Este sigur să folosești un ventilator în camera bebelușului?

În această vară, temperaturile sunt extrem de ridicate așa că este normal te îngrijorezi în legătură cu faptul că bebelușul tău ar putea să sufere de caniculă. Nou-născuții sunt foarte sensibili la temperatura ambientală, deci trebuie să îi asiguri confort termic acasă, dar și în mașină. Dar cum poți să asiguri un aer proaspăt și răcoros în camera copilului? O soluție pe care mulți părinți o adoptă este să instaleze ventilatoare care recirculă aerul din încăpere. Dar sunt totuși sigure de utilizat? În următorul articol vom discuta despre modul în care ar trebui să-ți protejezi juniorul în aceste zile fierbinți.

Poți utiliza un ventilator în camera bebelușului?

Da. Ventilatoarele de cameră pot fi folosite atât în locuință, cât și în camera sugarului. Ba mai mult, studiile medicale au demonstrat că utilizarea acestor sisteme de climatizare reduce cu 70% riscul de SIDS (sudden infant death syndrome) – sindromul morții subite a sugarului. Acesta este cauzat de lipsa ventilației, a aerului stătut, cât și a temperaturilor prea ridicate ce îi împiedică pe micuți să respire corespunzător. Așa că, putem spune că un ventilator este chiar o metodă excelentă de a regla temperatura ambientală și de a-i asigura un mediu optim de dezvoltare.

Desigur, există și câteva condiții pe care ar trebui să le respecți pentru protejarea celui mici atunci când pornești ventilatorul, anume:

  • Indiferent că folosești un ventilator de birou sau unul cu picior, nu îl îndrepta niciodata în direcția copilului
  • Curăță foarte bine lamelele aparatului de praf și alte impurități
  • Menține o umiditate de 45-60%

Care este temperatura optimă pe care să o ai în casă când ai bebe?

Diferența dintre temperatura ambientală din interior și cea din exterior nu ar trebui să fie mai mare de 7°C pentru a evita un șoc termic. Așa că, specialiștii consideră optim intervalul de 24-25°C pentru un copil mic. În acest interval, te vei asigura că bebe poate să doarmă confortabil, să respire ușor și să se simtă în siguranță.

3 trucuri pentru a răcori mai repede camera folosind ventilatorul

Pe timp de caniculă, cu toții ne dorim să găsim modalități eficiente și ieftine de a crea un climat confortabil în casele noastre. Un ventilator poate fi folosit la acest scop, dar de multe ori acesta se poate dovedi ineficient când temperaturile exterioare depășesc 37°C. Din fericire, există numeroase trucuri și tehnici pe care noi le putem folosi pentru a-i îmbunătăți performanțele și pentru a putea răcori încăperea mai repede. Iată aici câteva dintre acestea:

1. Creează un curent de aer

Pentru această tehnică trebuie să aerisești încăperea atunci când scade temperatura exterioară, deci dupăă ora 19:00, iar dimineața să închizi ferestrele și să tragi jaluzelele/ draperiile pentru a păstra aerul rece în interior.

Ulterior, poziționează două ventilatoare față în față pentru a produce un curent care să recircule în întreaga încăpere aerul răcoritor.

2. Utilizează un recipient cu gheață

Un alt truc ingenios este să poziționezi o găleată cu gheață în dreptul ventilatorului de birou pentru a recircula aer rece în cameră. Pentru a evita scurgerea apei poți utiliza mai multe sticle cu apă înghețată și vei beneficia de aceeași briză plăcută.

3. Agață un prosop umed de grilajul ventilatorului

O idee simplă și ingenioasă prin care vei putea să maximizezi eficiența ventilatorului de cameră este să așezi pe grilajul de protecție al acestuia un prosop umed. Astfel, aerul recirculat va fi răcit și îți va oferi mai mult confort termic.

În concluzie, un ventilator este o alegere excelentă pentru camera unui bebeluș! Acestea au prețuri accesibile, sunt ușor de instalat si, dacă sunt menținute în bune condiții, vor oferi oferă confort termic mulți ani de la achiziție. Respectă recomandările și trucurile noastre, iar întreaga ta familie, de la mic la mare, va face față fără probleme temperaturilor extreme de vară.

Copyright imagini: https://elements.envato.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *