Lifestyle

Marketing afiliat la 2Performant – Merită sau nu?

decembrie 10, 2018

Chiar dacă am început să scriu articole pe blog din pasiune, o sursă de venit în plus nu strică niciodată. Banii din afiliere mă ajută să-mi întrețin blogul, pentru că da, să deții un blog nu este chiar atât de simplu, ușor și ieftin cum consideră unii.

Este adevărat, la început nici eu nu știam exact ce implică meseria de blogger. Credeam că postezi două, trei articole și gata. Ei bine, mai târziu am realizat că a fi blogger necesită multă muncă, energie și determinare din partea mea.

Niciodată nu am ascuns faptul că câștig bani din blog, fie din articole plătite, testare de produse sau afiliere. Până la urmă a fi blogger este o meserie, ca oricare alta. Imaginea unui blogger care stă toată ziua la cafea și nu face nimic, a fost creată de oamenii frustrați care nu au realizat nimic.

Nu pot să afirm că am câștigat sume fabuloase din afiliere, dar nici nu mă pot plânge. Până la urmă contează fiecare bănuț în plus. Din punctul meu de vedere, merită să-ți faci cont la 2Performant deoarece este o sursă de venit, practic ești propriul tău șef.

5 lucruri pe care la apreciez la 2Performant

   –  Este de apreciat faptul că nu sunt obligată să promovez un brand care nu-mi inspiră încredere. Rămâne la latitudinea mea ce brand aleg să-l promovez pe blog și rețelele sociale.

   – Nu trebuie să aștept foarte mult timp pentru a retrage banii. Suma minimă pe care pot să o retrag este de 100 de lei. Pentru a primi banii în cont trebuie să aștept între două și cinci zile.

   –  Nu trebuie să fii persoană fizică autorizată sau să deții firmă pentru a face marketing afiliat. Din suma înregistrată, se reține 10% impozit. De asemenea, cine are contract de muncă nu mai este nevoit să plătească CAS și CASS pentru veniturile obținute prin afiliere.

   – Bannerele mă ajută să câștig bani, dar și la imaginea blogului. În funcție de anotimp sau de campanie, inserez pe prima pagină bannere în dimensiunea dorită de mine. Pentru a nu pierde foarte mult timp, folosesc funcția de filter by pentru a vedea ce bannere au mai postat brandurile preferate.

   – Agenții de PR, brandurile și bloggeri toți la un loc. Sună bine, nu? Noua funcție lansată de 2Performant ne aduce pe toți la un loc, astfel încât să fie mai ușor să comunicăm între noi, și de ce nu, să avem colaborări frumoase împreună.

Mai exact, îți creezi un profil cu toate datele necesare, un fel de cv, iar dacă un brand sau o agenție este interesată să colaboreze cu tine te contactează. Totodată, tu poți aplica la campaniile inițiate de advertiseri sau branduri.

Ce îmi place foarte mult este faptul că tarifele sunt expuse, atât din partea bloggerului, cât și din partea advertiserului. Totul este lămurit de la început, dacă nu-ți convine prețul sau consideri că nu ți se potrivește campania respectivă, nu aplici. La fel este și în cazul agențiilor de PR, dacă consideră că ai tariful prea mare, sau pur și simplu, nu corespunzi cerințelor impuse de către ei, nu te aprobă la campanie.

3 lucruri mai puțin plăcute la 2Performant

Am decis să prezint și câteva lucruri care necesită îmbunătățire, nu doar avantajele pe care le am în urma colaborării. Dezavantajele prezentate nu țin strict de 2Performant, ci de advertiseri.

   – Durează cam mult să se aprobe un comision, spre exemplu există advertiseri care aprobă comisionul și după 60 de zile, iar dacă promovarea ta este bazată pe PPC, atunci ai o problemă.

   – De Black Friday advertiserii scad comisionul, ceea ce înseamnă că trebuie să generezi un volum mare de vânzări pentru a câștiga o sumă acceptabilă de bani.

   – Unii advertiseri păstrează cookie life doar 14 zile, ceea ce înseamnă că dacă cineva a dat click pe link-ul tău dar nu a cumpărat în termen de 14 zile, tu nu vei înregistra comision.

Este adevărat că aceste dezavantaje țin de fiecare advertiser în parte, pentru că ei își impun termenii și condițiile, dar 2Performant ar putea intervenii , să impună anumite standarde minime.

Nu știu dacă s-a făcut până acum, dar mi-ar face o deosebită plăcere să pot participa la evenimente unde să ia parte și 2Perfromant. Specialiștii în domeniu să prezinte cu exactitate pașii care trebuie urmați pentru a ne bucura de rezultate optime.

Voi câștigați bani din afiliere?

2performant.com

You Might Also Like

13 Comments

 • Avatar
  Reply Almona decembrie 10, 2018 at 6:44 pm

  Foarte util articolul tău. Încă stau pe gânduri dacă să îmi fac cont sau nu. Încă sunt la început cu blogul. Dar mă mai gândesc.

  • elenablog
   Reply elenablog decembrie 11, 2018 at 8:49 pm

   Eu zic să încerci, nu ai nimic de pierdut, doar de câștigat.

 • Avatar
  Reply Adriana decembrie 11, 2018 at 11:15 am

  Eu folosesc ambele platforme: 2performant si profitshare! Imi place mult mai mult 2performant!
  Eu zic ca orice banut in plus merita 🙂 nu-i asa?

  • elenablog
   Reply elenablog decembrie 11, 2018 at 8:51 pm

   Da normal, este o sursă de venit în plus. Nu contează dacă suma este mică sau mare, important este să fie.

 • Avatar
  Reply Cristina Barbieru decembrie 11, 2018 at 2:10 pm

  Am si eu cont insa nu prea am adaugat link-uri de afiliere, sunt prea lenesa la capitolul acesta.

 • Avatar
  Reply Travel With Matei decembrie 11, 2018 at 9:59 pm

  Recunosc că nu câștig bani din afiliere, dar mă cam bate gândul după ce ți-am citit articolul, mai ales că am libertatea să îmi aleg eu ce să promovez. Mulțam pentru articol! 😀

 • Avatar
  Reply Simona decembrie 11, 2018 at 10:11 pm

  Fiecare platforma are si plusuri si minusuri. Eu folosesc de mai mult timp 2Performant si am avut si castiguri, dar este destul de greu sa fii mereu in top.

 • Avatar
  Reply Catalina Coman decembrie 11, 2018 at 10:26 pm

  Si eu am cont la 2performant. Da, au plusuri si minusuri dar, una peste alta, sunt ok. Nu fac multi bani, dar orice banut conteaza, nu?

 • Avatar
  Reply Rokolla decembrie 11, 2018 at 11:30 pm

  Eu castig cativa banuti, dar destul de putin. Nici nu fac eforturi mari desi poate ar trebui sa-mi dau mai mult silinta.
  Nu am inteles cum gasesc acele oferte ale firmelor si unde as putea sa-mi pun eu preturi

 • Avatar
  Reply Anca decembrie 12, 2018 at 6:23 am

  Eu zic ca merita, doar ca iti trebuie mult timp pentru conversii, am si eu cont pe platforma.

 • Avatar
  Reply Georgiana decembrie 13, 2018 at 8:40 am

  Si eu am facut afiliere cu ei, dar nu prea m-am bucura de castiguri. E drept ca nici nu m-am straduit prea tare sa promovez si sa fac comisioane. Articolul tau e foarte util!

 • Avatar
  Reply Georgiana Sabina decembrie 13, 2018 at 9:41 am

  Folosesc si eu, dar nu pot sa zic ca ma tin asa constant, am scos o singura data bani.

 • Avatar
  Reply Oana Durican decembrie 14, 2018 at 9:45 pm

  Daca ma intrebi pe mine, raspunsul e NU. Un mare NU. Din profitshare am castigat la inceput, binisor chiar, dar acum, zero barat de vreo 2 ani. Iar la 2performant, nu am castigat nimic niciodata, doar cateva comisioane cand se numea 2parale, dupa care brusc n-a mai fost nimic de castigat.

 • Leave a Reply