Diet&Health

4 motive pentru a folosi un gel dezinfectant pentru mâini fără clătire

motive pentru a folosi un gel dezinfectant pentru mâini fără clătire

De ce e important să ne spălăm pe mâini?

În articolul de azi vreau să vorbesc puțin despre un subiect destul de important și anume spălatul și dezinfecția mâinilor. Zilele trecute am circulat cu transportul în comun, și fără să vreau, am observat o adolescentă care avea o igienă precară, dar era bine machiată.

Mâinile murdare sunt o sursă sigură pentru a te îmbolnăvi și pentru a transmite bacteriile mai departe. Din nefericire, există copii care nu știu de ce e important să ne spălam pe mâini.

Când ești copil ai o scuză, nu te-au învățat părinții să te speli pe mâini, dar când ești deja adolescent nu mai trebuie să-ți zică maică-ta să te speli pe mâini.

Când și cum trebuie să ne spălam pe mâini?

Bacteriile sunt o amenințare reală pentru sănătatea noastră, cu atât mai mult când organismul este slăbit și predispus la infecții. Este absolut necesar să ne curățăm mâinile înainte de a mânca, după ce am atins animale de companie străine, dacă avem gripă și tușim des, după ce mergem la baie. Mai pe scurt, ori de câte ori simțim că avem mâine murdare.

Este necesar spălatul mâinilor zilnic pentru a îndepărta bacteriile acumulate, dar oare putem să-i distrugem definitiv?

Răspunsul este da, cu ajutorul unui gel dezinfectant pentru mâini fără clătire.

Iată câteva motive pentru care este bine să folosim gel dezinfectant pentru mâini

   1. Un plus pentru sănătate

Dacă apa și săpunul îndepărtează microbii, trebuie să știi că gelul dezinfectant pentru mâini a fost conceput special să distrugă germenii comuni.

Igienizarea mâinilor este o procedură simplă, ce poate fi realizată cu produsele potrivite. Spre exemplu, folosesc zilnic un gel antibacterian pentru mâini. Având cantitatea redusă, îl port purta cu ușurință cu mine, oriunde merg. Faptul că nu ocupă mult spațiu în geantă, mă ajută enorm de mult.Un plus pentru sănătate

   2. Nu necesită clătire

De cele mai multe ori, când suntem plecați nu avem acces la apă și săpun. Faptul că gelul dezinfectant ne ajută să ne păstrăm mâinile curate, dar în același timp, nu necesită clătire, ne ajută foarte mult.

   3. Nu costă mult

Gelul dezinfectant nu costă deloc mult. Cel pe care îl folosesc eu, de 28 de ml, costă doar 4 lei, super avantajos.

   4. Nu usucă pielea

Am întâlnit persoane care susțin că nu folosesc gel antibacterian deoarece le usucă pielea. Ei bine, mie nu mi s-a întâmplat, din contra, mâinile mele arată mult mai bine.

Pentru un mediu curat, igienic, fără bacterii și microbi specialiștii recomandă să fie folosite soluții dezinfectante pentru spital și case și detergent dezinfectant pentru suprafețe medicale de nivel înalt.soluții dezinfectante pentru spital și case

Dezinfecția casei sau a spitalelor este necesară pentru a preveni răspândirea germenilor. În ultimii ani, cadrele medicale au înțeles cât de eficient este detergentul dezinfectant, motiv pentru care este tot mai cumpărat și folosit în România.

Utilizarea dezinfectantelor trebuie realizată numai după ce a fost citită cu atenție etichetele produselor. Pentru a nu întâmpina probleme neprevăzute, aceste soluții trebuie folosite conform instituțiunilor oferite de producător.

Tu folosești gel dezinfectant pentru mâini fără clătire?

Optimizare SEO pentru site-ul Dezinfectanti-medicali.ro asigurată de Outcave solutions.

You Might Also Like

7 Comments

 • Avatar
  Reply
  Bratu Gabriela
  March 15, 2019 at 11:57 am

  si eu folosesc un produs de genul, il tin pe birou si il aplic cand il vad, ca sa fiu eu sigura

 • Avatar
  Reply
  Alina S
  March 16, 2019 at 8:01 am

  Un articol foarte util. Folosesc un astfel de gel de la Lady’s, o varianta pt poseta. Nu plec nicăieri fara el

 • Avatar
  Reply
  Anca
  March 16, 2019 at 3:40 pm

  Chiar astazi ma gandeam ca sapunul obisnuit nu curata atat de eficient microbii. Deci, da si eu cred ca este nevoie de dezinfectanti de genul asta.

 • Avatar
  Reply
  Oprea Carmen
  March 16, 2019 at 5:27 pm

  si noi folosim cand suntem la joaca afara, nu mereu avem posibilitatea sa ne spalam mainile si este o metoda buna pentru un timp scurt!

 • Avatar
  Reply
  Amalia Popa
  March 16, 2019 at 5:37 pm

  Da, da. Eu mereu am unul in geanta. O sa caut si brandul asta, sunt curioasa ce miros are.

 • Avatar
  Reply
  Rokolla
  March 17, 2019 at 6:42 pm

  De cand o am pe cea mica am inceput si eu sa folosesc gel dezinfectant. Mai exact, este de nelipsit din geanta mea

 • Avatar
  Reply
  Simona
  March 19, 2019 at 10:19 am

  Si eu am un gel mic antibacterian la care apelez uneori cand sunt plecata si nu am cum sa ma spal pe maini. Nu abuzez insa de el, deoarece nu e sanatos nici asa. 😘

Leave a Reply