Modă

Impactul alegerii culorilor hainelor asupra modului în care suntem percepuți – cele mai importante sfaturi

septembrie 28, 2023

Culorile pe care le purtăm nu au doar un rol estetic, ci și psihologic. Acestea pot influența modul în care ne simțim, dar și modul în care suntem percepuți de ceilalți. De aceea, este important să știm cum să alegem culorile hainelor în funcție de context, de personalitate și de efectul pe care vrem să-l obținem.

Ce culori să porți la birou?

La birou, este recomandat să porți culori care exprimă profesionalism, seriozitate și încredere. Culorile neutre, cum ar fi negru, gri, albastru marin sau bej, sunt cele mai sigure și mai versatile. Poți combina aceste culori între ele sau cu alte culori mai vii, dar nu prea stridente, cum ar fi roșu, verde sau mov. De exemplu, poți purta o cămașă albă cu o vestă neagră de aici https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/geci/veste și o fustă gri. 

Ce culori să porți la o petrecere?

La o petrecere, ai mai multă libertate în alegerea culorilor, în funcție de tipul evenimentului, de locație și de starea ta de spirit. Culorile vii și luminoase, cum ar fi galben, portocaliu, roz sau turcoaz, sunt ideale pentru a exprima veselie, energie și optimism. Dacă vrei să atragi atenția asupra ta, poți opta pentru culori metalice, cum ar fi auriu sau argintiu, care reflectă lumina și creează un efect spectaculos. 

De exemplu, poți purta o rochie argintie cu o geacă neagră sau un top auriu cu o fustă neagră. Dacă vrei să fii mai discret(ă), poți alege culori pastelate, cum ar fi lila, menta sau piersică, care transmit delicatețe, feminitate și eleganță. Poți purta o rochie lila cu un cardigan sau un pulover bej de aici https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/pulovere-si-cardigane.

Cum să asortezi culorile între ele?

Pentru a asorta culorile între ele, poți folosi câteva reguli simple bazate pe cercul cromatic. Există trei tipuri principale de combinații cromatice:

Combinații armonioase: se bazează pe culori apropiate pe cercul cromatic, cum ar fi albastru și verde sau roșu și portocaliu și creează un efect plăcut și echilibrat.

Combinații contrastante: se bazează pe culori opuse pe cercul cromatic, cum ar fi albastru și portocaliu sau roșu și verde și creează un efect puternic și dinamic.

Combinații neutre: se bazează pe culori care nu apar pe cercul cromatic, cum ar fi alb, negru sau gri și creează un efect sobru și rafinat.

Cum să alegi culoarea în funcție de ten, păr și ochi?

Pentru a alege culoarea care ți se potrivește cel mai bine, trebuie să ții cont de nuanta și de subtonul pielii tale, precum și de culoarea părului și a ochilor. Există două tipuri principale de subtonuri: calde și reci. Subtonurile calde au o tentă galbenă, aurie sau piersică, iar subtonurile reci au o tentă roz, roșie sau albastră. În general, culorile care se potrivesc cu subtonul tău îți vor scoate în evidență trăsăturile și îți vor da un aspect sănătos și radiant. 

Alegerea culorilor hainelor nu este o chestiune banală sau superficială. Culorile pe care le purtăm ne pot influența starea de spirit, comportamentul și imaginea pe care o proiectăm în fața celorlalți. De aceea, este important să știm cum să ne folosim de puterea culorilor pentru a ne îmbunătăți aspectul fizic și psihic, indiferent dacă este vorba despre veste de aici https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/geci/veste, fuste, rochii sau cardigane! 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply