Ce face un credit imobiliar?

Invata sa investesti in viitorul tau!

Un imboil reprezinta investitia cea mai buna pentru cineva, indiferent de varsta si de situatia familiala. De cele mai multe ori, cele care acceseaza credite imobiliare sunt persoanele cu varsta pana in 35 de ani, deoarece sunt inca la inceputul carierei sau abia si-au inceput viata de familie, si, prin urmare, nu dispun de un capital foarte mare.

Ce face un credit imobiliar?

 Creditele imobiliare sau ipotecare pot fi folosite: pentru cumpararea sau constructia unei locuinte, pentru modernizarea / extinderea unui imobil, pentru achizitia unui teren si viabilizarea acestuia, sau pentru refinantarea unor imprumuturi similare.

Principala deosebire consta in modul de actualizare a dobanzilor. La creditele ipotecare, legislatia impunea ca bancile sa ajusteze dobanzile variabile numai in functie de un indice de referinta verificabil. Acum acest lucru este obligatoriu la orice tip de credit, inclusiv la cele imobiliare.

Creditul punte este un produs special in categoria creditelor pentru locuinte. Imprumutul este destinat persoanelor care detin o locuinta si vor sa o vanda pentru a cumpara alta. Spre deosebire de un imprumut normal, care se ramburseaza in timp, in mai multe rate, creditele punte se ramburseaza, de regula, integral la scadenta.

Imprumutul este restituit dupa vanzarea imobilului detinut initial in proprietate, iar pe perioada contractului, se plateste numai dobanda.

 Pe langa destinatiile clasice, creditele imobiliare / ipotecare pot fi folosite si pentru refinantarea unui credit similar contractat in trecut. Aceasta solutie este recomandata persoanelor care au in derulare un imprumut la o dobanda mult mai mare decat cea existenta pe piata in prezent. Apelul la un asemenea credit le permite clientilor sa-si diminueze, uneori substantial, costul cu dobanda. 

Folosind platforma Vreaucredit.ro clientii pot alege cea mai buna optiune pentru tipul de credit imobiliar pe care si-l doresc.

De asemenea, odata ce clientii vor intra in posesia creditului, vor trebui sa ia in considerare mai multe aspecte la cumpararea unei locuinte:

Studiaza minutios piata imobiliara, analizeaza cat mai multe oferte, consulta profesionalistii si neaparat efectueaza vizite la mai multe imobile. Astfel, iti vei forma o viziune corecta despre preturi si nu vei avea dubii referitoare la pretul tranzactiei;

In cazul in care doresti sa-ti procuri un apartament nou (de pe piata primara) opteaza pentru ofertele care au un grad inalt de finalizare, astfel vei evita riscul ca imobilul sa nu fie dat in exploatare;

Analizeaza infrastructura sectorului in care doresti sa procuri un imobil: accesul la transportul public, scoli, gradinite, farmacii, marketuri, etc.;

Verifica posibilitatea replanificarii imobilului dupa dorinta;

Fii prudent la procurarea apartamentelor la ultimul etaj al blocului, verifica obligatoriu starea acoperisului;

Fii atent la starea peretilor, sa fie lipsiti de mucegai sau ciuperci. Mirosul neplacut din apartament este mai pronuntat in perioada rece a anului si ar putea fi cauza unor probleme cu incalzirea apartamentului;

Un factor important este amenajarea curtii, un teren de joaca pentru copii, parcare pentru automobil;

 Pentru a fi sigur, ca ai evaluat corect starea imobilului, apeleaza la un specialist in constructii, astfel vei evita riscul de a procura un imobil in stare deplorabila.

Cele mai bune credite imobiliare le luam cu ajutorul informatiilor actualizate si precise de la Vreaucredit.ro!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *