Culinar

Cum să prepari un sorbet de mango cu doar 3 Ingrediente

septembrie 8, 2023

Sorbetul de mango este alegerea perfectă pentru a te bucura de gustul exotic și dulce-acrișor al mango-ului în zilele călduroase. Acest desert nu doar că este delicios, dar și simplu de preparat. În acest articol, îți voi prezenta o rețetă simplă pentru un sorbet de fructe, cu doar 3 ingrediente!

Acest desert vegan este plin de arome tropicale și se poate pregăti în câteva minute. Fără să mai pierdem timp, să trecem direct la treabă!

Desert vegan simplu și delicios

sorbet

Ingrediente necesare

Pentru a prepara un sorbet de mango cu lapte vegetal, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 mango maturi, curățați și tăiați în bucăți.
  • 1/2 cană de lapte vegetal (puteți folosi lapte de migdale fără zahăr de la Alpro, lapte de cocos sau oricare alt lapte vegetal preferați).
  • 2-3 linguri de zahăr sau îndulcitor vegan (opțional, în funcție de cât de dulce doriți sorbetul).

Instrucțiuni

  1. Pregătirea mango-ului: Curățați și tăiați mango-urile în bucăți. Asigurați-vă că scoateți tot pulpa din jurul sâmburilor.
  2. Mixarea Ingredientelor: Puneți bucățile de mango într-un blender puternic. Adăugați laptele vegetal și îndulcitorul (dacă doriți un gust mai dulce).
  3. Amestecarea și mixarea: Porniți blenderul și mixați ingredientele la viteză mare timp de aproximativ 2-3 minute sau până când obțineți o pastă fină și omogenă.
  4. Degustare și ajustare: Opriți blenderul și gustați sorbetul. Dacă este nevoie, adăugați încă puțin îndulcitor sau lapte vegetal în funcție de preferințe.
  5. Congelarea sorbetului: Transferați amestecul de mango într-un recipient rezistent la îngheț și acoperiți-l cu folie de plastic sau capac. Puneți-l în congelator timp de cel puțin 4 ore sau până când devine solid.
  6. Servirea deliciului: Scoateți sorbetul de mango cu lapte vegetal din congelator cu aproximativ 5-10 minute înainte de a servi. Acest lucru va face sorbetul mai ușor de scoatere și va oferi o consistență mai fină.
  7. Decor și servire: Serviți sorbetul de mango cu lapte vegetal în cupe sau boluri și decorați cu felii subțiri de mango sau cu un strop de lapte de cocos, dacă doriți.

Cu doar trei ingrediente simple și puțin efort, veți putea savura un sorbet de mango vegan delicios și răcoritor. Această rețetă este perfectă pentru zilele călduroase de vară și poate fi personalizată în funcție de preferințe. Fără lactoză și fără ingrediente de origine animală, acest sorbet de mango este potrivit pentru toată lumea.

Așadar, bucurați-vă de un desert gustos și vegan în această vară!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply