale naturale. In locul betonului utilizat acum in mod frecvent, noroiul a fost folosit pentru a umple golurile dintre caramizi si pietre. Constructiile erau realizate in trecut folosind metode si tehnici brute. Argila, frunzele, crengile au fost, de asemenea, folosite de oameni in trecut pentru a construi case.

Industria constructiilor a inregistrat progrese masive iar noile materiale de constructie sunt in continua evolutie. Exista o gama larga de materiale de constructie, inclusiv artificiale si naturale, din care puteti alege acum atunci cand decideti sa construiti o casa. Sectorul constructiilor se confrunta cu o crestere puternica la nivel mondial. Unele dintre materialele de constructie populare sunt utilizate pe scara larga datorita caracteristicilor lor principale.

Sticla

Sticla este un material de constructie cheie si este utilizat pe scara larga in intreaga lume. Aceasta are proprietati izolante si este folosita pentru placare. Sticla este, de asemenea, utilizata pe scara larga pentru fatadele cladirilor. Datorita progreselor din lumea constructiilor, sticla este, de asemenea, evoluata ca o optiune durabila si ecologica. In plus, aceasta este reciclabila si caracterizata de durabilitate sporita pe termen lung.

Betonul

Betonul armat reprezinta unul dintre cele mai frecvent utilizate materiale din sectorul constructiilor. Otelul este incorporat in beton, facandu-l foarte puternic.

Otelul

Fiind un material extrem de sustenabil, otelul este caracterizat de o rezistenta sporita. In plus, acesta este durabil si poate fi reciclat. Mai mult decat atat, otelul poate fi reutilizat atunci cand o cladire este demolata. Otelul este neatins de mucegai sau termite. De asemenea, acest material de constructie este rezistent la cutremure si prezinta mai putine riscuri in caz de incendiu.

Lemnul

Materialul cel mai utilizat, inca din vremuri stravechi in domeniul constructiilor este lemnul. Acest material de constructie este ecologic si poate fi manevrat cu usurinta in orice mod. Multe tipuri de lemn sunt folosite in constructii, de la cherestea la lemnul de stejar. Exista, de asemenea, lemn de mesteacan sau pin care poate fi utilizat la scara larga in sectorul constructiilor.

Lemnul are capacitatea de a absorbi ecourile, astfel incat este folosit in multe vazurii. Mai presus de toate, lemnul are o anumita calitate estetica care il face mult mai cautat decat alte materiale de constructie disponibile pe piata.

De-a lungul timpului, lemnul a fost folosit pentru a construi case, mobilier precum mese, birouri, scaune si alte elemente similare. Casele de lemn si cabanele sunt preferate de numerosi oameni chiar si astazi. In funcție de tipul de lemn folosit, aceste case pot fi mai mult sau mai putin afectate de conditiile climatice diferite.

Piatra

Unul dintre materialele ce au fost folosite ditotdeauna este piatra. Atunci cand vorbim despre piatra, este important sa precizam faptul ca aceasta este disponibila in forme diferite, inclusiv de marmura si granit. Acesta din urma este un material puternic, rezistent la abraziuni sau acizi. Marmura este aleasa in special pentru eleganta si frumusetea sa.

Caramizi din noroi

Caramizile din noroi sunt materiale de constructie facute prin uscarea usoara in soare. Acestea sunt, de asemenea, eficiente din punct de vedere energetic si extrem de durabile pe termen lung.

Materialele de constructie mai noi sunt in continua evolutie, astfel incat cladirile sa devina mai puternice si mai placute din punct de vedere estetic.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply