Nutriție și Sport Sănătate

Kinetoterapia ne scapă de durerile de spate

octombrie 15, 2020
Kinetoterapie live

Dureri de spate: cauze și tratament

Puține persoane se pot lăuda cu faptul că au o postură corectă a corpului. De când suntem mici copii, ni se spune în mod constant să ținem spatele drept, dar de cele mai multe ori, nimeni nu ascultă.

Abia când ajungem să avem dureri de spate sau alte afecțiuni medicale realizăm cât de important este să ținem spatele drept. Vorbesc din propria experiență.

De trei ani lucrez la birou și din nefericire pentru mine, nu m-a interesat să am o poziție corectă a corpului la birou. În primii doi ani nu am avut probleme, dar în ultimile luni mă confrunt cu dureri de spate.

Am fost la medic și nu este nimic grav, dar după cum bănuiam deja, medicul mi-a recomandat să fac exerciții de kinetoterapie pentru a corecta postura corpului.

Ce este kinetoterapia?

Kinetoterapia este defapt gimnastică medicală sau terapie prin mișcare controlată. Este indicat ca aceste exerciții de recuperare să se facă doar sub îndrumarea unui profesor kinetoterapeut.

De ce? În primul rând, dacă facem exerciții pentru durerile de spate de capul nostru, că așa am văzut pe YouTube există riscul să ne accidentăm.

Există numeroase centre în România unde se desfășoară sedințe de kinetoterapie și recuperare medicală. Ședințele sunt destul de costisitoare, la mine în oraș costă 100 de lei o ședință. Ce-i drept, când este vorba de sănătatea noastră, nu trebuie să ne gândim la bani.

Dar, eu am găsit o variantă mai bună, și anume kinetoterapie de grup live. Magnetic Infinit este o platformă online care oferă 9 tipuri de antrenamente live și planuri de nutriție personalizate. Pe mine m-a interesat în mod special kinetoterapie și recuperare medicală.

De terapia prin mișcare se ocupă  Liliana Siia. Este profesor kinetoterapeut și yoga cu o experiență de 12 ani în recuperare medicală.

Efectele benefice ale kinetoterapiei

• Arzi între 400- 600 kcal;
• Îmbunătățește mobilitatea și amplitudinea articulară;
• Scade riscul de accidentare;
• Permite recuperarea rapidă în urma posibilelor accidente sau evenimente traumatice;
• Corectează deviațiile aparatului locomotor;
• Ajută la redobândirea, totală sau parțială, a dexterității și a funcționalității musculare, osoase și articulare;
• Previne deficiențele fizice;
• Crește forța, flexibilitatea și randamentul la efort fizic;
• Ameliorează tulburările de echilibru și coordonare;
• Tonifiază musculatura.

Cum se desfășoară o ședință de kinetoterapie live?

Ședința durează 50 de minute și se ține în fiecare luni, de la ora 19:30. Este bine să ai două gantere, un elastic circular genunchi și o saltea. În timpul antrenamentului live am văzut că era o fată care nu avea gantere și lucra cu bidoane de apă. Un lucru foarte bun, susținut și de antrenoare.

În timpul ședinței microfonul rămâne pornit doar la Liliana. La finalul ședinței fiecare participantă poate spune ce dorește.

Ce mi-a plăcut a fost faptul că, Liliana îți atrage atenția dacă nu execuți corect mișcările. Nu te lasă să le faci de capul tău. Un alt lucru care mi-a plăcut a fost faptul că nu te grăbește, în timpul antrenamentului vorbește cu noi și încearcă să ne motiveze.

De când am început să fac kinetoterapie durerile de spate s-au mai ameliorat. Voi continua să particip la antrenamentele live și după ce voi scăpa complet de dureri.

Abonamentul lunar nu este doar pentru kinetoterapie și recuperare medicală, ci pentru mai multe antrenamente. Fie că ești bărbat sau femeie găsești super Antrenamente cum ar fi Butt-Legs & Fitness Cardio, Fitness for Mothers – „SEXY MUM”, ABS & ARMS, Heavy Disk Training, Aerobic Time & Abs, HIIT (High Intensity Interval Training), Kick- Punch- Cardio.

Prețului unui abonament lunar începe de la 42 de lei pe lună. Primele 7 zile sunt gratuite. Pentru a te înscrie în platformă, accesează 👉www.magneticfit.ro 👉 Nou! antrenamente Live.

Tu ai probleme cu durerile de spate?

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Gratiela Vlad octombrie 15, 2020 at 9:55 am

  Foarte bun materialul! Kinetoterapia chiar reprezinta o solutie optima in foarte multe afectiuni lombare, si chiar emotionale. Se recomanda inclusiv pentru tratamentul depresiei! Da rezultate incredibile.

 • Reply Flori din calimara octombrie 15, 2020 at 10:09 am

  Am făcut și eu ședințe de kinetoterapie și chiar m-au ajutat. 🙂 Secretul e să te ții de ele, eu aveam tendința uneori să mă las pradă lenei.

 • Reply Ordine sau dezordine octombrie 15, 2020 at 2:39 pm

  Iti super multumesc pentru acest articol. AM nevoie de aceste sedinte si nu imi permiteam pretul celor normale.

 • Reply Lucia Mihaela Curea octombrie 15, 2020 at 5:58 pm

  Kinetoterapia este tare folositoare pentru binele spatelui nostru, nu stiam ca exista si sedinte online. Ideal!

 • Reply Paula Caraman octombrie 15, 2020 at 6:53 pm

  Din fericire nu am dureri de spate, insa cu siguranta cei care au astfel de probleme iti vor fi recunoscatori pentru aceste informatii.

 • Reply Georgiana Sabina octombrie 16, 2020 at 6:16 am

  Dupa niste probleme de sanatate mi s a recomandat kineto dar n am apucat sa merg.

 • Reply Ruxandra octombrie 16, 2020 at 8:31 am

  Chiar știu pe cineva care are mare nevoie de kinetoterapie. Îi voi arăta articolul tău, sigur îi va fi de folos.

 • Reply Ioana Vlad octombrie 16, 2020 at 11:53 am

  Da, chiar am probleme cu durerile de spate (de la statul pe scaun, munca de birou). Mi-am propus sa incerc si eu kinetoterapia.

 • Reply Ioana octombrie 16, 2020 at 7:54 pm

  Ahhh… Chiar as avea nevoie de cateva sedinte, pentru ca de ceva timp chiar ma confrunt cu dureri de spate si e tare neplacuta senzatia…

 • Reply Catalina Coman octombrie 16, 2020 at 8:36 pm

  Si eu stiuam ca e tare buna kinetoterapia pentru durerile de spate. Nu stiam insa ca se poate face si asa, de la distanta. E bine de stiut.

 • Reply Rokolla octombrie 17, 2020 at 10:20 pm

  In ultimul timp si eu sufar de genul asta de durreri si parca imi surade ideea sa incerc aceasta terapie

 • Reply Albu Steluta Georgiana octombrie 18, 2020 at 6:12 pm

  Oh, da! Apelez si eu cu regularitate la kinetoterapie pentru spatele meu.

 • Reply kinetoterapeut Iasi noiembrie 16, 2020 at 10:50 am

  Un subiect foarte tabu la noi, multi oameni duc boala pe picioare in loc sa apeleze la un kinetoterapeut. O simpla crema iti amelioreaza simptomele dar nu te vindeca

 • Leave a Reply