Diverse

Tot ce trebuie să știți despre un osciloscop digital

septembrie 20, 2018
ce trebuie sa stii despre un osciloscop digital

Un sistem de achiziție de date, cum ar fi un osciloscop digital, include o unitate centrală de procesare care controlează memoria formei de undă, convertorul analog-digital, generatorul de declanșare și afișajul pentru a regla automat parametrii de achiziție la valorile optime pentru o anumită formă de undă repetitivă recepționată de sistemul de achiziție de date. Sistemul optimizează inițial parametrii de achiziție pentru a determina lungimea formei de undă de intrare și apoi determină lungimea formei de undă de intrare. Parametrii sunt apoi determinați pentru cea mai bună analiză a frecvenței formei de undă de intrare, iar forma de undă este apoi analizată pentru a determina conținutul spectral.

Multe dispozitive de achiziție de date din stadiul tehnicii, cum ar fi osciloscoape de stocare digitală, necesită ajustarea parametrilor lor de achiziție. Parametrii de achiziție, inclusiv nivelul de declanșare, intervalul de tensiune, numărul de puncte (lungimea înregistrării), rata de eșantionare și valoarea de pre-declanșare, au valori optime pentru echipamentul utilizat și pentru obținerea semnalului de undă sau a semnalului de intrare. De exemplu, intervalul de tensiune folosit pentru a obține un semnal de intrare trebuie să fie mai mare decât domeniul de magnitudine pe care semnalul de intrare se întinde pentru a obține întregul semnal fără a tăia punctele de date maxime și/sau minime. Cu toate acestea, mărirea intervalului de tensiune scade rezoluția în majoritatea sistemelor. Prin urmare, intervalul optim de tensiune este cel mai mic interval care nu clipeşte semnalul de intrare.

Un osciloscop digital afișează două forme de undă pe ecran, o formă de undă a barei de derulare care reprezintă o reprezentare abstractizată a datelor de undă complete stocate în memorie și o porțiune în general extinsă a datelor complete de undă în memorie. Partea formei de undă complete care este afișată este selectată de către operator prin poziționarea consolelor cursorului de-a lungul formei de undă a barei de derulare abstracte pentru a defini o regiune de interes între paranteze. Regiunea de interes astfel selectată este afișată în formă extinsă, arătând toate punctele de date din memorie pentru porțiunea formei de undă afișate.

Un osciloscop digital descrie semnalele electrice sub forma unei ilustrații grafice. Există o varietate de osciloscoape digitale disponibile într-o gamă de dimensiuni – de la osciloscoapele tradiționale până la osciloscoapele ușoare și portabile, care de obicei sunt alimentate de o baterie. Un osciloscop digital măsoară semnalul și apoi convertește măsurarea într-un format digital folosind un convertor, după care datele măsurate sunt reprezentate ca o reprezentare a formei de undă digitale.

Osciloscoapele digitale au o gamă mai largă de funcții decât omologii lor analogici. Aceasta include abilitatea de a nu măsura doar forme de undă, dar le afișează, le stochează, oferă prelucrarea formei de undă, analiză și multe altele. În general, osciloscoapele digitale sunt echipate cu mai multe sloturi de intrare, ceea ce permite osciloscopului să realizeze simultan citiri simultane ale diferitelor dispozitive.

Osciloscoapele sunt instrumente versatile și utilizate pe scară largă. Tehnicienii de automobile folosesc osciloscoape pentru a diagnostica problemele electrice ale mașinilor. Laboratoarele universitare folosesc osciloscoape pentru a preda elevilor despre electronică. Grupurile de cercetare din întreaga lume au la dispoziție osciloscoape. Producătorii de telefoane mobile folosesc osciloscoape pentru a testa integritatea semnalelor lor. Industria militară și aviatică utilizează osciloscoape pentru a testa sistemele de comunicații radar. Inginerii de cercetare și dezvoltare folosesc osciloscoape pentru a testa și a proiecta noi tehnologii.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply