implant_dentar

In ce situatii ai nevoie de un implant dentar

Astazi, lipsa unuia sau a mai multor dinti este una dintre cele mai comune probleme stomatologice cu care ne confruntam cei mai multi dintre noi. De multe ori neglijata, aceasta problema poate avea consecinte grave pe termen lung, de la oboseala musculaturii masticatorii, pana la un aspect imbatranit. Gratie tehnologiei moderne si inovatoare din prezent, cea mai eficienta solutie in acest caz este reprezentata de implantul dentar. Daca te intrebi ce presupune un implant dentar, afla ca aceasta interventie chirurgicala se desfasoara in vederea montarii unei radacini artificiale in osul maxilar sau mandibular. Interventia este sigura si nedureroasa, fiind realizata doar de catre medicul specialist intr-o clinica stomatologica. In acest articol, vei afla in ce situatii poti avea nevoie de un implant dentar!

Ai unul sau mai multi dinti lipsa de mult timp
Cu cat vei neglija mai tare lipsa dintilor, cu atat problemele dentare se vor agrava. Absenta unui dinte produce resorbtia osului alveolar, deplasarea dintilor vecini sau de pe arcada opusa spre spatiul ramas liber, sau chiar probleme ale articulatiei temporo-mandibulare. Un implant dentar poate inlocui chiar si un singur dinte, fara a afecta in vreun fel dintii invecinati, precum in cazul puntilor dentare. De asemenea, acesta reproduce aspectul si functionalitatea unui dinte natural. Mai mult, chiar si in cazul in care dintele a fost pierdut cu mult timp in urma, iar osul s-a resorbit, exista tehnici de marire a volumului de os astfel incat sa se poata insera un implant dentar.

Ai suferit de curand o extractie
Nevoia unui implant dentar poate sa apara in urma unei extractii, atunci cand osul alveolar are volumul necesar pentru inserarea implantului. Inlocuirea cat mai rapida a dintelui lipsa previne o intreaga serie de neplaceri legate de lipsa danturii. Avantajul unui implant dentar consta tocmai in faptul ca previne resorbtia osului si nu necesita sacrificarea dintilor din apropiere. Astfel, dupa efectuarea implantului dentar, functiile normale ale dintelui vor fi reluate fara probleme, iar aspectul estetic nu va avea de suferit.

Te confrunti cu o boala parodontala
Daca esti pe cale sa iti pierzi dintii pentru ca sunt foarte afectati de o boala parodontala, un implant dentar reprezinta solutia optima in comparatie cu o proteza. Desi proteza este mai putin costisitoare, nu este o solutie permanenta, pe cand un implant dentar presupune o investitie, insa vorbim de o solutie definitiva, complet inofensiva pentru dintii invecinati, prin care se obtine o dantura fixa, usor de intretinut.

Nu te poti obisnui cu proteza
Proteza dentara prezinta numeroase dezavantaje, de la dificultatile la mestecare, pana la resorbtia osoasa din cauza mobilitatii constante. De cele mai multe ori, acomodarea cu proteza dentara este foarte dificila, fiind doar o solutie temporara de compromis. Masticatia si aspectul estetic raman in continuare problematice, iar osul alveolar este in continuare traumatizat. Ori un implant dentar nu face decat sa elimine toate aceste probleme si sa imbunatateasca viata pacientului din toate punctele de vedere. Cu ajutorul unui implant dentar, vei putea manca tot ce iti doresti si vei putea sa ai mai multa grija de dantura ta.

Acestea sunt doar cateva dintre situatiile in care poti avea nevoie de un implant dentar. Pentru a evita problemele legate de sanatatea orala, viziteaza-ti constant medicul stomatolog si nu refuza ideea de implant dentar atunci cand e nevoie!

5 thoughts on “In ce situatii ai nevoie de un implant dentar

  1. Simona Tucu says:

    Ar trebui cu totii sa trecem mai des pe la stomatolog pentru a nu ajunge in aceasta situație. Vorbesc din experienta proprie, tot neglijand problemele dentare era cât pe aici sa ajung la implant. Deocamdată rezolv cu aparatul dentar problema dintilor lipsa pentru ca am cateva extracții la activ si m-am învățat minte.
    Dar deh, daca e sa fie nevoie, eu ma bucur ca exista si aceasta varianta pentru a nu afecta dintii vecini, mi se pare de mare compromis ideea cu punte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *